Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potreban stroj za čišćenje trgova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.03.2006. 15:27 
Naslov:  Potreban stroj za čišćenje trgova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gume za žvakanje i masne tragove na osječkim trgovima i u pješačkim zonama strojevi kojima Unikom trenutačno raspolaže ne mogu očistiti. Dakle, iako stroj kojim se čiste javne površine može Trg A. Starčevića očistiti za dva sata, on ne može ukloniti tu tvrdokornu prljavštinu jer radi s običnom vodom, četkama i usisavačem, ali bez upotrebe kemikalija. Stoga je, kažu u Unikomu, prijeko potrebno nabaviti učinkovitiji novi stroj.

Stevo Anetić, voditelj Unikomove RJ Čistoća, kaže da će se uskoro, već početkom travnja, održati prezentacija potencijalnih strojeva, a izabrat će se ona kombinacija koja se pokaže najisplativijom.



- Strojeve ćemo testirati baš na trgovima, da bismo vidjeli kako rade i uvjerili se da kupujemo pravu stvar. Nismo još sigurni hoće li se kupovati stroj koji sve može obaviti sam ili će se nabavljati više strojeva za različite namjene. Tražimo funkcionalnost i ekonomičnost, stroj mora biti brz i učinkovit jer imamo dosta površina čišćenje - Trg Ante Starčevića, Sunčanu ulicu, Trg Ivana Pavla II. i sve druge površine koje su popločane. Asfalt podnosi masnoću, ali ploče poput onih na središnjem trgu ne - kaže Anetić te dodaje kako za sada ne može reći koliko će se novca potrošiti za kupnju stroja.


Osim što su ruglo na novouređenim javnim prostorima, odbačene žvake neugodnost su i za prolaznike, jer tko je ikada ugazio u jednu, zna koliko je truda potrebno da bi se skinula s cipele. U svakom slučaju, bila bi katastrofa da trgovi i pješačke zone, u uređenje kojih su uloženi milijuni kuna, ostanu "ukrašeni" ugaženim žvakama i masnim mrljama.

Circa031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: