Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki student Tihomir Kit na praksi u sjedištu NATO-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65857
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2010. 19:00 
Naslov:  Osječki student Tihomir Kit na praksi u sjedištu NATO-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dvadesetdvogodišnji Osječanin Tihomir Kit, student prve godine diplomskog studija Elektrotehničkog fakulteta, zahvaljujući volontiranju u udruzi IAESTE i vlastitim sposobnostima, svoju će obveznu praksu odrađivati u sjedištu NATO-a, u Briselu.

- Kao dugogodišnji član IAESTE, Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti, s vrlo skromnim očekivanjima prijavio sam se na natječaj koji je objavio NATO, a odnosi se na rad na projektima razvoja softwarea koji se koristi u njihovom sjedištu. Unatoč velikoj konkurenciji, bodove za primanje na praksu dobio sam zahvaljujući odličnom poznavanju engleskog jezika, vještinama kojima vladam, te volontiranju, govori Kit, koji na sedmomjesečnu praksu odlazi sredinom iduće godine.

Iako je Tihomir Kit jedini Osječanin koji je dobio praksu u tako značajnoj instituciji, osječki lokalni odbor udruge IAESTE godišnje šalje 30-ak studenata na praksu diljem svijeta.

- Cilj međunarodne razmjene studenata jest stjecanje radnog iskustva i upoznavanje različitih kultura, a svakako je i bitna stavka u životopisu prilikom traženja stalnog zaposlenja. Naši studenti, nebitno jesu li članovi IAESTE ili samo žele sudjelovati, imaju priliku prijaviti se na odrađivanje prakse u bilo kojoj od 80-ak zemalja iz cijeloga svijeta koje su uključene u projekt. Nakon svake odrađene prakse student dobiva certifikat tvrtke u kojoj je radio, što mu uvelike pridonosi priznavanju kvalitete rada, ističe Dina Vorkapić, lokalna koordinatorica marketinga IAESTE.

Plaćen smještaj i prehrana

Tijekom odrađivanja prakse, svaki student dobiva plaću dostatnu za pokrivanje troškova smještaja i prehrane, a razmjene se provode prema principu reciprociteta, odnosno, koliko inozemnih studenata dobije praksu od osječkih poslodavaca, toliko osječkih studenata može otići na inozemne prakse, gdje studenti koriste svaku priliku kako bi što uspješnije promovirali svoj grad i Hrvatsku.

Tekst: Maja Davidović/Glas-Slavonije.hr
Foto: Glas Slavonije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ml4d3n
Offline
Ukupno postova: 22
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2010. 22:09 
Naslov:  Re: Osječki student Tihomir Kit na praksi u sjedištu NATO-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svaka čast kolega!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bobbyrudy
Offline
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2010. 8:05 
Naslov:  Re: Osječki student Tihomir Kit na praksi u sjedištu NATO-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bravo ekipa I.A.E.S.T.E-a, samo naprijed ...
neka bude vise ovakvih postova ...
veliki pozdrav

boris l

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: