Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Studenti gladuju zbog neupućenosti fakulteta?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.04.2010. 12:41 
Naslov:  Studenti gladuju zbog neupućenosti fakulteta?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog nelogičnih odredbi Ministarstva znanosti, mnoge osječke studente iz niza okolnih mjesta, a koja se ne nalaze u tzv. osječkom prstenu, tretiraju kao domicilne studente pa na "iksicama" imaju triput manje sredstava. Melita Dumančić, voditeljica PJ Prehrana studenata u Studentskom centru, složila se kako je nelogično da studenti iz Podgorača, Koške, Bizovca i drugih mjesta na "iksici" imaju pravo na samo jedan obrok dnevno (tzv. "osječka iksica"), a iz, primjerice, Valpova, na dva obroka dnevno. No, naglasila je kako ništa ne mogu učiniti, jer je to sukladno Pravilniku o prehrani, a za izmjene je nadležno jedino Ministarstvo. Međutim, razina prava na "iksicama" varira od fakulteta do fakulteta, i to zbog – neupućenosti čelnika fakulteta ili studentskih referada! Predsjednik Studentskog zbora Igor Gavranović podsjeća kako je Zbor prije 15-ak mjeseci pomogao zakinutim nedomicilnim studentima.

- Početkom 2009., na zahtjev Zbora, studenti iz desetak mjesta poput Podravske Moslavine, Viljeva i drugih dobili su razinu prava 2. Vjerujem kako ima još onih koji bi, na osnovu kriterija udaljenosti i prometne povezanosti, mogli dobiti više kuna na iksici pa ih pozivam da se jave, apelira Gavranović. Osijekom se pronijela priča kako referade nekih fakulteta takvim nedomicilnim studentima koji imaju "osječku iksicu" prešutno odobravaju povećani iznos novca na iksicama, što bi bilo kršenje Pravilnika. No, to nam nitko od nadležnih nije želio potvrditi.

Ekonomiji zahtjev odobren

- Lani su se studenti Ekonomskog fakulteta iz Podgorača, Koške i drugih mjesta bunili jer imaju domicilnu 'iksicu'. Utvrdili smo broj zakinutih i zahtjev predali predstavnicima Ministarstva kada su bili u Osijeku na sjednici Senata. Zahtjev nam je odobren i od tada studenti iz okolnih osječkih mjesta kod nas također imaju nedomicilnu "iksicu". No, odobrenje se ne odnosi na nas, već na sve fakultete, samo što to očito ne znaju, zaključuje Martin Curić, predsjednik SZ-a Ekonomskog fakulteta.

Tekst: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Losos:D
Offline
Ukupno postova: 129
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.04.2010. 0:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Eto sada vidite kako to funkcionira...

Samo se treba obratiti zboru Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MegaSmrT
Offline
Avatar

Ukupno postova: 680
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 26.04.2010. 14:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ma ko je vidio učt' na pun stomak xD

_________________
Tata mudantino, sestra drakula.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: