Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki glazbenici skladat će filmsku i kazališnu glazbu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65857
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2010. 8:00 
Naslov:  Osječki glazbenici skladat će filmsku i kazališnu glazbu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dvojica glazbenih umjetnika koji žive i rade u Osijeku – ugledni skladatelj, pedagog i glazbenik Davor Bobić te njegov suradnik Kristijan Funarić (gitarist, skladatelj i producent) – osnovali su udrugu D&K Creative, čija će osnovna djelatnost biti profesionalno skladanje glazbe za kazališne predstave i filmove.

Rođeni Varaždinac Bobić, inače prodekan za umjetnost i znanost Umjetničke akademije u Osijeku, već je napisao niz glazbenih djela, višestruko je nagrađivan, a u proteklih 16 godina napisao je glazbu za čak 14 kazališnih predstava. Svoje bogato iskustvo Bobić je odlučio pretočiti u udrugu i nove izazove zajedno s dugogodišnjim suradnikom Funarićem. Njih dvojica već imaju i prvu zajedničku nagradu: na nedavnim 20. Marulićevim danima u Splitu dobili su uglednu nagradu "Marul" za scensku glazbu – autorski rad, i to za predstavu "Kraljevo" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

- Nas dvojica stručnjaci smo specijalizirani za skladanje, miksanje i produciranje svih vrsta glazbenih žanrova i zvučnih efekata. Usko ćemo surađivati s još nekoliko Osječana pa nam, primjerice, cjelokupan web design i promociju vodi osječki dizajner Ivan Bašić, ističe Bobić. Svoju djelatnost i planove ukratko su predstavili na službenoj web stranici www.d-and-k.unia.hr. Tamo ističu kako "D&K Creative svojim jedinstvenim pristupom, izričajem i vrhunskom glazbenom produkcijom objedinjuje klasičnu, ambijentalnu, elektronsku i folklornu glazbu".

- Svojim budućim radovima planiramo postaviti nove standarde na području svojega rada. U prvom redu planiramo skladati glazbu za hrvatske predstave i filmove, ali konkurirat ćemo i u inozemstvu, zaključuje Bobić.

Tekst: T.Levak/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: