Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



AutoZona #19: Druženje s pobjednicima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
AutoZona
Offline
Ukupno postova: 22
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.08.2010. 14:15 
Naslov:  AutoZona #19: Druženje s pobjednicima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako je sada ljeto u punom naponu, nikom se baš nešto ne radi, tako da nema ni nekih većih novosti iz svijeta automobila. Svi čekaju rujan i sajam u Parizu kada bi trebali biti predstavljeni značajniji noviteti.

Kod nas su zato u prodaju došli neki malo neobičniji modeli, baš kakve volimo. Prvi je Nissan Juke. Đukine cijene počinju od 115.000 kn za najpovoljniju benzinsku, odnosno 135.000 za diesel izvedbu. 1,6 turbo sa 190 konja možete kupiti već za 154.000.

Opel Meriva: O ovom automobilu smo već nekoliko puta govorili, a sada smo ga i testirali.

Za sve one kojima su monovolumeni iz bilo kojeg razloga premali i trebaju kombi, vrlo čest izbor je jedan šezdesetogodišnjak. Dobili smo zadatak prikazati Vam njegove najbitnije osobine - VW Transporter.

Na već spomenutom sajmu automobila u Parizu svjetlo dana trebali bi ugledati i neki novi sportski modeli. Nama najzanimljiviji biti će Opelova Astra GTC u OPC izvedbi, kao i Ford Focus ST.

Optimalna verzija Focusa, s magičnim slovima RS, već dugo privlači neviđenu pažnju. Kako je proizvodnja već praktički prestala, Ford nam maštu golica samo nekim posebnim izvedenicama. Nakon magičnog RS 500 koji je doslovno ismijao zakone fizike prenoseći 350 ks na prednje kotače, sada možemo vidjeti svojevrsta hommage bogatoj fordovoj trkaćoj povijesti u Le Mansu. Svaka od ovih pet kombinacija boja simbolizira jednog od Fordovih pobjednika na ovoj, vjerojatno najpoznatijoj utrci na svijetu. Možda i je u pitanju samo marketinški trik, ali ako ste nekoliko puta pobjedili na 24 sata Le Mansa, imate se pravo i ponekad pohvaliti time.

Još jedan auto koji uskoro više nećemo moći kupiti je Honda Civic Type R.

Naime, od 1. 1. 2011. na snagu u Europi obvezna postaje Euro V norma o ispušnim plinovima, a japanci su zaključili kako im se ne isplati više ulagati u ovaj motor. Malo je reći šteta, jer već dugo godina ovaj automobil ima poseban status među ljubiteljima brzine. Iako već neko vrijeme performansama jednostavno ne može držati korak s novom generacijom turbo hot-hatcheva, atmosferski dvolitreni četverocilindraš s manijakalnom željom za okretajima predstalja jedinstven užitak. Tamo gdje većina automobila dostiže maksimum okretaja, on tek prodiše punim plućima i nezadrživo grabi preko 8000 okretaja. Osim vlastite gravitacijske sile, tada proizvodi i fantastičan zvuk.

Kako ga se može voziti pokazat ćemo Vam na primjeru bivšeg vozača Formule 1 Ricarda Patresea, koji je na trkaćoj stazi malo provozao suprugu.

Ona naravno nije znala za kameru, a nakon što ste svi dobro pregledali stoji li joj dobro sigurnosni pojas i kako je klima bila podešena na dosta hladno, obratite pažnju na njene reakcije. A Ricardo se samo zadovoljno smješka... Ne znamo baš dobro talijanski, ali neke smo dijelove preveli.

Dugo godina trajalo je tugovanje za sportskim Peugeotima iz ne tako davne povijesti. Sada se Francuzi napokon vraćaju tim korjenima, ali su ih upakirali u poseban celofan...

Testovi: Opel Meriva, Peugeot RCZ

Autor: Srđan Marov
Montaža: Tomislav Strahonja
(ujedno i voditelji emisije)

AutoZona #19, OSTV [13.08.2010.]


Pogledajte: Auto Zona arhiva emisija


Auto Zona se prikazuje na Osječkoj televiziji petkom u 20,30 i srijedom u 22,30, uz napomenu kako je nova emisija na rasporedu svake druge nedjelje.

Auto Zona je projekt kojem je cilj približiti gledateljima novosti iz svijeta automobila u ležernom i neformalnom obliku. Stalne rubrike su testovi, predstavljanje noviteta i aktualnih zbivanja na tržištu automobila.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: