Evo na ovom forumu sam postala kako je proslo pa da se ne ponavjam
Jesi li pregledala prvo jajnike?
Evo ovako. Bila sam kod nove dermatologice jucer i evo kako je bilo.
Prvo sam joj morala objasniti kako su mi izgledale sve dosadasnje terapije, a narocito nacin uzimanja R-a kod prve terapije, a zatim kod druge. Malo je bila iznenadjena, ali nije htjela puno komentirati..nije vidjela moju kozu prije, a ni nema smisla da sad pljuje po drugim terapijama i dermatolozima. Jedino je otvoreno bila sokirana sto me niti jedan dermatolog nije poslao na kontroliranje jajnika prije terapije R-om, isto kao sto je bila sokirana sto mi je ginekologica davala Diane bez da me prethodno pregleda i vidi odgovaraju li meni uopce te tablete, jer je moguce da su za problem pada libida, derpesije i svega onoga uvelike krive i Diane.
Rekla mi je takodjer da imam nezahvalnu kozu, i da se pomirim sa time jer je takva kakva je, i da cu se cijeli zivot morati brinuti o njoj, ali da unatoc tome ona moze izgledati puno bolje nego sto sada izgleda.
Ja sam je trazila da obavim sve zive pretrage jer mi je dosta svega i ona je rekla da cemo, sto se pretraga tice, prvo poceti sa kontroliranjem jajnika kako bi iskljucili PCO, a da uz to trebam prekontroliati klasika SE, KKS, GUK, kolesterol, trigliceride, AST, ALT i GGT..krvna slika i to, da vidi kakva je posto je nisam kontrolirala nakon R-a. Prijasni dermatolog nije inzistirao na mojim krvnim slikama.
Nadalje, kaze da ce moje terapija izgledati otprilike ovako. Prvo ce namjerno izazvati susenje i perutanje koze, jer imam svega i svacega na licu (sto cu malo kulirati hidratantnim kremama), a zatim cemo je hraniti i hraniti, ali i dalje nastaviti sa terapijom koja ce se malo mjenjati tijekom vremena, tj. za sad ce samo prvi mjesec biti drugaciji.
Prva 3 tjedna koristit cu (1x na dan, ujutro) Oronazol kremu jer, kao sto sam rekla, na licu imam svega i svacega, pa cemo s tim valjda probati to sve iscistiti. (ja vam to sve govorim laicki, jer iako je ona meni ispricala kako to sve djeluje, nisam ja bas to sve zapamtila..ali shvatila sam bit ) Ova krema ide na recept i to mi se jako svidja jer u biti financijski mi je olaksala stvar maksimalno.
Navecer na lice ide Dercome clear (koji takodjer ide na recept), s tim se umivam, i nakon toga krema Dr. Wolff Fruchtsaure Creme koja djeluje aktivno regenerirajuci.
Za sada takvu cu terapiju imati prvih mjesec dana, a onda cu poceti koristiti Differin kremu. Ne znam jos kako i sta, rekla je da cemo sve vidjeti, a i da me ne buni sad unaprijed kako ce mi terapija izgledati jer sam i jucer dobila toliko informacija da sam sve sva spetljala Dakako, vidjet cemo imam li PCO, pa ce i o tome ovisiti terapija.
Kako mi treba nesto i s cime cu skinuti sminku i neka hidratantna krema koju cu stavljati preko dana kad mi koza bude suha dala mi je deset kutijica testera od Avenea, da si probam da vidim jel mi odgovara, Avene Clean - ac za umivanje, i Avene recovery cream koju sam vec koristila i bila mi je
E sad, vidjet cemo kako ce to sve izgledati i djelovati. Ne zelim hvaliti ovu drmatologicu, jer sam i za Bubalovica mislila da je moj spasitelj..tak da..jednostavno, vidjet cemo. Ali ona mi je zadnja nada.
Na cisnjenja lica trenutno ne smijem ici. Rekla mi je da ako hocu mogu ici na IPL (laser), ali ne onaj agresivni nego onaj koji manje agresivni koji sluzi za ubijanje AKTIVNIH akni. Misli da ce meni dva bljeska biti dovoljna. Jedan bljesak je 50kn. Eventualno ih mozemo ponoviti nakon 4,5 dana. Ali nije pod "must" jel. Sve je to ono dodatnoo.
Eto, mislim da bi to bilo to