Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OBP: Koncert uz Osječko: Hakoona Matata i Davorin Bogović

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.11.2007. 13:39 
Naslov:  OBP: Koncert uz Osječko: Hakoona Matata i Davorin Bogović
30.11.2007. 22:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Old Bridge Pubu u Tvrđi u petak 30. studenoga 2007. održat će se Koncert uz Osječko, pod pokroviteljstvom Esseker Pilsa, Pivovare Osijek, a nastupit će Hakoona Matata i Davorin Bogović.

Početak je u 22:30 sati, a ulaz je besplatan.

hakoona Matata je bend koji je najpoznatiji po pjevaču i gitaristu Krešimiru Mišaku (Na rubu znanosti, HRT). Nažalost, jer iza sebe imaju CD koji nije tako nezanimljiv, pogotovo ako se zna da su na njemu okupili respektabilnu ekipu poput Zorana Predina, Smiljana Paradiša (Psihomodo pop)... Nakon snimanja albuma bubnjarsko mjesto zauzima Goran Markić (ex Animator) te gostuju po svim važnijim manifestacijama vezanim uz 25 godina novog vala, s Davorinom Bogovićem, Renatom Metessijem i Krešimirom Blaževićem.

Uz autorske radove, Hakuna će svirati najbolje pjesme grupa Film, Haustor, Animatori, Zvijezde, Azra, Idoli i Prljavo Kazalište.

Više o bendu potražite na http://www.hakunamatata.index.hr/



Recenzija: Na rubu diskografije
Napisao: Hrvoje Horvat

Parafraziramo li podatak da je prednji čovjek postave Hakuna Matata televizijska zvijezda, urednik odlične emisije Na rubu znanosti, možemo zaključiti da se postava Hakuna Matata nalazi na rubu hrvatske diskografije, ali namjerno.
Korijene vuku još iz doba grupe Rocks Off, gdje su neki članovi prije skoro dvadeset godina marljivo reproducirali svirku Rolling Stonesa, bolje od većine domaćih klupskih cover bandova profesionalne reputacije.
Svi mi, njihovi prijatelji, u tinejdžersko smo doba bili ljubomorni na njihovim svirkama po Saloonu i drugim klubovima gdje su oni marljivo usavršavali zanat, a mi uzalud maštali kako ćemo jednom snimati ploče.
Sličan žar za sviranjem prati ih i danas, dakako, u bitno profesionalnijem okruženju, ali sa istom strašću neporemećenom svakodnevnim diskografskim obavezama i problemima.

Hakuna Matata su zaslužili debitantski album prije nego li su ga i "dobili", iako su neki članovi već ranije ušli u diskografske vode pod imenom Fantomi.
Način na koji objavljuju drugi, Antigravitacija - besplatnim internetskim downloadom – govori da nisu imali namjeru iskoristiti poslovne veze svog člana, inače direktora major diskografske kuće, već su se poslužili demokratičnijim putem, nakon čega svatko zainteresiran, bez vađenja novčanika, može zaključiti o čemu se tu radi.
Ako ih niste imali provjeriti na nekom od samostalnih klupskih nastupa, ili u društvu sa Bogovićem, Mettesijem ili Blaževićem, uskoro ćete vjerojatno imati priliku. Nju je, kao se to obično kaže, uputno iskoristiti. Hakuna Matata su puno bolji bend od mnogih razglašenijih imena domaće scene, što potvrđuju i njihovi kolege Zoran Predin i Ivan Piko Stančić koji se u različitim ulogama – pjevačkoj
i dizajnerskoj – pojavljuju na albumu.

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: