#5:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
04.06.2011. 0:08
Jesam li se ja nagutao gljiva ludara, ili ovdje doista pise da ce se za spajanje Divaltove i ulice Zeleno polje potrositi 80-100 milijuna kuna?!
To je 300 metara zracne linije. To ne da je skuplje od gradnje autoceste, nego i od gradnje tunela. Gradnja kilometra tunela u Hrvatskoj [na sjebanom terenu, gdje su buse stjenguce] kosta 25 milijuna EUR-a. Ali, eto, Bubalo ce cesticu i popratnu prugu od 300 metara izgraditi za 15 milijuna EUR-a. Kilometar autoceste u Hrvatskoj kosta 12 milijuna EUR-a.
"Prema podacima Hrvatskih autocesta, gradnja i opremanje jedne cijevi tunela Sv. Rok i iskop druge cijevi stajali su 24 milijuna eura po kilometru. Isti posao na M. Kapeli stajao je nešto više od 10 milijuna eura po kilometru jer nije potrebna gradnja više trafostanica kao u slučaju Sv. Roka."
Dakle, pretjerao sam. Za kilometar jedne cijevi tunela treba manje od 10 milijuna EUR-a.
Pretpostavljam da ce vecina love biti utucena u izvlascivanja i slicna pretakanja naseg novca u izabrane dzepove.
Zna se kako se u Hrvatskoj postaje bogat doslovno preko noci kad su politicar. Bogat se moze postati i na druge nacine [privatizacija], ali traje dulje od nekoliko noci.
- prenamjena zemljista iz poljoprivrednog u gradjevinsko
- izvlascivanje [kod gradnje autocesta, cesta i sl.]
U tome se moze kriti tajna gradnje buduceg mosta preko Drave [izmedju benta i Tvrdjavice se nalazi povece poljoprivredno zemljiste, a i Unikom je nedavno rasprodao svoju zemlju na Biljskoj] i ove investicije.
Ako sam dobro razumio ono sto je napisano, ovdje se ne razmatraju nikakva "idejna rjesenja", nego nacin notorne pljacke poreznih obveznika. U srednjem vijeku bi za ovakve prijedloge narod takve feude nosio na vilama.
Hoce li gradjani Osijeka pojesti jos jedno govno i kreditno zaduzenje koje ce vracati nasi unuci, a mi zivjeti u rusevnoj palanci?!
|