Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za godinu dana dvostruko više Osječana testiranih na HIV

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Goran Flauder
Ukupno postova: 195
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2008. 13:00 
Naslov:  Za godinu dana dvostruko više Osječana testiranih na HIV
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Broj testiranih na virus HIV-a u proteklih se godinu dana povećao sto posto. Tvrdi to dr. Karlo Kožul, voditelj epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Osijeku.

- Od otvaranja Centra za HIV testiranje i savjetovanje 2005. pa do 2007. godine, testirali smo približno dvjesto osoba. Isto toliko je novotestiranih posljednjih godinu dana. Tako smo za tri godine u Osijeku došli do nešto manje od pet stotina osoba testiranih na HIV.

Zabrinutost naših sugrađana zbog moguće zaraženosti virusom HIV-a, u najvećem broju slučajeva ipak nije opravdana. Tako su od 200 testiranih u posljednjih godinu dana, samo dvije osobe bile HIV pozitivne, a od otvaranja Centra ukupno je zabilježeno petero HIV pozitivnih. No, posljednjih dana nije uočena povećana gužva na testiranju, zbog objavljene informacije da je jedna od uhićenih osječkih protitutki zaražena virusom HIV-a.

- Ovih dana nismo zamijetili nikakav veći interes za testiranje na HIV, baš naprotiv, čak je u tome smislu svojevrsno zatišje. Ipak, pozivamo sve koje sumnjaju da su bili u nezaštićenom spolnom odnosu s osobom za koju se sumnja da je zaražena HIV-om, neka dođu na testiranje u naš Centar, poručio je dr. Kožul i dodao da se u svibnju testiralo tek deset osoba, od kojih niti jedna nije bila HIV pozitivna.

Strah od saznanja da ste bili na testiranju je neopravdan, budući da je ono u HZJZ-u besplatno i anonimno. Na području istočne Hrvatske dva su Centra za HIV oboljele osobe, i to osječki i slavonskobrodski. Zanimljivo je i da raste broj žena koje dolaze na testiranje, a sve što je potrebno u osječkom Centru jest dati uzorak krvi. Uzorak se vodi pod određenim brojem, a svi se testiraju tzv. Elisa testovima. Pokaže li se rezultat pozitivnim, uzorak se šalje u Zagreb na Western blot testiranje.

Tekst: Ivana Kolar
Foto: Ivica Pejić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mikimegacar

Ukupno postova: 24
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.06.2008. 13:37 
Naslov:  

ja se testiram svake godine nakon mora.... Smile
puno je brate tih slovenki a nijedna da kaze ne! Smile
inace- treba uvesti obavezno testiranje na HEPATITIS i HIV bar jednom u 4 godine....
mozda za izbore??? Smile

kopile

Ukupno postova: 655
Upozorenja : 1
Post Postano: 07.06.2008. 14:46 
Naslov:  

Stvarno nevidim zašto bi se uvelo obavezno testiranje s obzirom da veliki broj ljudi uopće ne prakticira seks a većina onih koji ga prakticiraju imaju stalnog partnera.Sad ako si ti muška drolja to je tvoj problem i tvoja sramota,kao i svih koji su kao ti,uglavnom totalno ste jadni.

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 07.06.2008. 14:51 
Naslov:  

mikimegacar je napisao/la:
inace- treba uvesti obavezno testiranje na HEPATITIS i HIV bar jednom u 4 godine....
mozda za izbore??? Smile

Dovoljno ti je da postaneš donor krvi - krv se testira i ako nešto nađu - nazovu te. Srećom, još ne testiraju na THC Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
tomi

Ukupno postova: 205
Post Postano: 08.06.2008. 23:26 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la :
mozda za izbore??? Smile

Dovoljno ti je da postaneš donor krvi - krv se testira i ako nešto nađu - nazovu te. Srećom, još ne testiraju na THC Very Happy

Ovo ti je jako pametno, nadam se da se salis. Sto ako doniras krv u pocetnom periodu kad je virus HIV-a nemoguce otkriti klasicnim tehnikama kojima se vrse testiranja (akutna HIV- infekcija)? Tada takva krv ide dalje u opticaj...i onda netko najebe, jer nije imao muda ici na testiranje..

joj joj Evil or Very Mad

MNOWAR
Ukupno postova: 159
Post Postano: 09.06.2008. 7:51 
Naslov:  

Krv nedajem i kurvetine nejebem tako da se mogu samo lagano nasmijat .

mikimegacar

Post Postano: 09.06.2008. 9:51 
Naslov: Hehehe ! 

kopile je napisao/la:
Stvarno nevidim zašto bi se uvelo obavezno testiranje s obzirom da veliki broj ljudi uopće ne prakticira seks a većina onih koji ga prakticiraju imaju stalnog partnera.Sad ako si ti muška drolja to je tvoj problem i tvoja sramota,kao i svih koji su kao ti,uglavnom totalno ste jadni.

Nisam ja muska drolja vec meni kita ne sluzi samo za pisanje a inace sam godinama radio po nocnim klubovima sirom ljepe nase pa sam shodno tome morao biti ili sljep ili impotentan da bi se suzdrzao... a to sto neko ima jednog partnera- vjeruj mi- jebavao sam mnoge udate,zarucene i koje se kunu u vezu- svaka je kurva samo se razlikuju po tome sto neka prizna pa je pljuju a vecina cuti pa mislis kako je vjerna...
nakon toliko godina- vjerujem samo mrtvim zenama- a i tad valja kolac zabit da se ne povampire...

mikimegacar

Post Postano: 09.06.2008. 9:52 
Naslov:  

kopile je napisao/la:

Nisam ja muska drolja vec meni kita ne sluzi samo za pisanje a inace sam godinama radio po nocnim klubovima sirom ljepe nase pa sam shodno tome morao biti ili sljep ili impotentan da bi se suzdrzao... a to sto neko ima jednog partnera- vjeruj mi- jebavao sam mnoge udate,zarucene i koje se kunu u vezu- svaka je kurva samo se razlikuju po tome sto neka prizna pa je pljuju a vecina cuti pa mislis kako je vjerna...
nakon toliko godina- vjerujem samo mrtvim zenama- a i tad valja kolac zabit da se ne povampire...

i nije da vredjam zenski rod- one to ionako znaju al se blesave prave.... Smile

mikimegacar

Post Postano: 09.06.2008. 9:59 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la:
mozda za izbore??? Smile

ma qrac- ubise se od testiranja...nakon sto su par ljudi zarazili HEP B - a znam ih dvoje- sad kao paze. Samo ako je mene brazilska plesacica na zrcu zarazila u 8.mjesecu a ja krv dao u 9.- ne znam bas da li ce markeri to pokazati....nisam bas strucnjak....
a osim toga- Hepatitisa ima toliko da nemres vjerovat- a djubrad ili sute da imaju ili nemaju pojma... ja sam se cjepio protiv HEP B al mi nije bilo drago kad sam saznao da mi je jedna dobra curica iz ugledne HR obitelji to presutila....
Previse je licemjerstva da bi se zajebavali....

kopile

Ukupno postova: 655
Post Postano: 09.06.2008. 11:05 
Naslov:  

@mikimegacar Sereš i teško pretjeruješ..Kažeš nisi drolja samo si jebo šta stigneš,pa nije li to definicija drolje,smiješan si i vrijedan žaljenja jednako kao te drolje koje su imale ikakve veze s tobom.Što se mene tiče ljudi kao ti zaslužuju aids.

Ukupno postova: 159
Post Postano: 09.06.2008. 13:54 
Naslov:  

kopile je napisao/la:
@mikimegacar Sereš i teško pretjeruješ..Kažeš nisi drolja samo si jebo šta stigneš,pa nije li to definicija drolje,smiješan si i vrijedan žaljenja jednako kao te drolje koje su imale ikakve veze s tobom.Što se mene tiče ljudi kao ti zaslužuju aids.

Zaslužuju smrt bez milosti .show no mercy.

MacaPapucharica

Ukupno postova: 3162
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 09.06.2008. 17:05 
Naslov:  

nitko ne zaslužuje aids, niti takav način umiranja
tko je bilo tko od nas da donosi procjenu o nečijem životu?

Ukupno postova: 78
Post Postano: 09.06.2008. 17:49 
Naslov:  

MacaPapucharica je napisao/la :
nitko ne zaslužuje aids, niti takav način umiranja
tko je bilo tko od nas da donosi procjenu o nečijem životu?

onaj koji se ide jebat i salit sa svojim zivotom mora odgovarat za svoje potupke.
pa se ti idi jebi sa svim i svacim, samo da hoda, nije vazno i onda kasnije kukaj sto si pokupio bolestine.
jebiga, tko se pazi nema razlog za brigu, a onaj koji se ponasa ko idiot i jebe bez zastite neka onda pati.
naravno da postoje ljudi koji zasluzuju takav nacin za umrijet, ja bih sve pedofile, sllovatelje, ubojice i ljude koji cine drugima namjerno zlo na sidu. stovise, sida kao takva je prelaka smrt.

MacaPapucharica

Ukupno postova: 3162
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 09.06.2008. 20:55 
Naslov:  

slažem se da treba biti odgovoran i snositi odgovornost za svoje postupke...

ali se ne slažem da sam ja netko tko ima pravo suditi o drugima i reći da treba umrijeti i na kakav način
veća je kazna život...sam sa sobom...i svojim djelima...

a pedofili, silovatelji, ubojice i ini...ako bi već išli u drastične poteze, postoje gori načini kažnjavanja od side i umiranja...

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 11.06.2008. 10:42 
Naslov:  

tomi je napisao/la:
Tada takva krv ide dalje u opticaj...i onda netko najebe, jer nije imao muda ici na testiranje..

joj joj Evil or Very Mad

Misliš da na testiranju rabe druge metode i tehnike? Uostalom - umrite svi! Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan

Skoči u forum: