#5:
Autor:
chager
Postano:
15.03.2011. 20:00
Upravo to, bez Austro-Ugarske bi se još u platonima vozili.
|
Nisam baš za takav radikalizam, podržavati Austro-Ugarsku je sramno, čak i spomenuti, jer je naneseno mnogo zla za vrijeme te tvorevine, pa nam se preci, borci, okreću u grobu. Možda još ima koji umirovljenik iz tog vremena i rata, treba provjeriti. Činjenica je da mnogi projekti datiraju baš iz tog vremena. Dovoljno je spomenuti samo zemljišne knjige, koje kao da se nisu dirale od tog vremena, a cijelo stolljeće gomila državnih službenika prima plaću za takav posao. Nisu krivi samo službenici, već sam narod, koji neće radit sam od sebe, već samo ako ga goniš, tjeraš. Inače ništa, koristi sve rupe i rupice u zakonu, samo psuje protiv države i politike, a nije sposoban (narod) organizirat ni jedan obični šugavi prosvjed protiv te iste "države", točnije vlasti.
Vrijeme kao da je stalo poslije Sisi, što je naša sramota.
Lijepo je Karlo I nudio savez država, a mi nismo htjeli, hoćemo sa Srbima i Slovencima. Eto ti na, sad bi već odavno bili u Europi, a možda bi i pojedinci od straha manje krali svoj vlastiti narod, bojali bi se. Ovako srljamo iz promašaja u promašaj. Jedino je sigurno, da Europa, kad u nju uđemo, sigurno neće dugo.
|