Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
 Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka odrazit će se na brojne ustanove koje su koristile usluge ročnika koji su se odlučili svoju vojnu obavezu odslužiti civilno. Besplatna radna snaga, koje nije nedostajalo, tako postaje stvar prošlosti, a ustanove u kojima su ročnici tradicionalno odsluživali civilni vojni rok, moraju potražiti nove zaposlenike.
Žarko Mijić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje " Ivan Štark", rekao je kako su civilni ročnici bili od velike koristi, a sada ih, na žalost, više neće biti.
- U početku su nam ročnici bilo iznimno važni i vrlo korisni, ali kada se gradom proširila priča da kod nas zaista moraju odraditi osam sati dnevno, nešto rjeđe su nam se javljali. Obavljali su najrazličitije poslove, a najkorisniji su bili kao pratnja u autobusima i u radu s hiperaktivnom djecom - rekao je Mijić, dodavši da su u " Štarku" ročnici doista morali raditi dok se u nekim drugim ustanovama civilni rok služio samo na papiru.
Koliko su ročnici bili važni u radu Centra " Ivan Štark", govori i činjenica da je danas zaposleno nekoliko osoba koje se bave različitim poslovima što su ih prije obavljali ročnici.
Josip Mandurić, ravnatelj Osnovne škole Antuna Mihanovića, rekao je da je on svoju vojnu obavezu među posljednjima odradio u JNA te smatra da civilno služenje nije dobra zamjena za "pravo" odsluženje vojnog roka. Ipak, kako kaže, civilni su ročnici bili od velike koristi u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića.
- Naravno da su nam koristili i rado smo ih primali na služenje civilnog vojnog roka. Obavljali su što god nam je bilo potrebno, dežurstva, pratnje na putovanjima, pomagali domaru... Imali smo i jednog ročnika iz Podravlja, što nam je bilo posebno korisno jer je mogao paziti na putnike u autobusu kada bi učenici krenuli kući. Sada ih više neće biti i nedostajat će nam njihova pomoć, ali mi to moramo prihvatiti i snaći se kako god znamo i umijemo - rekao je Mandurić.
Autor: Ivan Sekol/ Glas-Slavonije.hr |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol:  Žensko
|
e da... besplatna radna snaga... još da nam je robova! |
|
|
|
|
 |
BamBy Ukupno postova: 51 Lokacija: Osijek031 Spol:  Muško
|
Magarci. Nađite si nekog pa ga platite. Imam ljudi u Osijeku koji bi radili i za minimalac i na pola radnog vremena samo da dođu do koje kune. |
|
|
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
Gdje ih držiš, majketi?  ) |
|
|
|
|
 |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
U Osijeku je velika nezaposlenost, ali smo grad neradnika koji uzivaju na birou... Tko zeli radit taj i radi, a oni koji doista godinama ne mogu naci ama bas nikakv posao su zaista rijetki... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
El-Fatih
Ukupno postova: 208 Spol:  Muško
|
Hmmm....nemogu se sloziti s gore navedenim...Ima brdo razloga....
Bas zbog takvog razmisljanja, ljudi rade na minimalcu i smatraju da se nemoze bolje....jer uvijek se nadje neka budala koja ce radit za manje....
Naime pocevsi od poslodavaca koji tako razmisljaju i ubiru goleme novce neplacajuci radnu snagu, tako i do poslodavaca koji ne placaju drugim poslodavcima odradjenu uslugu.....sve to vodi jednoj nezdravoj sredini...
Isto tako nemog vjerovat sta sve ljudi mogu gutati i zbog cega.... |
|
_________________ Vjerujem u boljitak, ali u svoju glavu, srce, ruke i lopatu jos vise!!!! |
|
|
 |
Circa
|
Jedno je gutanje ponosa zbog koje kune, a drugo je kada odbijas poslove koji ti se nude jer su "ispod casti", a pri tome si godinama na birou i drkas kurac... E u tome je problem... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
da, samo je pitanje ... otici sa fakultetom raditi u nekom skladistu gdje te polupismeni seljak je*e u glavu svaki dan ... ili i dalje cekati na birou. |
|
|
|
|
 |
selma&kayak Ukupno postova: 8 Spol:  Nebitno
|
Magarci. Nađite si nekog pa ga platite. Imam ljudi u Osijeku koji bi radili i za minimalac i na pola radnog vremena samo da dođu do koje kune.
|
potpisivam  |
|
|
|
|
 |
Circa
|
I dok radis u skladistu mozes traziti novi i bolji posao, a puno je casnije nego dzabalebarit i prigovarat... |
|
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
I dok radis u skladistu mozes traziti novi i bolji posao, a puno je casnije nego dzabalebarit i prigovarat...
|
brao cirka istomišljeniče, lijepo pretovaruješ kutije iz šupljeg u prazno dobijaš neku kintu za to, puno bolje nego sjedit kod kuće, ubijat se od dosade i kukat kako nema posla |
|
|
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Da stvarno je jako časno raditi u skladištu,šta je još časno biti smetlar,čistač septičkih jama možda. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
 |
Circa
|
Mislim da je kopač nosa i češkać jaja idealno zanimanje svakog ogorcenog rvata i katolika zeljnog pljuvanja po drzavi koja mu ne nudi posao direktora odmah po zavrsetku osnovne skole... |
|
|
|
 |
Circa
|
Uostalom, ljudi koji ciste ulice skupljaju smece koje bacaju i direktori i odvjetnici i lijecnici, a po meni su oni necasni u toj prici... |
|
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Znači nečasno je biti liječnik ili direktor(za odvjetnike se slažem).Stvarno šta reći na takve nebuloze. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
 |
 |
|