Autor |
Poruka |
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
To znači samo da radi i privatno i ugovorno sa zdravstvom. Ako predaš knjižicu nećeš platiti ništa ako ti je to ugovorni ginekolog, ako nije i ako si se naručila kod nje a ona nije tvoj ugovorni ginekolog onda ćeš morati platiti.
Tj. ako si izabrala nju za primarnog liječnika ginekologa i imaš otvoren karton ne plačaš ništa, ako nemaš karton tamo - plaćaš. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
bo17 Ukupno postova: 3 Spol: Nebitno
|
pa da ako je ona tvoj ginekolog onda samo pregled,papa test i to je to.ja znam da sam ja platila oko 26 kn.kad sam bila prošle godine. |
|
|
|
|
|
malaplava
Ukupno postova: 44 Lokacija: ...tu i tamo... Spol: Žensko
|
Još uvijek 26,50Kn(cijena od petka)za pregled i papa test |
|
|
|
|
|
12345 Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
A ako ideš na pregled prvi put, a nemaš otvoren karton kod ginekologa hoće li te svejedno pregledati? I jel tada plaćaš pregled? |
|
|
|
|
|
Loona
|
Pa ako nemaš karton prvo ga moraš otvoriti kod nekog izabranog ginekologa koji radi sa HZZO-m a ti su ti uglavnom u Domovima zdravlja i onda ne plaćaš. Ako ćeš ići privatno, bez kartona, platit ćeš masno i to sigurno.. |
|
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Pa meni se ne čini da masno plaćam kod Laušinke. Jednom godišnje mogu odvojiti toliko novaca za pregled.
@12345 - Pa otvorit će ti valjda karton kad dođeš prvi put. Nemam pojma. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
Loona
|
Pa ok je jednom godišnje, ali ako se, ne daj Bože, razboliš, pa recepti, kontrole, lijekovi.. strava..
Nama je firma ugovorila preko Croatia osiguranja neko dodatno zdravstveno s izabranim liječnicima. Onda ja odem s tom karticom kod Laušinke, ona me pregleda, uzme papu, eventualno napiše neki recept (privatni naravno) s kojim ja odem kod Fuštinice i tražim redovni recept po kojem taj lijek ne plaćam.. |
|
|
|
|
|
A zar HZZO ne određuje koji se lijekovi plaćaju, a koji ne, a ne liječnik? |
|
|
|
|
D.E.A.
Ukupno postova: 188 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Jel ko zna kakav je onaj u donjem gradu?! |
|
_________________ Jebe mi se za sve vas! |
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
Anastazija je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A zar HZZO ne određuje koji se lijekovi plaćaju, a koji ne, a ne liječnik?
|
nije isto jel ti recept daje privatnik ili onaj liječnik koji ima ugovor s Fondom...
Ako ti daje privatnik, plaćaš sve, recept ti dođe nešto kao dokaz da se nisi ti sama sjetila nešto uzimati, nego da je to na liječničku preporuku...
tek ako ti recept da onaj koji ima ugovor s Fondom onda ti HZZO plaća, a time i određuje...
Tako nekako...
ne znam jesam li dobro objasnila, ali smisao je tu negdje |
|
|
|
|
|
Loona
|
Jeste, b
MacaPapucharica je napisao/la: ›
Anastazija je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A zar HZZO ne određuje koji se lijekovi plaćaju, a koji ne, a ne liječnik?
|
nije isto jel ti recept daje privatnik ili onaj liječnik koji ima ugovor s Fondom...
Ako ti daje privatnik, plaćaš sve, recept ti dođe nešto kao dokaz da se nisi ti sama sjetila nešto uzimati, nego da je to na liječničku preporuku...
tek ako ti recept da onaj koji ima ugovor s Fondom onda ti HZZO plaća, a time i određuje...
|
Je, tako je.. Kod svog ugovornog liječnika dobijaš one recepte u bojama (crveni, plavi) po kojima plaćaš nešto sitno ili ništa - to pokriva HZZO, a ako ideš kod privatnika, on ti samo na svom receptu napiše lijek koji ti preporučuje, stavi žig i potpis, jer neke lijekove uopće ne možeš kupiti sama, i s tim receptom plaćaš punu cijenu lijeka. Npr. krema Dermazin na privatni recept košta skoro 90 kn, a na normalni crveni recept (ako nemaš dodatno zdravstveno) košta 10 kn. S dodatnim zdravstvenim te ne košta ništa...
Ma, zajeban taj naš zdravstveni sustav.. |
|
|
|
|
|
Svašta! Nisam to znala. |
|
|
|
|
Loona
|
Onda znači da te nije zanimalo i da, hvala Bogu, do sada nisi bili ozbiljnije bolesna.. Čim se prvi put ozbiljno razboliš, što ti naravno ne želim nikako, sve ćeš morati na brzinu naučiti inače ćeš se naplaćati te usluge liječenja kao sv. Petra kajganu.. |
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Nisam ginekolog, al' mogu pogledat... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
muskatniorascic Ukupno postova: 25 Spol: Nebitno
|
@Loona tebe onda netko jako dobro dere na kremi Dermazin
dolazi u obliku od 50 i 250 grama,
od 50g na recept jedna kosta 5,08 kn, puna cijena (na privatni recept) je 20 kn + ljekarnicka marza
a ova od 250 g kosta 62 kn + marza. |
|
|
|
|
|
|
|