Pa ne znam. S obzirom da čika Čehok ima(o) imunitet sve što policija može napraviti je pred istražne radnje. Dakle doći samo sa sumnjama a ne nečim konkretnim jer za nešto konkretno moraš napraviti pravi istragu. Kako nju napraviti kad ne možeš dobiti nalog za premetačinu jer Čehok ima imunitet? Može ga se pozvati na obavijesni razgovor kojemu se nemora nikada odazvati jer ima imunitet.
Dakle jedino što policija može MIP-u poslati je sumnja. A MIP na temelju te sumnje tj dostavljenih informacija od policije donosi odluku. Tako da ne treba po MIP-u odmah opaliti, ja sam za ako potsoji osnovana sumnja u kazneno dijelo neka se imuniteti skidaju. Da nije zastpnik već bi davno bio iza rešetaka.
A nije samo stvar u pokušaju bijega, stvar je i u utjecaju na svjedoka (iako budimo realni zatvorenici se i vidio vezama iz zatvora javljaju
).
A iskreno MIP odlučuje o imunitetu, a ne o daljnjim postupcima policije. Dakle ako su mu ukinuli imunitet, u najmanju ruku je neozbiljno tražiti da ga se ne uhiti. To je pravosudni postupak a ne politički...