Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 22. 11. 2020.
Kino Urania [19....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
SF Coffee House ...
Rođendaonica i i...
pon 23. 11. 2020.
Kino Urania [19....
CineStar Osijek ...
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
uto 24. 11. 2020.
Kino Urania [19....
CineStar Osijek ...
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
sri 25. 11. 2020.
Kino Urania [19....
CineStar Osijek ...
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
čet 26. 11. 2020.
Filozofski fakul...
FFOS: Otvoreni č...
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
pet 27. 11. 2020.
Filozofski fakul...
GBowling Osijek:...
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira konferenciju na temu poduzetništva „Proaktivac, ne reaktivac“ koja će se održati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 4. do 6. studenoga 2020. godine. Konferencija se odvija u sklopu osječkoga Tjedna Svjetskoga saveza mladih Hrvatska pod pokroviteljstvom Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Svjetski savez mladih Hrvatska organizacija je koja okuplja više od 150 mladih u dobi od 18 do 30 godina. U posljednjih nekoliko godina intenzivno se bavimo pitanjima koja su od važnosti za mlade u Hrvatskoj poput obrazovanja te problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih. Djelujemo u trima gradovima (Zagreb, Osijek i Split) od 2013. godine.

Ako epidemiološka situacija u Osječko-baranjskoj županiji ne bude dozvoljavala kontaktno održavanje konferencije, ista će se moći pratiti besplatno putem Facebook stranice @World Youth Alliance Hrvatska i putem Youtube kanala @Svjetski savez mladih Hrvatska.

U ovim trenucima zbog poremećene dinamike svakodnevnice uzrokovane pandemijom COVID-19, među mladima vlada atmosfera neizvjesnosti i straha od budućnosti.

Nakon održanog online okruglog stola o kreativnom poduzetništvu (dostupno na poveznici), nastavljamo sa sličnom temom iz drugoga kuta želeći potaknuti mlade na proaktivan stav pričama o dobroj poduzetničkoj praksi u kriznim vremenima.

Konferencija je namijenjena svima onima koji vole otkrivati nove stvari, učiti i osmišljavati, pronalaziti nove puteve i raditi na sebi. Sve navedeno u temelju je poduzetničkoga pristupa koji ne mora nužno voditi otvaranju vlastite tvrtke – ali vodi prema konkretnijem preuzimanju odgovornosti za svoje „danas“ unatoč nepovoljnim okolnostima.

Vodeći se time, prepoznali smo nužnost organiziranja suportivnih edukativnih sadržaja koji će višestruko koristiti mladima, ponajprije kao sredstvo ublažavanja psihičke napetosti (uz pomoć usvajanja proaktivnoga, a ne reaktivnoga pristupa životnim izazovima), a onda i kao konkretna pomoć u daljnjim obrazovnim i karijernim koracima.


Za sudjelovanje na nekom od dana konferencije ili svim danima, potrebno je prijaviti se preko obrasca.Zbog potreba provođenja epidemioloških mjera, broj sudionika na svakome danu konferencije ograničen je na 70 sudionika – pa će se u slučaju većega broja prijava kreirati liste čekanja.

[Program]

Srijeda, 4. studenoga 2020.
18:00 - 21:00 sat - Tema predavanja: KRazdoblje nezaposlenosti – prilika, a ne prokletstvo
Tema radionice: Kako razviti poslovnu ideju? (Ili kako uopće osmisliti ideju?)

Četvrtak, 5. studenoga 2020.
18:00 - 21:00 sat - Tema predavanja: Kako pokrenuti vlastiti posao?
Tema panel-rasprave: Mogućnosti (samo)zapošljavanja za mlade

Petak, 6. studenoga 2020.
18:00 - 21:00 sat - Tema predavanja: Brendiranje na tržištu
Tema radionice: Digitalni marketing

Predavače i facilitatore otkrivat će naknadno!

Osječki Tjedan Svjetskoga saveza mladih Hrvatska prigodno će zatvoriti Pub kvizom u petak navečer zajedničkim druženjem svih za to zainteresiranih u jednome od osječkih kafića! Stranica prilagođena ispisu