Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pitaj osobu ispod sebe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 14.09.2011. 13:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Do četvrtka, nadam se.


Što kad nema vrhnja za ručak, a ne radi trgovina?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
123456
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1794
Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.09.2011. 17:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vrhnje lako napraviš i sama, samo ti je potrebno mlijeko i stara pelena, a bakterije naprave svoje...

Kaži kako dalje kad, kad se nebo zamrači, kad se spuste oblaci, kad se sunce ne vidi...?

_________________
Znam da ništa ne znam!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 14.09.2011. 17:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

čekaš da prođe nevrijeme. Ili da svane.

Kako se pravi vrhnje?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
123456
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1794
Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.09.2011. 18:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fermentirano kiselo vrhnje proizvodi se i troši u mnogim zemljama dugi niz godina. Okus i aroma kiselog vrhnja slični su okusu i aromi fermentirane mlaćenice/stepke, ali proizvod sadrži znatno veće postotke mliječne masti (između 10 i 12%, 20% i 30%). Kiselo vrhnje ima široku primjenu u pripremi različitih jela, umaka, dresinga. Uglavnom se proizvodi bez dodatka aditiva, ali neki proizvodi mogu sadržavati stabilizatore i/ili začine. U industrijskoj proizvodnji kiselog vrhnja za fermentaciju se koriste mezofilne mljekarske starter kulture koje u svom sastavu sadrže aromatvorne bakterije.

Fermentirano se vrhnje u svijetu prodaje pod različitim nazivima: smetana (Rusija, Slovenija), crème fraiche (Francuska) ili kiselo vrhnje u našim krajevima. Okus kiselog vrhnja je blag, lagano kiseo (ph oko 4,5). Proizvod je ograničenog roka trajanja pri temperaturi < 100C, a u procesu proizvodnje treba strogo paziti na higijenu kako bi konačni proizvod bio kvalitetan i zdravstveno siguran.

Vrlo često na površini proizvoda mogu porasti kvasci i/ili plijesni, što nije poželjno. U slučaju dužeg skladištenja proizvoda neki enzimi bakterija mliječne kiseline mogu hidrolizirati β-laktoglobulin, što uzrokuje gorčinu proizvoda. Također, fermentirano vrhnje može svoju aromu, okus izgubiti jer aromatične tvari mogu difundirati preko materijala za pakiranje. Proizvod može imati čvrstu strukturu, a može se proizvoditi i kao tekući (izmiješani) vrlo viskozne konzistencije.

Važno je znati da je fermentirano vrhnje, ako se proizvodi kao tekući proizvod, vrlo osjetljivo na mehaničke postupke (miješanje, točenje preko pumpi), pa se ti postupci u industrijskoj proizvodnji moraju obavljati veoma pažljivo. Za industrijsku proizvodnju obje vrste fermentiranog vrhnja važno je standardno vrhnje homogenizirati i to za svaki postotak mliječne masti primijeniti propisani pritisak i temperaturu između 60 i 70 °C.



koji wc papir je najbolji?

_________________
Znam da ništa ne znam!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 14.09.2011. 18:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zewa.

Kako 123456 zna toliko o vrhnju, ako je guglao, kako mu se dalo???

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
123456
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1794
Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.09.2011. 18:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pretpostavimo da je dotični proždrljiva svinja koja je upoznata sa načinima nastanka omiljenih mu vrsta hrane...

Drvlje ili kamenje?

_________________
Znam da ništa ne znam!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
josephine01
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2125
Lokacija: ispred ogledala
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 14.09.2011. 20:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drvlje, jer onda možda bude i vatre.

Kako objašnjavaš funkciju bradavica kod muškaraca?

_________________
Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
exHOP3on
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4356
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.09.2011. 22:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zakržljale žlijezde, postoje zbog genetike da bi ih potomci ženskog roda dobli

kako objašnjavaš bradu (facijalne dlake) kod žena?

_________________
Ovdje može biti VAŠA reklama!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
josephine01
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2125
Lokacija: ispred ogledala
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.09.2011. 9:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Facijalne dlačice se javljaju kod žena zbog povećane razine testosterona ili zbog sindroma policističnih jajnika.

Vjeruješ li da neke namirnice imaju afrodizijačka svojstva?

_________________
Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.09.2011. 13:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne vjerujem pretjerano.


Je li homoseksualnost odabir ili urođena sklonost, osobno mišljenje?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
exHOP3on
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4356
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.09.2011. 13:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

postoje neke namirnice koje podražuju određena osjetila te potiču određene hormone na intenzivnije izlučivanje, no ne vjerujem da tigrova muda i dagnje to rade...
EDIT: presiže me nella...
pretjerano izlaganje hormonima koji nisu prirođeni određenom spolu mogu kemijski utjecat na istospolnu privlačnost, no ima slučajeva kada je to urođeno...

voliš sataraš?

_________________
Ovdje može biti VAŠA reklama!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.09.2011. 13:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne volim pretjerano, dobijem žgaravicu.


Kad će me prestati gnjaviti komarci?!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
josephine01
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2125
Lokacija: ispred ogledala
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.09.2011. 13:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad promijeniš krvnu grupu.

Koji je najbolji usisavač?

_________________
Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-nella-
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1739
Lokacija: zemlja čudesa
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.09.2011. 13:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koji po mogućnosti, sam usisava. Very Happy


Koje je najbolje mlijeko?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
josephine01
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2125
Lokacija: ispred ogledala
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.09.2011. 14:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Majčino.

Kako prepoznati da je nešto napravljeno od prirodne kože?

_________________
Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: