Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Tečaj priprave za brak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Gemi

Ukupno postova: 2963
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 10.05.2006. 18:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

da...kad te napuste ideali

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 11.05.2006. 7:42 
Naslov: Complicity Bravo

swamp je napisao/la:
[Izrugivanje je moja vjera, imaj postovanja. Mislim da je sprdanje drustveni korektiv, i jedno od temeljnih ljudskih prava. Bez sprdanja postajemo ko ovi sto rezu glave radi karikatura..

U društvu kojem živimo ništa drugo ti ne preostaje, a da pokušaš ostati koliko toliko normalan.
Jedino ne znam zašto su veliki vjernici tako osjetljivi kad im se spomene njihova vjera. Kao da nisu sigurni u ono što vjeruju ili nedovoljno tolerantni prema onima koji se ne boje biti u manjini.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
8

Ukupno postova: 1860
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.05.2006. 17:12 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
U društvu kojem živimo ništa drugo ti ne preostaje, a da pokušaš ostati koliko toliko normalan.

Normalan, uh kako tu riječ ne volim, će si sam stvoriti nešto.

Osijek je grad u kojem ne bih želio biti normalan.

---
Ukupno postova: 2910
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.05.2006. 17:19 
Naslov:  

nikad nisam ni htio biti normalan.

Alana Bates

Ukupno postova: 1359
Post Postano: 11.05.2006. 18:42 
Naslov:  

Uh, uh, uh... I like this, tu imam štošta za reći.
Gemi je napisao/la:
da...kad te napuste ideali

Men ti ministrice to uopče nije isto mislim ako se šrdaš ćisto šprdnje radi a ne kao da si cinićan ili štatijaznamnešto onda je to okej onda si zabavan lik i štatijaznam. al grozno je kad se neki ko cinićari il nešto šprdaju na nešto skroznaskroz neprimijereno.

Smile Smile Jel mi ide, jel mi ide? Jel smijem na grupu?

8 je napisao/la:
DanicaV je napisao/la:

Normalan, uh kako tu riječ ne volim, će si sam stvoriti nešto.

Osijek je grad u kojem ne bih želio biti normalan.

Normalan=prosječan=konformizam

A konformizam u Osijeku definitivno nije privlačan, svatko iole "zanimljiv", reći ćemo pošto ne smijemo opet reć "normalan", bi ubrzo prošvikao.

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 12.05.2006. 7:36 
Naslov:  

Pojašnjenje za one koji su se uhvatili za riječ NORMALAN:
normalan u smislu osobnog PSIHIČKOG ZDRAVLJA, a to ljudi postižu na razne načine, što bi Swamp rekao "izrugivanje je moja vjera", svatko ima svoj ventil.
A biti normalan u smislu osječkog poimanja normalnog uistinu je gadljivo.
(p.s. razmislite na temu: inzistiranje na nekonformizmu stvara u određenoj grupi ljudi također svojevrsnu vrstu konformizma)

Ukupno postova: 3252
Post Postano: 12.05.2006. 10:54 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
swamp je napisao/la:
[Izrugivanje je moja vjera, imaj postovanja. Mislim da je sprdanje drustveni korektiv, i jedno od temeljnih ljudskih prava. Bez sprdanja postajemo ko ovi sto rezu glave radi karikatura..

Jedino ne znam zašto su veliki vjernici tako osjetljivi kad im se spomene njihova vjera. Kao da nisu sigurni u ono što vjeruju ili nedovoljno tolerantni prema onima koji se ne boje biti u manjini.

potpisujem obje izjave. jebeš stvari s kojima se ne možeš zdravo isprdavati Smile od vjere na dalje Wink

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 12.05.2006. 12:31 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la: (p.s. razmislite na temu: inzistiranje na nekonformizmu stvara u određenoj grupi ljudi također svojevrsnu vrstu konformizma)

Upravo nam ovakvi argumenti govore da se pojam "normalnog" ne bi trebao upotrebljavati.

Pojam "normalnog" je intsrument diskriminacije.

Ukupno postova: 123
Post Postano: 12.05.2006. 12:39 
Naslov:  

[quote="steam"]
nevia je napisao/la :
Uostalom zašto razmišljate generalno...sudite prema pojedincima...
Btw vjera je izbor, nitko nije prisiljen vjerovati ili ići u crkvu ali tuđu vjeru treba poštivati,a ne se izrugivati...

Zasto ti razmisljas generalno o vjerama? Neke religije u nekim zemljama nisu izbor. I neke religije stvarno treba izrugivati. Smile
[/quot

Da neke treba ismijavati...ali ne religije, jer ono što je vrijedno ismijavanja su samo obične sekte.Ne želim da se krivo razumijemo, ne razmišljam generalno o vjerama, upravo je o tome i riječ....tečaj priprave za brak je organiziran unutar katoličke crkve ....znači ja sam svojim postom zastupala mišljenje o svojoj vjeri, dakle ponaosob što će reći da ne generaliziram nego branim ono u što vjerujem

Ukupno postova: 3149
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.05.2006. 12:40 
Naslov:  

Sve vjere su svojevrsne sekte, samo sto su neke prihvacene, a neke nisu...

Ukupno postova: 123
Post Postano: 12.05.2006. 12:48 
Naslov:  

paperje je napisao/la:
da da, nevia se dotakla multidisciplinarnosti ovoga tecaja i spomenula je bracni par. koji bracni par?? taj par odabere svecenik, kao ono zna ih i bas su u jednom cool braku. bas ono za pokazat! to uopce ne mora bit istina. ti ljudi mogu zivjeti u braku iz kakvoga bi netko htio pobjeci sto prije, a netko drugi ne.
ja bi da si parovi sami postave neke standarde braka ili kako vec zele zvati tu zajednicu. sve naravno rukovodeci se svojim i zeljama i zeljama svoga partnera.
i opet cu ponovit: kao i s romantikom, drzim da ne postoji univerzalno dobar brak
BRAK JE DOBAR AKO SE OBOJE U NJEMU OSJECAJU DOBRO!!!

naravno, slažem se da svaki par treba sam stvoriti neka svoja pravila i dogovoriti se kako će provesti život skupa, no upravo na takvom tečaju govore parovi koji nisu idealni, nego od krvi i mesa sa svojim problemima kao i svi ostali ljudi....govore iz iskustva i upravo upute parove na to da ni jedan brak nije idealan i neka se spreme na kompromis....
ne govorim ovo na pamet nego poznajem parove koji su prošli taj tečaj

Post Postano: 12.05.2006. 13:01 
Naslov:  

nevia je napisao/la:
paperje je napisao/la:
da da, nevia se dotakla multidisciplinarnosti ovoga tecaja i spomenula je bracni par. koji bracni par?? taj par odabere svecenik, kao ono zna ih i bas su u jednom cool braku. bas ono za pokazat! to uopce ne mora bit istina. ti ljudi mogu zivjeti u braku iz kakvoga bi netko htio pobjeci sto prije, a netko drugi ne.
ja bi da si parovi sami postave neke standarde braka ili kako vec zele zvati tu zajednicu. sve naravno rukovodeci se svojim i zeljama i zeljama svoga partnera.
i opet cu ponovit: kao i s romantikom, drzim da ne postoji univerzalno dobar brak

naravno, slažem se da svaki par treba sam stvoriti neka svoja pravila i dogovoriti se kako će provesti život skupa, no upravo na takvom tečaju govore parovi koji nisu idealni, nego od krvi i mesa sa svojim problemima kao i svi ostali ljudi....govore iz iskustva i upravo upute parove na to da ni jedan brak nije idealan i neka se spreme na kompromis....

Meni ne treba tecaj da shvatim da idilicna ljubav iz srcedrapajucih filmova u kojima se parovi oko sevega uvijek sloze i nikada nema nikakvih trzavica NE POSTOJI.

Sve je stvar kompromisa, a neki ljudi su vrijedni povremenih kompromisa, dok neki nisu. Kada nadjes nekog zbog koga si spreman na kompromis i tu i tamo ne reci sve sto ti pada na pameti nasao si partnera/icu. Ako i druga strana dijeli isto misljenje ne pustaj ju...

Ukupno postova: 794
Post Postano: 12.05.2006. 13:07 
Naslov:  

nevia je napisao/la:
paperje je napisao/la:

poznajem i ja! ni ja ne laprdam bez ikakvoga iskustva Smile
meni je nekako jako glupo da mi netko koga ne poznam i nemam pojma kako realno njegov brak izgleda i funkcionira dijeli neke recepte kako bi ili ne bi sve trebalo bit i sta sve mozes ocekivat.
kontam da velika vecina nije bas ljubitelj "gotovih savjeta"
naravno, tko voli i zeli, nek ide na 17 tecajeva ako hoce.
sve mi to slici na gubljenje vremena (meni!)! kao da ubija individualnost: ko neki algoritam: ako ovako, onda moze ovako i tako... nije mi ok sto je to obavezno, ne volim ono MORAS. ne privlaci me bas

Ukupno postova: 794
Post Postano: 12.05.2006. 13:28 
Naslov:  

circa... takvo sta iz muskih ustiju???
pises li ti ljubavnu poeziju u slobodno vrijeme?

Post Postano: 12.05.2006. 13:32 
Naslov:  

Pisem ljubavnu poeziju, ali malo drukciju. Pisem poeziju koju Rammstein uglazbljuje...

Skoči u forum: