Autor |
Poruka |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
da...kad te napuste ideali |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
U društvu kojem živimo ništa drugo ti ne preostaje, a da pokušaš ostati koliko toliko normalan.
Jedino ne znam zašto su veliki vjernici tako osjetljivi kad im se spomene njihova vjera. Kao da nisu sigurni u ono što vjeruju ili nedovoljno tolerantni prema onima koji se ne boje biti u manjini. |
|
|
|
|
 |
8
Ukupno postova: 1860 Spol:  Muško
|
Normalan, uh kako tu riječ ne volim, će si sam stvoriti nešto.
Osijek je grad u kojem ne bih želio biti normalan. |
|
|
|
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
nikad nisam ni htio biti normalan. |
|
|
|
|
 |
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol:  Žensko
|
Uh, uh, uh... I like this, tu imam štošta za reći.
Men ti ministrice to uopče nije isto mislim ako se šrdaš ćisto šprdnje radi a ne kao da si cinićan ili štatijaznamnešto onda je to okej onda si zabavan lik i štatijaznam. al grozno je kad se neki ko cinićari il nešto šprdaju na nešto skroznaskroz neprimijereno.
 Jel mi ide, jel mi ide? Jel smijem na grupu?
Normalan=prosječan=konformizam
A konformizam u Osijeku definitivno nije privlačan, svatko iole "zanimljiv", reći ćemo pošto ne smijemo opet reć "normalan", bi ubrzo prošvikao. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
Pojašnjenje za one koji su se uhvatili za riječ NORMALAN:
normalan u smislu osobnog PSIHIČKOG ZDRAVLJA, a to ljudi postižu na razne načine, što bi Swamp rekao "izrugivanje je moja vjera", svatko ima svoj ventil.
A biti normalan u smislu osječkog poimanja normalnog uistinu je gadljivo.
(p.s. razmislite na temu: inzistiranje na nekonformizmu stvara u određenoj grupi ljudi također svojevrsnu vrstu konformizma) |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol:  Nebitno
|
potpisujem obje izjave. jebeš stvari s kojima se ne možeš zdravo isprdavati  od vjere na dalje  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Upravo nam ovakvi argumenti govore da se pojam "normalnog" ne bi trebao upotrebljavati.
Pojam "normalnog" je intsrument diskriminacije. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
nevia
Ukupno postova: 123 Lokacija: legograd Spol:  Žensko
|
[quote="steam"]
Uostalom zašto razmišljate generalno...sudite prema pojedincima...
Btw vjera je izbor, nitko nije prisiljen vjerovati ili ići u crkvu ali tuđu vjeru treba poštivati,a ne se izrugivati...
|
Zasto ti razmisljas generalno o vjerama? Neke religije u nekim zemljama nisu izbor. I neke religije stvarno treba izrugivati.
[/quot
Da neke treba ismijavati...ali ne religije, jer ono što je vrijedno ismijavanja su samo obične sekte.Ne želim da se krivo razumijemo, ne razmišljam generalno o vjerama, upravo je o tome i riječ....tečaj priprave za brak je organiziran unutar katoličke crkve ....znači ja sam svojim postom zastupala mišljenje o svojoj vjeri, dakle ponaosob što će reći da ne generaliziram nego branim ono u što vjerujem |
|
_________________ Beautiful memories hold many treasured days and those days turn into yaers, years into centuries till the eternity |
|
|
 |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Sve vjere su svojevrsne sekte, samo sto su neke prihvacene, a neke nisu... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
nevia
Ukupno postova: 123 Lokacija: legograd Spol:  Žensko
|
naravno, slažem se da svaki par treba sam stvoriti neka svoja pravila i dogovoriti se kako će provesti život skupa, no upravo na takvom tečaju govore parovi koji nisu idealni, nego od krvi i mesa sa svojim problemima kao i svi ostali ljudi....govore iz iskustva i upravo upute parove na to da ni jedan brak nije idealan i neka se spreme na kompromis....
ne govorim ovo na pamet nego poznajem parove koji su prošli taj tečaj |
|
_________________ Beautiful memories hold many treasured days and those days turn into yaers, years into centuries till the eternity |
|
|
 |
Circa
|
Meni ne treba tecaj da shvatim da idilicna ljubav iz srcedrapajucih filmova u kojima se parovi oko sevega uvijek sloze i nikada nema nikakvih trzavica NE POSTOJI.
Sve je stvar kompromisa, a neki ljudi su vrijedni povremenih kompromisa, dok neki nisu. Kada nadjes nekog zbog koga si spreman na kompromis i tu i tamo ne reci sve sto ti pada na pameti nasao si partnera/icu. Ako i druga strana dijeli isto misljenje ne pustaj ju... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
paperje
Ukupno postova: 794 Spol:  Žensko
|
poznajem i ja! ni ja ne laprdam bez ikakvoga iskustva
meni je nekako jako glupo da mi netko koga ne poznam i nemam pojma kako realno njegov brak izgleda i funkcionira dijeli neke recepte kako bi ili ne bi sve trebalo bit i sta sve mozes ocekivat.
kontam da velika vecina nije bas ljubitelj "gotovih savjeta"
naravno, tko voli i zeli, nek ide na 17 tecajeva ako hoce.
sve mi to slici na gubljenje vremena (meni!)! kao da ubija individualnost: ko neki algoritam: ako ovako, onda moze ovako i tako... nije mi ok sto je to obavezno, ne volim ono MORAS. ne privlaci me bas |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
 |
paperje
Ukupno postova: 794 Spol:  Žensko
|
circa... takvo sta iz muskih ustiju???
pises li ti ljubavnu poeziju u slobodno vrijeme? |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
 |
Circa
|
Pisem ljubavnu poeziju, ali malo drukciju. Pisem poeziju koju Rammstein uglazbljuje... |
|
|
|
 |
 |
|