Autor |
Poruka |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
nije crno bijeli.
pa da socijalizacija je kada je gazda pored njega, a ne 600 metara od njega... ne mora taj pas biti lud, al on je pas..i kad vidi drugog muzjaka popizdi... jos ak je manji( a bigl i vecina su manji) manji se useru i pocnu lajat, a onda se i ovi uzjebu... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
uaos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
kudjaokomtiskokom je napisao/la ( Pogledaj post): ›
nijedan pas ne smije bit šetan bez lajne na bilo kojem dijelu Osijeka..
i ende..
|
U potpunosti se slažem.
|
u potpunosti se ne slazem |
|
|
|
|
|
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
u čemu je problem Ingo?
znaš dio grada (tu mislim na javne površine) gdje psi smiju bit nevezani?
ili se pridružuješ "pit bull opasan - maltezer dobar"-struji? |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
u čemu je problem Ingo?
ili se pridružuješ "pit bull opasan - maltezer dobar"-struji?
|
naravno da zakonom nije nigdje dopusteno, ali etoo ... ja volim zivjeti na rubu zakona
i naravno ... svakako pit bull je opasan i mora biti vezan i sa brnjicom, a malterzer ne mora, ni labrador, ni husky, ni bigl, ni pudlica, ni bernski planinski, ni bob teil, bla bla bla ....
ja pripadam samo struji 'skupljaj govna za svojim psom' |
|
|
|
|
|
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
nosim Unikom vrećice i ponosim se time!
i volim da mi se smiju dok kupim..
a jel ridgeback mora bit vezan? čisto da znam.. |
|
|
|
|
|
Bizo
Ukupno postova: 116 Spol: Nebitno
|
Ingo je napisao/la: ›
u čemu je problem Ingo?
ili se pridružuješ "pit bull opasan - maltezer dobar"-struji?
|
naravno da zakonom nije nigdje dopusteno, ali etoo ... ja volim zivjeti na rubu zakona
i naravno ... svakako pit bull je opasan i mora biti vezan i sa brnjicom, a malterzer ne mora, ni labrador, ni husky, ni bigl, ni pudlica, ni bernski planinski, ni bob teil, bla bla bla ....
ja pripadam samo struji 'skupljaj govna za svojim psom'
|
Ne mogu reći da se ne slažem u potpunosti sa Ingom,jer pripadamo istoj struji što se tiče"govana",a normalno da se s ničim drugim iz prethodnog posta ne slažem,što naravno nije razlog da se naši psi ne poigraju kada se sretnemo.
Isto tako je sasvim normalno da moji psi budu vezani i imaju brnjicu dok se na njih zaleću i reže "socijalizirani psi".
Isto tako normalno je da ridgeback iliti rodezijski gonič ne mora biti zavezan,jer mu je bila svrha-gonič lavova,a ne pasa,tako da je onda sve u redu.
Isto tako je normalno da psi budu odvezani na promenadi i da šetaju među djecom i da ih sruše.
Isto tako je naravno normalno da isti peseki dolaze i skaču na ljude koji se panično boje pasa.
Pozdrav svim savjesnim vlasnicima pasa |
|
|
|
|
|
uaos Ukupno postova: 6 Spol: Nebitno
|
Ingo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Šta da ti na ovo kažem u trenutku kada to izjaviš moraš biti svjestan da se zalažeš za anarhiju i bez zakonje.
Problem je u tome što nisi svjestan da anarhija poznaje i priznaje u večini slučajeva zakon ječega pa u tom kontekstu moraš prihvatiti odvezane Pitove, staforde, DA, Prese, Tose, Kangale,File idr...
Ingo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Ti si vjerovatno jedan od onih koji misle da u Kini svi ljudi znaju Kung Fu i da su opasni kao Bruce Lee. |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
zakon jačega u 100% obliku priznaje prirodno stanje o kojem najviše piše Rousseau. al tamo ne hodaju odvezani stafordi nego do zuba naoružani ljudi:-D
Samo treba poštivat zakon... Pas smije hodat bez lajne ali mora biti minimalno 500m udaljen od zadnje kuće... al bi bilo lijepo da su tada pas i gazda sami, a ne da jos okolo trci 100 pekinezera i 50 staforda i bullova koji se hrane njima:-D + nijednog ja nisam vidio s brnjicom.... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
Bizo
|
|
|
|
|
audiworld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zakon jačega u 100% obliku priznaje prirodno stanje o kojem najviše piše Rousseau. al tamo ne hodaju odvezani stafordi nego do zuba naoružani ljudi:-D
Samo treba poštivat zakon... Pas smije hodat bez lajne ali mora biti minimalno 500m udaljen od zadnje kuće... al bi bilo lijepo da su tada pas i gazda sami, a ne da jos okolo trci 100 pekinezera i 50 staforda i bullova koji se hrane njima:-D + nijednog ja nisam vidio s brnjicom....
|
Bojim se da se nismo razumjeli a da mislimo na istu stvar.
Pa evo kako ja o tome mislim onoga trenutka kada u naseljenom mjestu pustiš psa s povodnika bez obzira na pasminu pristaješ na druga pravila igre tj. prihvaćaš odgovornos za sve što će tvoj pas ili što će tvom psu drugi pas napraviti ( tu prije svega mislim da me se krivo ne shvati tvoj pas može spaliti babe Mande mačku ili Markovog tvorića kojeg je izveo u šetnju).
Dakle kada je pas pušten s povodnika on nije pod nadzorom bez obzira na stupanj poslušnosti za primjer pogledati službene pse čak i kada idu u akciju su na povodniku i ovisno koju službu obavljaju imaju ili nemaju zaštitnu košaricu tj. brnjicu.
Pa da skratim gdje nije naseljeno mjesto i nema nepoznatih pasa u strogo kontroliranim uvjetima sam za to da se psi vode bez povodnika u suprotnom budite sigurni da i od jakog psa ima jači, spretniji, okretniji, snalažljiviji, i na koncu sretniji pas. |
|
|
|
|
|
|
American staffordshire terrier
FCI III Terriers
Section 3 Bull type Terriers
Without working trial
Jesi li na to mislio? |
|
|
|
|
|
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol: Žensko
|
psi koje njihovi vlasnici setaju bez povodca na otvorenom prostoru nisu potencijalni napadaci samo drugih pasa, nego opcenito i drugih zivotinja koje se setaju.
primjer: ja svoju macku redovno vodim u setnju (stanujemo u visekatnici i nema smisla da macka sama šalabaza po zgradi i naselju, nego se ja s njom uputim van pa u setnjicu) - dok je bila mala vodila sam ju na povodcu, sad je velika, a nema prkladnih povodaca za odrasle macke pa konstantno trcim za njom da ne bi podtrcala pod auto ili stogod slicno; zamislite situaciju u kojoj se "bezopasan" nevezan pas zalijece prema mojoj macki, dok ona uzasnuta nema kamo pobjeci - taj isti pas mozda nece napasti ljude koji okolo hodaju, ali mu je macka lak plijen kojem ce rijetko koji pas odoljeti... e pa ovako: prvo ce nastradati taj "bezopasni" pas (jer cu mu ja osobno zakrenuti vratom), a onda ce nastradati vlasnik tog istog "bezopasnog" psa jer imam nulti stupanj tolerancije kada netko napada mog kucnog ljubimca... |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
|
Bizo
|
evil monkey je napisao/la: ›
psi koje njihovi vlasnici setaju bez povodca na otvorenom prostoru nisu potencijalni napadaci samo drugih pasa, nego opcenito i drugih zivotinja koje se setaju.
primjer: ja svoju macku redovno vodim u setnju (stanujemo u visekatnici i nema smisla da macka sama šalabaza po zgradi i naselju, nego se ja s njom uputim van pa u setnjicu) - dok je bila mala vodila sam ju na povodcu, sad je velika, a nema prkladnih povodaca za odrasle macke pa konstantno trcim za njom da ne bi podtrcala pod auto ili stogod slicno; zamislite situaciju u kojoj se "bezopasan" nevezan pas zalijece prema mojoj macki, dok ona uzasnuta nema kamo pobjeci - taj isti pas mozda nece napasti ljude koji okolo hodaju, ali mu je macka lak plijen kojem ce rijetko koji pas odoljeti... e pa ovako: prvo ce nastradati taj "bezopasni" pas (jer cu mu ja osobno zakrenuti vratom), a onda ce nastradati vlasnik tog istog "bezopasnog" psa jer imam nulti stupanj tolerancije kada netko napada mog kucnog ljubimca...
|
Ja imam i malog miša kojeg izvodim u šetnju bez povodca(nema odgovarajućeg),pa i tvoja maca bez nadzora može smazati mog mišića,i što onda. |
|
|
|
|
|
Marinoš
Ukupno postova: 296 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Bizo-legendo.....aahhahaa.... |
|
_________________ Što možeš danas,ne ostavi za sutra! |
|