Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Policajci u kafiću kartali na dužnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.04.2006. 16:47 
Naslov:  Policajci u kafiću kartali na dužnosti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan je Osječanin, želeći ostati anoniman, ispričao preko dežurnog telefona Glasa Slavonije zašto je, kako tvrdi, ovih dana poslao prijavu MUP-u zbog nesavjesnog rada četvorice osječkih policajaca.

Prošle subote poslijepodne zatekao se, kaže, ispred jednog ugostiteljskog objekta “skrivenog od svačijih pogleda” u blizini promenade. Pred ulazom su bila parkirana dva policijska vozila, a u kafiću, tvrdi građanin, četiri policajca koja su tada očito bila na dužnost sjedila su za stolom i - kartala se!
Uzrujan tim prizorom, građanin je, kako kaže, odlučio poslati dopis MUP-u i opisati što je vidio.

- Dok oni kartaju u kafiću, na promenadi se mladi opijaju, drogiraju i što sve ne, objasnio je građanin razlog svoje srdžbe.
U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj nisu primili nikakav dopis s prijavom opisanog događaja.

- Svaku predstavku, pritužbu ili prijavu evidentiramo i prema njoj obavljamo detaljnu provjeru navoda, no nikakvu prijavu u vezi s događajem koji je ispričao taj građanin do danas nismo dobili, izjavila je u utorak stručna suradnica za odnose s javnošću PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Čak i da je građanin poslao prijavu u sjedište Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu, kaže Roterbauer, ona bi odmah bila proslijeđena u Osijek. Policija je dužna izvijestiti sve građane koji podnesu prijavu ili pritužbu protiv policijskih službenika o poduzetim mjerama i to u zakonskom roku od 30 dana. U PU osječko-baranjskoj taj posao obavlja Odsjek za zakonitost postupanja.

- Navodi iz svake prijave odmah se provjeravaju, a ako se na temelju njih utvrdi nepravilnost u ponašanju policijskih službenika, poduzimaju se određene mjere. Sankcije mogu biti u rasponu od upozorenja službeniku, preko novčane kazne do one najdrastičnije - raskida radnog odnosa, kaže Roterbauer.
U PU osječko-baranjskoj prošle su godine primljene 153 pritužbe građana na rad policije i ponašanje policijskih službenika. No, utvrđeno je da je samo dvanaest prijavljenih slučajeva bilo utemeljeno!

- Većina potvrđenih slučajeva odnosila se na nedolično ponašanje policajaca u službi ili izvan nje, s tim da nije bila riječ o težim povredama radnog odnosa ili dužnosti. Stoga su prijavljeni službenici sankcionirani upozorenjima ili novčanim kaznama, objasnila je Roterbauer.

Autor: M.FILIPOVIĆ, Glas Slavonije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 07.04.2006. 9:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Toooo.... I onda ti takav policajac napiše kaznu...

_________________
Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
romana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 27
Lokacija: osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.04.2006. 11:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pa jel to uopce treba komentirati. nije li to djetijnjasto ponasanje tako "odgovornih ljudi" ili barem onih koje se prave odgovornima..?!?!?!?!?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: