#10:
Autor:
lingvist
Postano:
23.03.2011. 12:01
1. Većinu.
2. Jesu. Većina su obične ovce, a mnogi ovce lopovi. Pogledaj samo koliko ljudi glasa za Hdz, to su sve ovce lopovi, a ona nekolicina koja glasa za Hsp i Hdssb, to su crne ovce lopovi.
3. Briga me tko svira u Osijeku. Thompson, Brena, tko su ti ljudi uopće? Kako su većina Hrvata ovce, valjda je to onda ta pastirska glazba, glazba za stado. Etničko podrijetlo pastirskih zabavnjaka me također ne zanima, a najmanje od svega me zanima tko je što radio 1991. godine.
Zanima me, međutim, tko krade moje i novce poreznih obveznika, te tko je kriv da je Osijek od multikulturalnog i tolerantnog grada postao ružna, desničarska, ksenofobna i jednonacionalna crna rupa, što je ujedno ovdje i tema, a ne nekakve pevaljke i ratni profiteri.
|
1. Kako bismo saznali je li većina Hrvata lijena i neobrazovana, morali bismo provesti istraživanje po strogim metodološkim pravilima, a vjerujem da bi i bilo problem kako sastaviti pouzdan protokol. Ali dobro, to je tvoje mišljenje, ja ne smatram da je većina Hrvata lijena i neobrazovana, znam hrpu ljudi koji su voljni raditi, a ili rade i primaju minimalac ili rade i ne primaju plaću, tj. debelo im kasni ili ne mogu naći posao. Naravno, ima i onih koji jedva čekaju da izbjegnu rad. Ali da je većina lijena, ne bih se usudio davati takve izjave.
2.Mislim da je kod nas problem što se nismo odmaknuli od stava - ako si nekih lijevih svjetonazora, onda si komunjara i jugonostalgičar, ako si desnih, onda si ustaša, klerofašist itd. Ili, samo pravi domoljubi glasaju za HDZ, svi ostali su izdajice. I meni nije jasno zašto još toliko ljudi želi glasati za HDZ, ali bilo bi dobro kad bi bili ovce jer ovce podrazumijevaju nešto glupo, a dobar dio njih to radi iz vlastita interesa i mogu biti opasni ako dobiju vlast i moć. Nažalost, kod nas je kod većine ljudi još uvijek politika samo sredstvo da se sebi, djeci, unucima i praunucima osigura financijska stabilnost, a rad za javno dobro je na marginama.
3. Ni na Brenin ni na Thomsonov koncert ne bih išao, tko voli, neka izvoli. Ali mogu razumjeti neke ljude (pritom ne mislim na javne osobe) koji su proživjeli svašta u ratu, vidjeli smrt i razaranje, osjetili gubitak zašto im smeta dolazak Brene.
|