Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Forumaska kava

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
toni

Ukupno postova: 2180
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.11.2007. 15:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Blofeld je napisao/la:
1. Ne znam može li birati. Možda je iz čisto srpskog braka. Ovo o mješanom braku iščitao sam iz dosadašnjih postova (jer neki tvrde da je srpske, a neki hrvatske nacionalnosti), ja se osobno nikad ne bih bavio prebrojavanjem nečijih krvnih zrnaca. A ponajviše ne razumijem kako nečija nacionalnost određuje životna opredjeljenja (pod uvjetom da uopće priznajem tu kategoriju, no to je malo dublja rasprava, i nepotrebno bi se vratili na Rousseaua, Montesquiea, Diderota i druge - nacionalnost je slučajnost, na koju jedinka nema nikakvog utjecaja). Dapače, isticanje nacionalnosti na izbornim listama smatram primitivnim zaostalim produktom prošlih zbivanja, jer je Ustav sasvim dovoljno postavio uvjete - hrvatsko državljanstvo.

Aha, znaci ne znamo ko je i sta je. Znamo samo da je srpkinja. Netko je izjavio da je iz 'mjesanog braka' , a teza koju sam razvio je zasnovana na osnvu te, necije, izjave.

inace se slazem s tobom, ali u datim uvjetima, smatram da je to losa politicka odluka sdpa.

Citat:
2. Mikšić je Hrvat, koji je i većinu života živio u Hrvatskoj. Čisto informacije radi, išao je u razred s Stjepanom Tuđmanom. On nije stranac, nije ni pošten stranac, obogatio se švercanjem kemikalija za vrijeme rata u Hrvatsku, preko već navedenih veza, a uz to i tuče žene. Prema tome, on je upravo suprotan primjer od onog što sam ja mislio.

dokazi ?

btw, mislim da sam negdje procitao 'dovuci novce' .. kolko cujem, lik je stvarno otvorio neku superultramega tvornicu u baranji..

Citat:
3. Ova izborna jedinica ne smatra se utvrdom Hdz-a, za razliku od Broda i Vinkovaca, primjerice. Pogotovo ne Osijek. To zbog dosadašnjih izbornih rezultata.

bice da sam se onda ja negdje zajebo.. ja mislio da je do sada uvijek tu najvishe glasova odnosio hdz, osim u gradu osijeku.. naravno dok se nisu razisli s glavonjom.

Citat:
Ako govorimo o političkoj utakmici, onda dobro, jer nisam posve siguran ni za braću Dragana i Zorana Kovačevića, a pogotovo ne za brata Vladimira Šišljagića. Meni ni slučajno ne smetaju njihove deklarirane niti eventualne nacionalnosti, i mislim da neće imati utjecaja u političkoj utakmici.

govorio sam o osobnom odabiru covjeka kojemu su majka jedne, a otac druge nacionalnosti, a zive u hr, i 'oce se.. ma.. previshe sam to vec puta napisao Smile

kolko vidim, nabrojani se osjecaju kao hrvati..

ali puno bitnije da se ovdasnji ljudi oslobode tog komunistickog/balkanskog/manje vrijednosti kompleksa i pocmu razmisljati i raditi u smjeru, ako ne opceg, onda bar osobnog boljitka.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:27 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
pa ti i preporučam navedeno štivo, kako bi znao cijeniti svoje sugrađane.

toni je napisao/la:
ljude cijenim prema nekim drugim kriterijima, a ne po tome jel mi netko sugradjanin il ne.

DanicaV je napisao/la:
Kao prvo, toni, trebaš znati cijeniti ljude kao ljude, bili ti sugrađani ili ne.

Heeelooooooouuu !? Kuc-kuc ! Ima koga ?

DanicaV je napisao/la:
Ispast će pravi desničar od tebe. Shocked

And proud of it ! Wink

Blofeld

Ukupno postova: 636
Post Postano: 20.11.2007. 15:28 
Naslov:  

Da se izrazim alegorijski, jer znam da ljudi ne vole puno čitati.
Kakva je to šuma, u kojoj samo vukovi žive.

Eh, da, umalo sam zaboravio. Iako je ovaj topic usmjeren protiv žena u politici, nekakva se ovdje rasprava započela o kavicama, moralnosti i licemjerju. Prije svega, autor prvog posta ne treba druge da ga brane, zna on to dobro sam, a pogotovo ako su ti drugi dva koplja ispod samog autora. Dapače, mislim da ga podrška nekih ovdje zapravo vrijeđa. Čovjek napadne žene, a one ga podržavaju! (mislim na forumašicu Poppy) To je, siguran sam, kraj debati kakvu poznajemo.

Što se tiče duhovitosti istog, možda je duhovito ali na sarkastičan način (osobno ne podnosim humor koji nije sarkastičan, ili barem ironičan). Što bi značilo da uz određenu dozu zajebancije, autor hoće nešto i reći. Na njegovu žalost, njegova poruka očito nije dospjela do svih, jer neki očito misle kako se autor prvog posta čisto malo šali, jer valjda nema pametnijeg posla - što sigurno nije ovdje slučaj.

toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:28 
Naslov:  

morgan je napisao/la:
Šta ako se netko izjašnjava kao Srbin onda je po defaultu antiHrvatskog opredijeljenja?Kao takav (Srbin)ne može doprinjeti boljitku ove zemlje?
Nisu li tu ipak neke predrasude u igri?

A jebi ga. Necu se vise ponavljati.

toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:34 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
Čovjek napadne žene, a one ga podržavaju!

Što reći.. čovjek, osim što ga svi nahvališe kao super pametnog, zna i sa ženama ! Laughing

Blofeld

Post Postano: 20.11.2007. 15:36 
Naslov:  

toni je napisao/la:
morgan je napisao/la:
Šta ako se netko izjašnjava kao Srbin onda je po defaultu antiHrvatskog opredijeljenja?Kao takav (Srbin)ne može doprinjeti boljitku ove zemlje?
Nisu li tu ipak neke predrasude u igri?

A jebi ga. Necu se vise ponavljati.

Ha, ha, ovo podsjeća na dilemu "Ivo Andrić".

Ma Toni, sve je to u redu. Da li je dobra politička procjena ili ne, vidjet ćemo, ali meni je svejedno. Kao što rekoh, i da je po nacionalnosti Mongolka, meni bi bilo isto.

Evil Poodingh

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 20.11.2007. 15:38 
Naslov:  Re: Forumaska kava

Toni je napisao/la: btw, mislim da sam negdje procitao 'dovuci novce' .. kolko cujem, lik je stvarno otvorio neku superultramega tvornicu u baranji..

nažalost ta tvornica još nije dovršena, jer nije plaćeno izvršiteljima radova...

toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:43 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
Ma Toni, sve je to u redu. Da li je dobra politička procjena ili ne, vidjet ćemo, ali meni je svejedno. Kao što rekoh, i da je po nacionalnosti Mongolka, meni bi bilo isto.

hehe, zajedno smo skupa. dok se mi, ovako, neobavezno 'prepucavamo' , aktivisti tih interesnih udrezenja, strepe oćel il neće dobit izbore Wink

špica sezone im je tu ! Smile

eh da, a pitanje je bilo.. dali moze trudna mongolka obavljat pos'o gradonačelnika, ako znamo utjecaj trudnoce na moc racionalnog prosudjivanja i odlucivanja zene.. Wink ne, ustvari pitanje je bilo ko je jaci; danči il popi ! Laughing

toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:46 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la:
nažalost ta tvornica još nije dovršena, jer nije plaćeno izvršiteljima radova...

Ček, jel nije dovršena, il nije isplaćeno izvođaćima ? Jerbo, gledah ja na noćna mora malnaza željka.. tvornica radi.

a ako je bilo na televizija, jamačno je istina ! Smile

Evil Poodingh

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 20.11.2007. 15:46 
Naslov:  Re: Forumaska kava

blofeld je napisao/la: Ha, ha, ovo podsjeća na dilemu "Ivo Andrić".

pa nije baš tako Ivo Andrić je bio hrvatski četnik, dok je cijenjana Borzanica Srpska proboljševička komunistica sa obitavalištem u Hrvatskoj, no u dubini duše je prava rumena ustašoidna rvat'ca koja živi po načelu "Vjera, Domovina, Poglavnik..."

Zadnja promjena: Evil Poodingh; 20.11.2007. 15:47; ukupno mijenjano 1 put.

Poppy

Ukupno postova: 2988
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.11.2007. 15:47 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
Na njegovu žalost, njegova poruka očito nije dospjela do svih, jer neki očito misle kako se autor prvog posta čisto malo šali, jer valjda nema pametnijeg posla - što sigurno nije ovdje slučaj.

Eto, možda sam si ja uzela tu pretjeranu slobodu da "branim" Osmicu, ali vidim ti si otišao i korak dalje pa nam prenosiš izravno njegove misli i osjećaje.

toni

Post Postano: 20.11.2007. 15:50 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
Mislim da Tonija baš i nije pogodio moj komentar, čovjek se zna dobro sprdati sa svim i svačim pa zašto ne i s ljepotom.

Poppy je napisao/la:
ja sam sigurna da tonija tvoj komentar nije pogodio. kao što mu ni predhodni nije osobito laskao.

Poppy je napisao/la:
Blofeld je napisao/la:
Na njegovu žalost, njegova poruka očito nije dospjela do svih, jer neki očito misle kako se autor prvog posta čisto malo šali, jer valjda nema pametnijeg posla - što sigurno nije ovdje slučaj.

Eto, možda sam si ja uzela tu pretjeranu slobodu da "branim" Osmicu, ali vidim ti si otišao i korak dalje pa nam prenosiš izravno njegove misli i osjećaje.

rugala se sova sjenici da ima veliku glavu ! osijek031.com smile

Blofeld

Post Postano: 20.11.2007. 20:57 
Naslov:  

Poppy je napisao/la:
Blofeld je napisao/la:

Korak dalje bi bio da počnem pisati slično kao navedeni. Ovo nije korak dalje, nego puka pretpostavka. Taj korak dalje bi bio i korak nazad u emancipaciji žena, iako sam posljednji koji će se ulizivati ljepšem spolu. Međutim, dosad nisam pronašao razlog zašto bi se ženama, time i trudnim ženama, oduzelo aktivno i pasivno biračko pravo. Nisam našao ni razlog zbog kojeg bi se pripadnicima manjina oduzelo aktivno i pasivno biračko pravo. Ako se slažeš sa mnom, onda i nisi neka obrana, zar ne?

Zato iščekujem argumente - zašto su trudne žene luđe od frustriranog momka s insuficijentnim obrazovanjem, muškarčine pijanice, registriranih narkomana, osoba s PTSP-om (od kojih su neki PTSP zaradili i u ratu), i tako dalje, i tako dalje? Oni svi imaju biračka prava.

Poppy

Ukupno postova: 2988
Post Postano: 20.11.2007. 21:26 
Naslov:  

@Blofeld... sam malo... ne znam odakle si ti izvukao da ja podržavam omalovažavanje žena. makar šta! ne sjećam se da sam ikad otvoreno podržavala Osmicine stavove, pa tako ni taj. Što opet ne znači da se u mnogočemu ne slažemo.

Mene je naljutilo što je fatcat objavio Osmicine osobne podatke. A isto bi reagirala da se o bilo kojem drugom forumašu radi. a posebno me naljutilo što su ga neki dežurni moralisti u tome i podržali. Meni je to niže od svake uvrede.

Tako da... ne radi se o obrani Osmice.. kao što si i sam dobro primjetio, ne treba mu, a vjerojatno ju ni ne želi... radi se o zaštiti privatnosti forumaša... i ukazivanju na dvostruke kriterije onih koji se na dvostruke kriterije najviše žale..

( ja bi samo molila da, radi potpunog dojma, uz ovaj moj post pustite Hej Slaveni, a može i neka druga himna po vlastitom izboru! Very Happy)

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 20.11.2007. 21:39 
Naslov:  

8.ca ima blog koji može svatko pogledati - to je tajna? Jedna od rijetkih osoba koja zna pravila ponašanja na net-u je fatcat, prema tome... ne glumataj.
Tebe nešto može naljutiti? Zar se ti ne voliš sprdati?

Čim staviš fotku na net... svatko s njom može raditi što hoće. Ako napraviš blog, u eteru si, što bi se reklo. Famozna 8-ca se pod jednim od svojih nickova na ovom portalu svojedobno potpisao imenom i prezimenom, u čemu je onda problem da se ti brineš za njega?

Evo ja uz tvoj post slušam jednu pjesmu iz Visokih potpetica. Bolje paše.

Skoči u forum: