Autor |
Poruka |
mia
Ukupno postova: 931 Lokacija: u muvingu Spol:  Žensko
|
[/quote
Budući da se smatram dovoljno PAMETNIM, khm, krenimo:
Sve osim turbofolka, stone folka (thompson i ekipa), ovog novog massproduction ljigeža kojega nazivaju rap-om (a nema veze s ničim), moderni r'n'b, boy bandova, girl bandova, gay bandova, tzv. dancea (bijedne isprike za kopiju balkanskog turbofolka), Rolling Stonesa (organski ne podnosim) i Matije Dedića.
Inače sam tolerantan momak. Svaka bi me majka za zeta poželjela
A i PAMETAN, k tomu...
[/quote]
odma me ženi |
|
_________________ ..like the naked leads the blind.
I know I'm selfish, I'm unkind.
sucker love I always find,
someone to bruise and leaves behind.. |
|
|
 |
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol:  Muško
|
kada si vec spomenuo moderni R'N'B odakle im pravo da to uopce zovu R'N'B...imam neki filing da 96,4 % ljudi koji sluša to ustvarti niti ne zna sto je pravi R'N'B iliti Rhytm n' Blues |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
::uvrijeđeno prekriži ruke:::
Predgrađe Ivanovca, kakav crni Nemetin?  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol:  Muško
|
|
|
 |
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol:  Muško
|
nema veze s inteligencijom, ali ima veza s obrazovanjem i razvijenim estetskim poimanjem glazbe i kulture uopće |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
 |
game
Ukupno postova: 474 Spol:  Nebitno
|
tu ću se morati složiti
al, na stranu to...
ajd evo netko od vas koji slušate tu "glazbu", može pitanje?
zašto se vi vrijeđete kada netko kaže da su narodnjaci smeće i da nemaju nikakvu vrijednost?
čekaj malo!
znate li išta o teoriji glazbe? i možete li povezati (ako znate!) koja je umjetnička vrijednost tog novokomponiranog otrova?
naravno isto se odnosi na književnost i umjetničku vrijednost riječi koje idu uz tu glazbu... |
|
|
|
|
 |
game
Ukupno postova: 474 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
tko si može uzeti za pravo suditi što je umjetnost a što ne?!
p.s.
ne slušam cajke niti pohađam mjesta s takvom glazbom samo i ja imam jedno pitanje...
svi oni koji su čuli za ZAMP ili su upućeniji u namjeru HDS-ovog haračkog pokušaja stvaranja nameta će razumjeti ovo pitanje  |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
 |
Svebor
|
U OKS-u (podrum STUC-a) se 2. veljače 2007. održava Izbor za folk hit godine.
|
to se u nedjelju četvrtog održava... |
|
|
|
|
 |
euchrid
|
oni koji su se školovali za to...
a i oni koji barem imalo imaju znanja o estetici, teoriji glazbe, teoriji književnosti... sve u svemu svi oni koji su u školi nešto slušali, a ne samo sjedili na ušima |
|
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
 |
legica_os
Ukupno postova: 4562 Spol:  Žensko

|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
tko si može uzeti za pravo suditi što je umjetnost a što ne?!
p.s.
ne slušam cajke niti pohađam mjesta s takvom glazbom samo i ja imam jedno pitanje...
svi oni koji su čuli za ZAMP ili su upućeniji u namjeru HDS-ovog haračkog pokušaja stvaranja nameta će razumjeti ovo pitanje
|
nije više pokušaj, uspjeli su. a što se tiče procjene umjetničke vrijednosti neke glazbe to ti je slično kao i prenemaganje viktora drage i inih samoproglašenih modnih stručnjaka. izgleda da ljudi ovdje subotom idu van samo da bi se kulturno uzdizali.  |
|
|
|
|
 |
Svebor
|
oni koji su se školovali za to...
a i oni koji barem imalo imaju znanja o estetici, teoriji glazbe, teoriji književnosti... sve u svemu svi oni koji su u školi nešto slušali, a ne samo sjedili na ušima
|
možeš ih imovati? živo me zanima njihov glas i mišljenje o tamburici, eagelsima cetinskom, jusiću, pistolsima, dediću, eminemu itd  |
|
|
|
|
 |
daniel-202
Ukupno postova: 1030 Lokacija: Graceland Spol:  Muško
|
I ja se slažem  |
|
_________________ "Neki ljudi tapkaju nogama, neki pucketaju prstima a neki se njišu naprijed - nazad. Ja samo sve to radim odjednom, valjda..."
Elvis Presley, 1956. |
|
|
 |
euchrid
|
sigurno ne bi na osnovu toga sviđa im se ili ne sviđa neka glazba govorili o kvaliteti te glazbe (kao što to radi većina ovdje)...
ali to uopće nije bilo to što sam htio reći: mislio sam kako bi svi oni koji imaju barem osnovnoškolsko znanje iz glazbenog i književnosti trebali shvaćati da to, odnosno turbo folk, nije kvalitetan umjetnički proizvod... svi koji tvrde suprotno neka se vrate u oš i utvrde gradivo...
ali to ne znači da im se cajke ne sviđaju... može se tebi nešto sviđati, a i da znaš da nije kvalitetno (koliko je samo ljubitelja trash-kulture - vidi www.trash.hr - samo što to u 99% slučajeva nije slučaj s cajkarošima)
kad sam se već raspisao: recimo da postoje tri vrste ljudi:
1. oni koji slušaju cajke i tvrde da je to dobra glazba
2. oni koji slušaju cajke i znaju da to nije dobra glazba
3. oni koji ne slušaju cajke i znaju da to nije dobra glazba
pretpostavlja se i slučaj da netko ne sluša cajke, a misli da je to dobra glazba - ali mislim da takvih ne postoji
dobra = kvalitetna |
|
|
|
 |
 |
|