Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



A. Vrdoljak: TITO

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chager
Offline
Ukupno postova: 389
Lokacija: Prigradsko
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.03.2010. 19:17 
Naslov:  A. Vrdoljak: TITO
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nešto malo informacija je curilo i prije emitiranja prve epizode o Titu, osobi koja je očito na našim prostorima bila više nego li se u zadnje vrijeme spominje. Za jedne krvnik i ubojica, za druge otac i majka. Uostalom, povijest ovog prokletog Balkana ne možemo ni zamisliti drugačije.
Međutim, zapelo mi je za oko nekoliko detalja.
Prvo, Vrdoljak je u svom stilu dobio posao snimanja serije o Titu. Valjda veći miljenik komunista i ustaša od svih danas živućih redatelja, uspijeva sviđati se i jednoj i drugoj struji, koketirati, po potrebi plakati pred kamerama, sve u svrhu osobne koristi. To mu se mora priznati, bez obzira što vam se to ne mora svidjeti.
Drugo, odmah je bilo za očekivati da to neće biti nešto ne ispričano, već prožvakana tema sa sastanaka kojima je i sam nazočio, tako da mu nije bio problem napraviti seriju.
Treće, isto tako očekivano, naručenih 6 epizoda za 6 milijuna kuna okotile su se u 12 epizoda, simboličan broj, valjda računajući na sviđanje nekim drugim lobijima i utjecajima, da im poslije može kontrirati kao svoju namjeru i viziju, posprdavanje lika i djela nekog tako njemu bitnog.
Četvrto, osvrnuti se na prvu epizodu, a ne vidjeti sve, nije objektivno, ali ipak. Vidljivo je da je to pokušaj Vrdoljaka da napravi svojevrsno životno djelo, jer i sam komentira događaje u stilu američkih zvijezda, samo što on ima drugi cilj. Čude me prilozi, koji tendenciozno žele pokazati neke karakterne osobine Broza, kao sjećanje iz djetinjstva ili iskustva. Namjerno ga se želi pokazati kao neradnika, koji nikada nije ni namjeravao baviti se nečim poštenim, opisuje se kako je krao majstora radeći ispod pulta bez računa, i što me posebno dojmilo, a i Tita očito, scena kada mu majka ispeče "ukradenu" prepelicu te kaže: "Ti si ju ukrao, ti ju i pojedi". Eto kako naglasiti životni stil i moto bivšeg gubitnika nobelove nagrade za mir za samo jedan glas.
Ne želim o Titu, premlad sam za tu temu, i ne vidim razloga zašto se o njemu uopće snimaju dokumentarci, ali mi je Vrdoljak zanimljiv, kao neoborivi dokaz kako njemu slični ni u Wc-u ne mogu ostati gladni. Zaključujem kako ova serija nije ep o lošem/dobrom državniku, nego o Vrdoljaku samom, koji nas kao i obično poučava da smo sve loše navike kao narod: lijenost, lopovluk, korupcija, nepotizam - naučili upravo od njega.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 20.03.2010. 19:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nisam baš nešto previše pratio šta se događa oko ovog Vrdoljakovog dokumentarca.
Jednostavno jer ne mogu smisliti tu gnjusobu od čovjeka,i vjerovatno nikada neću pogledati ovaj dokumentarac,ne iz razloga zato jer sam "Partizanski" nastrojen nego jer mi nema smisla gledati ovakve dokumentarce,jer već znaš napamet kakav će Tile ispasti,kao i u slučaju Zafranovićevog dokumentarca o Titu.
Ovdje će biti ugnjetavač HR. naroda a kod Zafranovića osloboditelj (naravno što i je bio,he he...)
Ali sam vidio da je HRT kupio dokumentarac bez ikakvog natječaja,što zbilja nije u redu (ah pa da živimo u Hrvatskoj...)
A ovo za 6 epizoda više je jebeno presmiješno,
i baš zanima me koliko će na kraju love biti isplačeno ovom pokvarenjaku od čovjeka?

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Kugla
Offline
Avatar

Ukupno postova: 467
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.03.2010. 13:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Evo vrlo zanimljiv jedan članak o "Vrdoljakovom" Titu...


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Svebor
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.03.2010. 16:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

sve već viđeno smeće. od originalnosti niti o.
šteta para.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: