Osim sto je citav ovaj kurshlus jos vise skinuo maske mnogim politicarima, extra pozitivna stvar cijele ove gungule je cinjenica da ce SP zaobici Osijek. Nadam se - i dvorana, skupa sa SP-om.
Naime, dvojbeno je koliko Osijeku treba sportska dvorana od
15K sjedala, kada je u
Zrinjevcu (koji ima skoro 10 puta manje mjesta) prosjecna popunjenost ispod 10%. Osijek i dogadjaji koji se u njemu dogadjaju jednostavno nemaju potencijal za redovito popunjavanje svih tih kapaciteta. Pitanje je i koliko bi samo SP bilo posjeceno. Sjetimo se samo
Globetrottersa i
Bryana Adamsa u
Zrinjevcu i prodavanje karata firmama (kako bi se prikrio moguci fijasko zbog slabe posjete) koje su ih onda dijelile zaposlenicima. Takvu dvoranu u Osijeku ne bi napunio nitko, eventualno
MPT i
Balasevic (pod uvjetom da potonji dolazi svakih 20 godina).
Dodatni argument protiv te i takve dvorane je cijena i alternativne dvorane koje bi se mogle sagraditi po gradu. Umjesto jednog mastodonta koji bi bio nedokuciv za najam obicnim smrtnicima i raji, IMHO, bolje je napraviti
10 manjih dvorana po cijelom gradu koje ce preko dana puniti skolarci, a vecerima i vikendima ispunjavati cika, dreka i rekreativno nabijanje "na malice" za shaku kuna.
Mislim da ne pretjerujem kada dvoranu tih gabarita nazivam "osjeckim Obrovcem".
Takva dvorana, kao i
obnova stadiona Gradski vrt (
EURO su projekti za farbanje ociju hipnoticki blejecih masa bez vlastitog zivota, ljudi koji su imali tu nesrecu da pripadaju u onih 95% sto zive da bi radom stvarali visak vrijednosti za nekog drugog i da bi cijeli svoj zivot otplacivali kamatu na kredite, istovremeno cuclajuci veselo kojim im se servira prica da su slobodni i da postoji sansa da jednog dana zive
"american", "croatian dream". I ja sam jedan od njih, ali vjerujem u pilulu... ;-)
Svi odgovori su skriveni u
Morpheusovim pilulama... na nama je da odlucimo koju zelimo popiti...