Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odgođena preregulacija prometa u Donjem gradu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2010. 14:00 
Naslov:  Odgođena preregulacija prometa u Donjem gradu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč najavama, prema kojima se donjogradskim ulicama već trebalo prometovati prema novoj prometnoj regulaciji, od kružnog toka u Huttlerovoj i jednosmjernih ulica paralelno s KBC-om još uvijek nema ništa.

- "Nakon što smo konačno uspjeli usvojiti novu prometnu studiju očekivali smo kako će Donji grad, s obzirom na minimalan broj građevinskih radova, već ovog proljeća imati novi sustav prometovanja. No, javni natječaji su se odužili. Kako za izvođača radova za okretište na kraju Huttlerove ulice, tako i za nabavu 60 novih prometnih znakova, te za obilježavanje parkirnih mjesta u jednosmjernim ulicama. Zbog svega toga do prometne preregulacije doći će tek na jesen, nadamo se do početka iduće školske godine", kaže Hrvoje Stipetić, predsjednik Vijeća GČ Donji grad, te dodaje kako postoji i pozitivna strana kašnjenja.

- "Sada imamo dovoljno vremena da u suradnji sa Gradom i prometnom policijom organiziramo edukaciju građana. Tiskat ćemo brošure s mapama novog načina prometovanja te ih objavljivati u javnim glasilima", kaže Stipetić.

Crkvena će ulica postati jednosmjerna od Sarajevske do Huttlerove, a Krstova u obrnutom smjeru. Jednosmjerne će postati i Radičevićeva, Zmaj Jovina, Cvjetkova, Banova i Petkova ulica, i to u onim dijelovima u kojima sijeku Crkvenu i Krstovu ulicu. Vodenička će ostati jednosmjerna kao i do sada, a Gojkovićeva postaje jednosmjerna u smjeru od bivše Kožare prema Huttlerovoj. Na kraju Huttlerove gradit će se kružni tok.

Tekst: Ivana Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: