Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Propali planovi za obnovu Getroa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2010. 14:30 
Naslov:  Propali planovi za obnovu Getroa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč dobrim poslovnim rezultatima koje je trgovački lanac Getro ostvarivao u Osijeku te lanjskim najavama iz njihove uprave da će u požaru stradali prodajni prostor biti otvoren "u što kraćem roku", od toga definitivno neće biti ništa.

Naime, nakon što je u prosincu 2009. godine Mercator preuzeo trgovačku djelatnost Getroa na hrvatskom tržištu očekivalo se da će ta slovenska tvrtka investirati u gradnju osječkog Getroa ili da će u Mandićevoj niknuti novi Mercator. No, iz Mercatora kažu da za tu lokaciju nemaju nikakve planove jer ona nije obuhvaćena strateškim povezivanjem.

- Mercator-H je samo unajmio od Vjekoslava Gucića GETRO-ove poslovne prostore koji su u funkciji, riječ je o šesnaest prodajnih lokacija. Sve nekretnine, odnosno, prodajni prostori GETRO-a, uključujući i lokaciju u Osijeku, i dalje su u njegovom vlasništvu. No, prostor u Mandićevoj ulici u Osijeku Mercator nije ni unajmio, tako da njime gospodin Gucić potpuno samostalno raspolaže - objašnjava Lea Marcijuš, direktorica sektora za odnose s javnošću Mercatora.

Što će Gucić sa zemljištem u Mandićevoj na kojem je bila osječka poslovnica Getroa može se samo nagađati s obzirom na to da on o toj temi ne želi razgovarati čak ni preko posrednika, odvjetničkog ureda Hanžeković, Radaković i partneri iz kojeg su ga savjetovali prilikom sklapanja posla s Mercatorom. Izgledno je samo da se on na ovoj lokaciji neće baviti trgovačkom djelatnošću. Bar ne pod imenom Getro s obzirom na to da je povezivanjem sa Slovencima Mercatoru ustupio cjelokupno poslovanje, opremu, brend, robne marke te sve zaposlenike Getroa.

Getro u Osijeku poslovao 8 godina

Prodajni centar Getro u Osijeku je otvoren 2000. godine te je uz Billu bio pionir kada je riječ o poslovanju velikih trgovačkih centara u Osijeku i uspješnim poslovanjem pokazao kako Slavonija nije ekonomski neisplativa regija. Na žalost brojnih Osječana koji su godinama bili vjerni ovom trgovačkom lancu, on je vrata zatvorio u listopadu 2008. nakon velikog požara. Uprava Getroa dugo je obećavala renoviranje prodajnog prostora i povratak radnika na posao. Posljednji put, prije točno godinu dana, obavijestili su javnost kako sanacija nije moguća, da trgovački centar treba ponovno sagraditi od temelja te da je plan tvrtke to učiniti u 2010. godini.

Getro je Mercatoru ustupio cjelokupno poslovanje, opremu, brend, robne marke te sve zaposlenike.

Tekst: Ivana Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
oftopik
Offline
Avatar

Ukupno postova: 431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2010. 16:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

tako očekivano...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fatalni_cevap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 541
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 12.05.2010. 21:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

da.
zasto nas naslov "Propali planovi za obnovu Getroa " ne cudi uopce hh

_________________
Potpis
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: