Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pit bull zlostavlja šetače na promenadi!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Lorelai
Offline
Ukupno postova: 166
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.03.2006. 19:22 
Naslov:  Pit bull zlostavlja šetače na promenadi!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U proteklih tjedan dana barem su tri Osječanina prilikom šetnje po promenadi doživjela napad od strane, ni manje ni više, nego nabrijanog, crno-bijelog pit bulla koji se popularnim osječkim šetalištem kreće na relaciji od centra grada do Tvrđe. Prvi napad na građane medijima je prijavila Julkica Čagalj-Frančić koju je krvoločni pas zaskočio prošlu nedjelju, u neposrednoj blizini vodenih vrata te joj tom prilikom ozlijedio lice. A nakon što je u javnost izašla njena priče uslijedilo još nekoliko anonimnih dojava građana koji su imali neugodan «bliski susret» sa životinjom čiji je stisak čeljusti, kako je rekla gospođa Julkica, «jačine i do 200 kilograma».

- Upoznati smo s nekoliko napada pit bulla na ljude i pse. Zato apeliramo na građane, veterinare i vlast da najozbiljnije shvate svoju ulogu u rješavanju ovoga slučaja. Obveza je ljudi koji žive u zajednici odgovornost prema drugima, ali karakteristika vlasnika ovoga pit bulla je indiferentost, nepromišljenost, neodgovornost, podmuklost i zloća. Unatoč postojanju zakona na osnovi kojega je ovu osobu moguće sankcionirati, oni su slovo na papiru kao i svi drugi zakoni dok nema njihove provedbe na terenu. U nas ne postoji ni služba koja treba kontrolirati provedbu ovih zakona jer za nju nema novca, ali pitanje je do kada građani trebaju dopustiti i tolerirati ovu neučinkovitost onih koji su zaduženi za njima zajamčeno ustavno pravo sigurnog života. Gradovi i županije moraju u proračunu osigurati više novca za kontrolu zakona i pravilnika, gradskih odluka kako se na ulicama ne bi slobodno kretali opasni psi bez vodilica, brnjica i vlasnika – oštro je prokomentirao, u ime društva “Život” Davorko Feil, uz apel građanima koji imaju spoznaju o vlasniku crno-bijelog pit bulla da se, makar i anonimno, jave na broj 031-283-445 kako bi se ušlo u trag neodgovornom vlasniku i opasnom psu.



Inače, U 2005. godini na području cijele Osječko-baranjske županije prema članku 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u kojemu stoji: “Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 50 do 200 njemačkih maraka u kunskoj protuvrijednosti”, zabilježeno je 85 prijava, a na području Prve policijske postaje PU Osječko-baranjske 11 prekršaja. Uz prekršajnu prijavu po službenoj dužnosti, oštećena strana ima pravo privatnom tužbom nadoknaditi štetu, doznajemo od kontakt-policajca iz Prve policijske postaje.

Lorelai031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: