Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Bajs + Essek = Bajssek Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

#1:   Bajs + Essek = Bajssek Autor:  Leon Postano:
Dvadesetčetverogodišnji Osječanin Leo Vinković u sklopu diplomskog studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, osmislio je projekt Bajssek - biciklističke mape Osijeka.

Bajssek je ime projekta biciklističkih mapa grada Osijeka kojem je cilj oživjeti pomalo zaboravljene i nedovoljno iskorištene gradske punktove. Biciklističke mape su podjeljene na dvije rute - rute kulture (K) i rute rekreacije (R). Rute su osmišljene kao edukacijske, nudeći 'stanice' na kojima će biciklisti moći upoznati i razgledati bogatu kulturnu baštinu grada, pretvarajući zapostavljene dijelove grada u zanimljive turističke atrakcije.

Bajssek - promo video

Video info:
Skriveno: 
Student: Leo Vinković
Mentori: Ivan Doroghy, Tomislav Vlainić
Koncept: Leo Vinković
Kamera:
Vedran Marijanović Wekster (Canon 5D)
Dino Senčar (Canon 5D, 7D)
Leo Vinković (GoPro)

Montaža:
Leo Vinković

Glazba
Bishop Allen - Click, Click, Click, Click

Ideja o ovom projektu došla je unutar teme "Oživljavanje zaboravljenih gradskih područja grada Osijeka", kojom sam htio ukazati na gubljenje sinteze unutarnjeg prostora grada Osijeka, a koja dovodi do gubljenja identiteta.
Također sam ovim projektom htio stvoriti jedinstvenu promociju grada i njegove turističke ponude koja je trenutno bazirana na gurmanskom turizmu i ponudama Kopačkog rita i Baranje.

Projekt je trenutno u fazi definiranja detalja a uskoro ćete saznati sve pojedinosti i detalje oko njegove realizacije na portalu Osijek031.com.

Zadnja promjena: Leon; 02.06.2011. 20:47; ukupno mijenjano 1 put.

#2:    Autor:  Coca Cola Postano:
a brate dosta vise o biciklima.. vozim se godinama biciklom itd. al vec mi je pun. k. stalno u medijima te ovo te ono.. sad od jednom svi postali biciklisti a do prije 5god svima su smrdili bicikli.. mislim da ce moj bicikl u podrum na jednom 5god dok se ova situacija ne smiri covjece policija je pocela imati akcije "lov na bicikliste" katastrofa bacam se na trcanje!

#3:    Autor:  tonya Postano:
Tipičan primjer Osječanina. Ili apatija ili seruckanje iz fotelje. Ili oboje.

#4:    Autor:  avantgarde Postano:
A normalan bi pomislio da mu je drago kao dugogodišnjem biciklistu da se odvija ovakva popularizacija zdravih prometala. Svašta, baš smo budale. :/

#5:    Autor:  sale car Postano:
sviđa mi se ova ideja bajseek... svaka čast Smile

#6:    Autor:  MUGDIM Postano:
sranje...

vozite se autima ko normalni ljudi

#7:    Autor:  kromosom Postano:
jako dobro.
eto nam brend grada Wink

#8:   Re: Bajs + Essek = Bajssek Autor:  Đeđa_zaboravih_lozinku_od Postano:
sviđa mi se!

osijek031.com smile

#9:    Autor:  zen031 Postano:
Coca Cola je napisao/la :
a brate dosta vise o biciklima.. vozim se godinama biciklom itd. al vec mi je pun. k. stalno u medijima te ovo te ono.. sad od jednom svi postali biciklisti a do prije 5god svima su smrdili bicikli.. mislim da ce moj bicikl u podrum na jednom 5god dok se ova situacija ne smiri covjece policija je pocela imati akcije "lov na bicikliste" katastrofa bacam se na trcanje!

Džaba te komentirat.

#10:    Autor:  pritykaty Postano:
Svaka pohvala !! treba mladih s dobrim idejama i inicijativama.. samo se nadam da nece propast projekt ..

#11:    Autor:  dund0 Postano:
...zanimljiva su ova parkirna mjesta za bic sa natpisima... Smile vrlo lijepo...

#12:    Autor:  W.M. Felt Postano:
Vizualno odlična stvar. Još samo kad bi netko krenuo prodavati ove artikle.

#13:  Great !  Autor:  LadyArwen Postano:
tonya je napisao/la :
Tipičan primjer Osječanina. Ili apatija ili seruckanje iz fotelje. Ili oboje.

Bravo bravo! Juuupiii

#14:   Re: Bajs + Essek = Bajssek Autor:  Noelle Postano:
BAJSSEK HELOOOOU??!!! Jao neugodno mi je...pa šta se sve može u ovom gradu nije za povjerovat, jedva čekam..to i onaj bar kod do zoološkog..u pm. osijek031.com smile

#15:    Autor:  Coca Cola Postano:
avantgarde je napisao/la :
A normalan bi pomislio da mu je drago kao dugogodišnjem biciklistu da se odvija ovakva popularizacija zdravih prometala. Svašta, baš smo budale. :/

Znas zasto mi nije drago? Jer do prije par godina sam se mogao voziti bilo gdje a da nisam moram brinuti hoce li me policajac zaskociti iza nekog coska i naplatiti kaznu... Sad ima pun k. biciklista po gradu koji se prvenstveno nezna voziti (nespretni) i naguravaju se svagdje. I sad policija skocila na noge jer imaju prituzbe da biciklisti smetaju svagdje na cesti i na nogostupu. I sad imamo hrpu biciklista koji se nigdje ne mogu voziti bezbrizno. Prvenstveno niti nema dovoljno biciklistickih staza i sad je policija pocela trljati ruke odnosno sva paznja je okrenuta biciklilstima i svaki njihov pokret se snima u oku policajca. I voznja mi se svede na 60% guranja bicikla gradom BRAVO BRAVO! Ako se vec zeli popularizirati biciklizam onda prvo sredite bicilisticke staze.. Sramota je da polilcija ima akcije "lov na bicikliste"
Osijek031.com » Vijesti » Bajs + Essek = Bajssek Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::