Autor |
Poruka |
mikka Ukupno postova: 95 Spol:  Žensko
|
Ti ne možeš reći da si apolitična. Prvo si rekla da se ne razumiješ u politiku (ako se ne varam - to si bila ti), a onda branila tita, da ti je tada bilo bolje... i što sve ne. Ljudi koji su apolitični mogu biti Hrvati, naravno, iako je malo takvih. Ja sam govorila o ljevičarima, i opet ću reći - LJEVIČARI ne mogu biti pravi Hrvati. Ne znam šta su, mješani, nemaju nacionalnu svijest ili što već, ali Hrvati nisu. |
|
|
|
|
 |
axe Ukupno postova: 326 Spol:  Muško
|
...a oni koji nisu ljevičari/desničari/votever, odnosno ljudi koji su apolitični?...ni oni nisu Hrvati???...recimo, oni mali ljudi koji, ako imaju priliku promovirati Hrvatsku na bilo koje načine, oni koji osjećaju patriotizam i srcu, recimo to tako...?...hm....pitam se što sam tada....
|
nije moguće istovremeno osječati patriotizam u srcu i biti apolitičan. |
|
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
....@mikka, pokušavam ne držati niti jednu stranu...ono što sam navodila su bile neke eventualno ili relativno dobre stvari tog režima....nekima je bilo dobro, a nekima ne...dotle seže moje znanje o politici...a što se tiče sadašnjeg stanja u Lijepoj mojoj, ne mogu reći da me interesirani niti jedna politčka struja...ono što znam je da sam Hrvatica, nemiješana, rođena u Osijeku, slavonskih korijena unazad ohoho generacija....mojim je roditeljima u doba komunizma bilo također teško, iako smo bili dobrostojeća obitelj iz centra grada....unatoč tome da je jedan od roditelja dobio otkaz kao novinar, jer su vidjeli mene i baku kako idemo jednu nedjelju kod Kapucina...... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...dobro, krivo sam se izrazila....biti apolitičan mi znači da ne pripadam niti jednoj struji, ali opet osjećam patriotizam kao Hrvatica... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
|
O tome ti ja govorim. U komunizmu je bilo dobro samo komunistima. Eto, sama si rekla, ni u crkvu nisi smio otići jer se to drugu Titu nije svidjelo. Mislim da smo se konačno sporazumjele.  |
|
|
|
|
 |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
ma tko nije mogao ići u crkvu za vrijeme juge? kakve su to gluposti,bilo je sranje 50-godina,to znam,baka mi je pričala ali kasnije je sve bilo normalno,ljudi su se krstili i vjenčavali sasvim normalno |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
|
Nisi u pravu. Dok Tito nije umro nitko nije mogao u crkvu, a da se ne skriva. Tek nakon Titove smrti su ljudi počeli "normalno" ići u crkvu. To nije bilo samo 50-ih. |
|
|
|
|
 |
justice
|
ak su te tako naučili onda dobro... |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
axe Ukupno postova: 326 Spol:  Muško
|
...dobro, krivo sam se izrazila....biti apolitičan mi znači da ne pripadam niti jednoj struji, ali opet osjećam patriotizam kao Hrvatica...
|
ni to nije moguće.ako osjećaš patriotizam i državotvornost,onda bez sumnje pripadaš nekoj političkoj opciju.
da si živjela u 1941.godini bila bi u ustašama,i možda bi te protivnici ubili i bacili u neku jamu 1945.godine,a nakon toga nitko nebi smio spominjati da si ikad postojala. |
|
|
|
|
 |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
|
|
|
 |
Marshall-T
Ukupno postova: 525 Spol:  Muško
|
- Rečenica koja je obilježila jedan dio povijesti... ''Mi smo more krvi prolili...'' |
|
|
|
|
 |
spin
Ukupno postova: 225 Spol:  Muško
|
a u tom moru krvi, najviše je krvi hrvatskih domoljuba.
ZLOČINAC!!! |
|
_________________ ... |
|
|
 |
justice
|
to majstore,ajd nam sad ti malo objasni o Titu,da nemaš možda i ti neke uvjerljive dokaze... |
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Zločinac, jašta, isto ko i Pavelić, Tuđman ili Milošević!
Doduše ja sam mješanec - pola zagorac - pola slavonac  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
spin
Ukupno postova: 225 Spol:  Muško
|
zločin mu se vidio u očima, gestama, govoru, ponašanju i svemu onome što prati lik i djelo tog krvoloka. otvaranjem beogradskih, ruskih i savezničkih arhiva, istina o njemu polako izlazi na svjetlo dana.
ali s ostrašćenim fanatičnim sljedbenicima njegovog lika i djela, naravno da nije moguća nikakva argumentirana rasprava.
a bojim se kada bih i počeo iznositi dokaze da bi mi vrlo brzo bilo onemogućeno daljnje pisanje, što ne želim. |
|
_________________ ... |
|
|
 |
 |
|