Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Ispitni rokovi svakog mjeseca? Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

#1:   Ispitni rokovi svakog mjeseca? Autor:  Leon Postano:
Na prvu godinu studija na 16 znanstveno-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u srpanjskom i rujanskom roku upisano je 4.009 studenata. Ukupna brojka bit će još veća jer će joj biti pribrojeni studenti koji su upravo upisani u trećem roku na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu i osječkom Poljoprivrednom fakultetu.

- Broj upisanih studenata na razini je prošlogodišnjeg. Od tih 4.009 studenata njih 1.801 imat će potpunu subvenciju Ministarstva znanosti, 1.373 studenta studirat će uz djelomičnu subvenciju Ministarstva, a upisano je i 828 izvanrednih studenata te sedam stranih državljana, rekao je prof.dr.sc. Drago Žagar, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta J.J.Strossmayera, na jučerašnjoj sjednici Senata Sveučilišta. Bila je to prva sjednica Senata nakon ljetne stanke i posljednja, deseta, u akademskoj godini 2006./2007.

U novoj akademskoj godini, 2007./2008., koja počinje 1. listopada, Senat će imati novi sastav. Stoga je na jučerašnjoj sjednici potvrđen izbor novih članova. To su: doc.dr.sc. Enrih Merdić, docent i pročelnik Odjela za biologiju, koji će predstavljati i Odjel za kemiju, prof.dr.sc. Rudolf Scitovski, redoviti profesor i pročelnik Odjela za matematiku, predstavljat će Odjel za matematiku i Odjel za fiziku, prof.dr.sc. Ivan Samardžić, redoviti profesor i dekan Strojarskog fakulteta te prof.dr.sc. Zvonimir Lauc, redoviti profesor i dekan Pravnog fakulteta.

Za novog člana Senata izabrani su još mr.sc. Boris Crnković, asistent Ekonomskog fakulteta i mr.sc. Zlata Gajčević, znanstveni novak Poljoprivrednog fakulteta. Novim članovima mandat počinje 1. listopada. Osim toga, potvrđeno je imenovanje Dragutina Vujčića, diplomiranog pravnika za ravnatelja Studentskog centra u Slavonskom Brodu za mandatno razdoblje od 2007. do 2011. godine, a on je tu funkciju obavljao i prethodne četiri godine.

S obzirom na to da se studenti žale kako je premalo ispitnih rokova, Senat je izdao preporuku da se studentima druge i treće godine sveučilišnih prediplomskih, integriranih prediplomskih i diplomskih te stručnih studija, u akademskoj godini 2007./2008., omogući polaganje ispita svaki mjesec, odnosno organiziranje izvanrednih ispitnih rokova, i to onim studentima koji su prenijeli odgovarajući broj ECTS bodova u višu godinu studija.

Autor: Vesna Latinović/Glas-Slavonije.hr

#2:    Autor:  Kugla Postano:
Ajde konačno nešto pametno

#3:    Autor:  ajwar Postano:
Kugla je napisao/la :
Ajde konačno nešto pametno

ajde ti lopove narkomane kradeš da bi se drogiro! pa onda nemoš ispite dat Very Happy Very Happy

#4:   Re: Ispitni rokovi svakog mjeseca? Autor:  betty Postano:
to je samo preporuka pitanje je tko ce to provodit.... ReadThatFuckingManual

#5:   Re: Ispitni rokovi svakog mjeseca? Autor:  mvarga Postano:
Ne bi vjerovali ali dok sam ja studirao je u ispitnim rokovima (od 01.06-01.08 i od 01.09. do 01.11) moralo biti po dva roka mjesečno za svaki kolegij, a između toga po jedan mjesečno. Tko Vas šiša studenti. Borite se za svoja prava ili čekajte milost Rektorata. Pa oni su tu zbog Vas, a ne obrnuto.

P.S. I nije mogao biti promaknut profesor u status redovnog profesora ukoliko nije napisao udžbenik ili skriptu u kojoj je bilo barem 60% ispitnog praga obuhvaćeno. A skripta je morala imati najmanje pozitivnu inozemnu (najčešće njemačku) recenziju! (pričam o studiju strojarstva i brodogradnje). Uvedite to na studiju Prava i plaćam piće svima u firmi.

#6:    Autor:  ---s Postano:
to bi bilo preeedobro!!!

#7:    Autor:  ivan008 Postano:
Neznam ššto će uskoro biti potrebno bolonjcima da daju uvjete.... svake im se godine sve više i više popušta. A od samoga su početka počeli raditi po 60% programa kojega su prolazili (i još prolaze) "stari studenti". Najteži kolegiji im se na svim fakultetima izbacuju, a u ostalima se smanjuje obim gradiva. Preteško im je jer rijetko tko išta radi! Od početka su navikli na popuštanja, a sad bi rokove svaki mjesec! Pa to uopće nije moguće organizirati na 99% fakulteta!! I ovako je satnica u predavaonicama prepunjena, takav prijedlog sigurno neće proći jer jednostavno nije tehnički izvediv.

#8:    Autor:  MissTake Postano:
hoćemo i mi stari svaki mjesec na ispit

#9:   Re: Ispitni rokovi svakog mjeseca? Autor:  mare52 Postano:
samo da se osvrnem na post kolege.. bolonjac sam i ništa mi nije lakše nego kad sam bila po starom programu. tek da se zna.. bolonjci imaju po 12 ispita u godini i kod nas na faksu su izbačena svega 2 predmeta koji ionako nemaju svrhe, sve drugo je ostalo tu..

što se tiče ispitne literature, e da mi je vidjet i taj faks na kojem je smanjena.. ako smanjenje računamo 10 stranica manje ..onda se slažem da je to definitvno smanjenje... Rolling Eyes

#10:    Autor:  game Postano:
a studenti koji studiraju po starom programu i koji nemaju mogućnost polaganja svih ispita preko kolokvija kao bolonjci???
daj, molim te..
pa njima se u svemu popušta i još se žale kako im je loše!!

#11:    Autor:  Evil Poodingh Postano:
ja iskreno moram priznati da sam sretan sto sam u generaciji prije bolonje, popularno "bezuvjetnoj generaciji", kada sam upisivao novi faks.
Imam neki filing da vecina profesora kao jedva cekaju samo da nas se rijese, i da dosta stvari prodjemo dosta lako. No da bi ti dao više od 3, teško...

No, mi imamo tu manu da nemamo pojma sto cemo biti kada diplomiramo Very Happy

#12:    Autor:  allein Postano:
Tek bolonjci koji diplomiraju ne znaju šta će biti.

Ajde ti dođi čiki poslodavcu koji još razmišlja o šestom i sedmom stupnju objašnjavati što si ti kao prvostupnik....

#13:    Autor:  Monstrum Postano:
game je napisao/la :
a studenti koji studiraju po starom programu i koji nemaju mogućnost polaganja svih ispita preko kolokvija kao bolonjci???
daj, molim te..
pa njima se u svemu popušta i još se žale kako im je loše!!

Evo našao sam se uvrijeđen, ja, kao i kontam si dosta ljudi na forumu, studiram po starom programu i dosad nisam vidio ni na jedan način da sam povlašten i da mi se popušta u bilo čemu, čak dapače kad se pojavim na ispitu, koji nije pismeni, uvijek prvo ide pitanje "pa kolega koliko vi još mislite studirat, i onda pa već kad tolko studirate mora da pucate od znanja" i onda me rešetaju ko konja i više nego ove druge, tako da ova tvoja teorija da su stari studenti povlašteni ne pije vodu.

#14:    Autor:  Evil Poodingh Postano:
monstrume game je htjela reci kako se bolonjcima popusta...

#15:    Autor:  Monstrum Postano:
Evil Poodingh je napisao/la :
monstrume game je htjela reci kako se bolonjcima popusta...

Postoji samo jedan zvuk koji može opisati kako se sada osjećam, taj zvuk može proizvesti samo Homer Simpson
Embarassed
Osijek031.com » Vijesti » Ispitni rokovi svakog mjeseca? Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::