Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kamioni devastiraju Petefijevu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 26.03.2006. 11:01 
Naslov:  Kamioni devastiraju Petefijevu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč obećanjima Grada i Osijek-Koteksa da će se situacija promijeniti, pretovareni kamioni i dalje uništavaju asfalt te šire blato Petefijevom ulicom. Iako je rečeno da će se kotači kamiona prati da ne nanose blato pred kuće, to ili se ne radi, ili se radi iznimno loše. Naime, blata na cesti i dalje ima, a stanje je asfalta uistinu katastrofalno. Šahtovi su upali u asfalt te se za svake kiše nakuplja velika količina vode i blata.

Ogorčeni stanovnici Petefijeve poslali su i e-mail, popraćen fotografijama predstavnicima Gradskog poglavarstva, u kojemu navode da svakodnevno viđaju kamione koji su s teretom mnogo teži od dopuštenih 15 tona, a da pri tome još jure ulicom nedopuštenim brzinama. Kako kaže autor poruke, ne oštećuje se samo asfalt već i kuće stanovnika koje se tresu dok pretovareni kamioni tutnje ulicom.
- Možete li (ili, želite li, znam da možete) nešto poduzeti da se stanje popravi ?- autor pisma pita predstavnike Grada.



Zdravko Orešković, voditelj gradskog Pododsjeka za promet, rekao je kako cesta od Strossmayerove do sajmišta "Pampas" nije u nadležnosti Grada, ali da su situaciju prijavili policiji.
- Situacija mi je poznata i mogu reći da su ti kamioni u prometnom prekršaju jer ne poštuju znak o maksimalnoj dopuštenoj masi. Kamion natovaren pijeskom lako premašuje težinu od dvadeset tona, što je znatno više od za Petefijevu dopuštenih 15 tona - rekao je Orešković.


- Na toj smo lokaciji koliko god možemo, a ispisali smo i četiri kazne za vozače s pretovarenim kamionima. Ove subote kolnik je bio prekriven blatom te smo zvali odgovorne da to očiste, što su i učinili. Ovaj put je to još moglo proći samo s upozorenjem, ali ako se dogodi opet, morat ćemo podnijeti prekršajnu prijavu. U svakom slučaju, sporno mjesto nadgledamo koliko god je moguće, ali ne možemo imati nekoga tamo cijeli dan - rekao je Berislav Horvatić, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Iako je prije mjesec dana mnogo obećano, kada smo i pisali o ovom problemu, do danas se ništa nije promijenilo. Kamioni i dalje tutnje Petefijevom, stanarima se tresu prozori, neprekidno su im prljavi automobili, cesta propada a negodovanje raste. Ono što je sigurno jest da dio Petefijeve od Pampasa do Strossmayerove već sada treba opsežnu rekonstrukciju, a kako asfalta i dalje propada, pitanje je do kada će cesta izdržati.

Circa031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
noj u bemveu
Offline
Avatar

Ukupno postova: 367
Lokacija: Guantanamo
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.03.2006. 23:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

u je.. čak 4 kazne

_________________
daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, kikiriki daj!


tko je najbolji? NOJ! tko je najbolji? NOJ!osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.03.2006. 22:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

noj u bemveu je napisao/la (Pogledaj post): › u je.. čak 4 kazne

da, marna je ta nasa policija...

_________________
Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Kurivoj
Offline
Ukupno postova: 12
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.03.2006. 22:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zanima me samo koliko dugo bi ispred Đapićevog prozora tutnjali takvi kamioni?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: