Autor |
Poruka |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol: Žensko
|
Ingo je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I sve to još za koju cijenu... Koda' im je zlatna ta paprika hebem i njih i njihovu papriku.
Sreća moja da spadam u kategoriju siromašnih, pa jedem papriku i rajčicu isključivo iz vlastitog vrta kad ju sam uzgojim.
|
kako to mislis da si siromasan a imas vrt ???
ja nemam vrt, i ako zelim pojesti papriku moram ju kupiti ili na trznici ili u trgovacnom centru, pa me to cini siromasnijim od tebe.
|
Oko jezera na Jugu 2, a i još kojekuda oko grada, ima neobrađene zemlje koju građani koriste za vrtove. Odi u neku od Gradskih četvrti pa se raspitaj ili sam potraži slobodan komad zemlje pa kopaj, sadi i jedi zdravo.
Mnoge biljke možeš uzgajati u loncima na balkonu ili prozoru. |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste! |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Ingo je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I sve to još za koju cijenu... Koda' im je zlatna ta paprika hebem i njih i njihovu papriku.
Sreća moja da spadam u kategoriju siromašnih, pa jedem papriku i rajčicu isključivo iz vlastitog vrta kad ju sam uzgojim.
|
kako to mislis da si siromasan a imas vrt ???
ja nemam vrt, i ako zelim pojesti papriku moram ju kupiti ili na trznici ili u trgovacnom centru, pa me to cini siromasnijim od tebe.
|
Siromašan u toliko što sebi i svojoj obitelji ne mogu, ili mogu vrlo rijetko priuštiti nešto od tih bezobrazno skupih proizvoda. Ali kao i uvijek nije svako zlo samo za zlo...
Kad smo supruga i ja odlučivali rješavati stambeno pitanje za našu obitelj, svjesno smo se odlučili na život na selu, jer smo kao prednost vidjeli mogućnost uzgoja vlastitog voća i povrća, te domaćih životinja. Naša procjena pokazala se ispravnom jer kad je došla recesija, bitno su nam se smanjili osobni dohoci, te nam ta mogućnost uzgoja namirnica za vlastite potrebe puno znači. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
silence
Ukupno postova: 1135 Spol: Nebitno
|
Deklaracije su inače napisane tako sitnim slovima da ih je skoro nemoguće pročitatati, a često ih ni nema kad je riječ o voću i povrću, ili se nalaze na mjestu gdje nisu vidljive, znači zadovoljava se samo zakonska forma.
Uostalom što znači primjer npr. kod limuna ( kora nije za jelo),
kao da ono sa čime je proizvod šprican nije prodrlo u jezgru samog voća ili povrća.
Po toj logici kora je nepropusna , kako da ne. |
|
|
|
|
|
Spore
Ukupno postova: 213 Lokacija: jug 2 Spol: Muško
|
Pa sto se vi cudite , iduce sto nam uvode je da se ne mora napisati na dekleraciju ako je GMO hrana. Do sada po zakono ako je udio GMO manji od 1% ne mora se navesti na dekleraciji , pa ce uvesti manji od 10% , manji od 50% , manji od 100 % |
|
_________________ We are anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget expect us!!!
http://www.whatis-theplan.org |
|
|
|
zaljubljena u Osijek
|
|
|
|
Dino8090
Ukupno postova: 440 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ajmo jos jednom (sa teme o velikom broju tumora djecje dobi u Baranji):
Dino8090 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Sta prvenstveno jedemo, a onda pijemo i disemo jos je i odlicno.
|
Kratko, jasno i 100% tocno. |
|
|
|
|
|
silence
|
ne kužim zašto sam sebe citiraš
kako možeš znati da smo svi još odlično kad nas ne poznaješ ponaosob
mnoge bolesti nemaju veze s hranom, pićem i zrakom |
|
|
|
|
|
Spore
Ukupno postova: 213 Lokacija: jug 2 Spol: Muško
|
|
|
|
silence
|
jak argument, skupo im obilježavanje takve hrane
na deklaraciji ili na proizvodu navesti tri ili jedno slovo je jako skupo |
|
|
|
|
|
zaljubljena u Osijek
|
Bojim se da je to samo privremeno
Prevelik je Monsanto igrač da bi samo tako odustao.Potplatit će on sve samo je pitanje vremena, a lovu imaju |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste! |
|
|
|
|
|