EBC*L centar Osijek i poduzetnički inkubator
BIOS pozivaju Vas na
Ljetnu školu poduzetništva 2009., pod nazivom
„Jednostavni(ji) odgovori na ključna pitanja“. Škola se održava
23. i 30. srpnja 2009. u
poduzetničkom inkubatoru BIOS, Strossmayerova 341 - Osijek,
od 13 do 17 sati, i ove je godine
besplatna.
Pričaju poduzetnik i knjigovođa...
- Marice, kako to da u bilanci imam 50.000 kn dobiti, a na žiro-računu samo 5.000 kn? Gdje je sav taj novac?
- Nije moje da vam to objašnjavam. Ja radim svoj posao. Moje je da posložim sve papire i proknjižim. Idite financijskom savjetniku. On će vam sve to objasniti.
(Iz drugog kuta, 59)
Imate li i Vi takvo pitanje, na koje očekujete konkretan i praktičan odgovor, a dobivate prestručan, nerazumljiv, ili “košaricu”? Ako ste, pak, ta “druga strana” i doista želite pomoći, možda ne znate kako još pojednostaviti...
Između više od 300 pitanja odabrali smo njih nekoliko iz područja računovodstva, politike cijena, poslovne analize i poslovnog prava, poput:
-
Neiskorišteni izvor(i) prihoda i pokrivanja troškova
-
Zašto na žiro-računu ne vidim iznos dobiti?
-
Novca na žiro-računu nikad previše... Ili?
-
“Sitnice” koje mogu obećavajući ugovor učiniti bezvrijednim
Radionice su namijenjene ponajprije
članovima uprave,
voditeljima,
poduzetnicima i
ostalima kojima ova područja nisu uža specijalnost, ali se gotovo svakodnevno susreću s njima i žele jednostavne i praktične kriterije za odlučivanje.
Voditeljice seminara su mr.sc.
Mirta Šulmajster Šodić, direktorica Fortis d.o.o., i
Mirta Đidara, mag.oec., direktorica EBC*L centra i Maestra d.o.o., certificirane EBC*L trenerice, poslovne savjetnice i poduzetnice, s iskustvom u profitnom i neprofitnom sektoru.
Zatražite
više informacija, postavite pitanje koje vas muči i prijavite se za 23. i/ili 30. srpnja 2009., na tel.
031 377-665,
095 88 66330 ili
[email protected]
Grupa je ograničena na
30 polaznika. (Za samostalno oformljenu grupe s najmanje 10 sudionika moguć dogovor o in-house radionici.)
---
Program 1. dana
2 odluke koje vam mogu spasiti ili "potopiti" poslovanje / Pitanja koja malo tko postavlja, a trebali bi svi
12.30 Registracija sudionika
13.00 Politika i izračun cijena: Prihvatiti ili odbiti izvanrednu narudžbu? Držati ili spustiti cijenu?
14.25 Pauza
14.45 Poslovno pravo: Kada je "škrabotina na salveti" važeći ugovor? Kako izbjeći "slučaj Cvitanović"?
16.15 EBC*L info 1
16.30 Završetak, pitanja i odgovori