Autor |
Poruka |
Jeff Murdock
Ukupno postova: 1502 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Iz bulevar/ulica Republike je devedesete (ili devedeset i prve) promijenjeno u ulicu Hrvatske republike.
Samo što za ovo bulevar/ulica nisam 100% siguran. |
|
_________________ Zbirka poezije: Na rubu ljubavi |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
Allende je napisao/la: ›
..sve do one predivne Topiceve iz 1989. koja je bila zadnja koju priznajem.
|
upravo tako!!! Iz tih fotografija iskače toliko toga da kasnije ništa više to nije moglo nadomjestiti.To je bio grad, to je bio duh...a tek ljudi u njemu.... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
malecka je napisao/la: ›
dobro opatijska je sad sređena...al sad me baš zanima kako će se busevi zaobići jer sad je ulica još uža....i kao posadili su par drveća na početku ulice...a ljudi koji tam stanjuju nek preko ljeta krepaju od vručine...
|
ovo za buseve...to ti neznam tocno rec sta ce bit...al cuo sam da ce se gradit jos neka ulica iza ...ma taka neka sranja...ubiti neznam...kad saznam javim ti ovdje
|
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
da...gradit će se cesta...tamo iza di su baćše...između opatijske i obilaznice... |
|
_________________ TIII ZNAŠ ŠTA JE ISTINA...........IMA...U OVOJ DRŽAVI....KO JE ZADUŽEN....ZA ISTINU !!!! |
|
|
|
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol: Muško
|
drago mi je što se i osijek poceo razvijat...nek se ruši, da bar još oce i bijelu lađu riješit....i onu rupu pored hotela Osijek....nek i mi izgledamo na jedan normalan grad.... |
|
_________________ ----------Daniel Antunović----------
U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Allende je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nekada davno, za vrijeme one bivse drzave u kojoj ama bas nista nije valjalo, grad (ili vec kako se to tada zvalo) je od 1955. naovamo, svakih deset godina izdavao knjigu o gradu, njegovim promjenama, gomilom fotki itd i moja majka ih sve ljubomorno cuva...sve do one predivne Topiceve iz 1989. koja je bila zadnja koju priznajem.
|
Pomislit ću da sam vještica. Prije pola sata sam gledala tu Topićevu monografiju, veliki format, plave korice. Samo što je moja ponovljeno izdanje iz 1990.godine.
Sestra ima svoj primjerak, ja svoj, a mama neku staru iz koje smo pisali zadaće o Osijeku. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ma nek se gradi. Danas barem projektanti imaju veliku slobodu i ovo što se danas gradi je daleko od kocaka socijalističkog realizma. Pazi se koliko-toliko da se sve uklopi u okolinu (osim naravno zgrada koje se grade na placevima srušenih kuća, poput onih na Divaltovoj). Još će puno vremena proći dok Osijek ne bude ličio na nešto, kad se dovrši taj kampus na prostoru vojarne i i domovi i naselja na mjestima propalih tvornica poput OLT-a. Kontam da će za 15-20 godina, Osijek biti sasvim drugi grad nego danas. I uostalom, promjene su neizbježne i ne moraju uopće biti loše. |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
Promjene su neizbježne, naravno, ali oni koji duže pamte možebitno misle da neke tvornice i nisu morale propasti. I još štošta.
Grad mora imati dušu. Duša grada malo je u krizi. |
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Duša grada malo je u krizi.
|
ma, nije, malo je rastrojena al doći će ona sebi....a i godine čine svoje.... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
CatCloe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
DanicaV je napisao/la: ›
Neko veče mi je jedan forumaš pričao kako ima fotku Bulevara u vrijeme kad je prošao tek pokoji auto i to fićo, e sad... možda on to i objavi.
Jedan drugi skuplja razglednice Osijeka, starog, novog.... malo ga skener zeza, ali....
Sad će me obojica u top pa na mjesec.
|
za ovog drugog znam, iako on tvrdi da se ne znamo , ali definitivno su obje stvari zanimljive..
|
|
|
|
|
|
|
DanicaV
|
Sad si se otkrio........ |
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
Jeff Murdock je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Iz bulevar/ulica Republike je devedesete (ili devedeset i prve) promijenjeno u ulicu Hrvatske republike.
Samo što za ovo bulevar/ulica nisam 100% siguran.
|
...bila je prvo Desatacina, pa onda ULICA Republike, pa onda Ulica Hrvatske Republike...
...jedini Bulevar u gradu je Bulevar JNA, odnosno sadasnja Europske avenije...i to je 100%, zvila ja tamo 20tak i nesto godina...
...a sto se tice Topicevih monografija, smatram se ponosnom vlasnicom oba izdanja... ...i cesto sam znala, kad me hvatala kriza u onom zagrebackom ludilu, uzeti je u ruke i pregledavati... ... |
|
|
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Meni fali najviše Ambruš i njegovi kolači i sladoled. Ajoj što je to bilo fino...mmmm... |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
Jeff Murdock
Ukupno postova: 1502 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
anakonda je napisao/la ( Pogledaj post): ›
...bila je prvo Desatacina, pa onda ULICA Republike, pa onda Ulica Hrvatske Republike...
...jedini Bulevar u gradu je Bulevar JNA, odnosno sadasnja Europske avenije...i to je 100%, zvila ja tamo 20tak i nesto godina...
|
Napokon nešto iz prve ruke, hvala! Konačno smo i to riješili |
|
_________________ Zbirka poezije: Na rubu ljubavi |
|
|
|
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
cane je napisao/la: ›
Meni fali najviše Ambruš i njegovi kolači i sladoled. Ajoj što je to bilo fino...mmmm...
|
Isuse dragi, odrasla sam na tim kolačima i ne bi ga se sjetila nikada da nisi to spomenuo!!
Baka me je svaki dan kao malu vodila u šetnju i na igranje u park kraj bolnice (sada se zove Park kraljice Katarine Kosača ) a poslije bismo redovno kod Ambruša na kolač s višnjama.. eeeee, to su bila vremena... |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
|
|