#12:
Autor:
Silver Testalone
Postano:
03.03.2011. 7:17
Hrvatski jal je čudna stvar, daj samo da se popljuje, razapne nekoga, daj da mu se ime "u neku bilježnicu zapiše...", čudo!
A prethodno se vrlo kompetentno neki novinar osvrne na temu, i onda stručnjaci forumaši u maniri koje se ne bi postidila ni Agnes Gonxha Bojaxhiu stanu u zaštitu malih obrtnika koji rade od 1961.
I od 1961. imaju profit = dobit.
I sad kad je kriza i kad ljudi kupuju manje i jeftinije Digulini štićenici ne mogu više zarađivati mjesečno od 11.000,00 do 17.000,00 kuna.
A moraju toliko, manje je premalo, pa nisu oni liječnici specijalisti da zarađuju 9.000,00 kuna, bez dežurstava, ipak oni stoje pored klupe sedam sati, to više vrijedi.
Nije dakle problem cijena najma, nego što oni manje zarađuju, pa kad "nemam ja nećeš ni ti"!
Ne padne nikom na pamet svoje cijene uskladiti s recimo jednim Konzumom! Od kojega su uredno 25% skuplji s ponudom.
Ma ne, treba kod njih kupovati, oni svoje puterice i kristalke uzgajaju na obroncima Himalaja, a neki u Semiramidinim visećim vrtovima čak.
75% njih su prekupci i šverceri, čast onima koji čine 25% poštenih uzgajivača u vlastitim gospodarstvima.
Uveo bih ja njima kontrolu izdanih računa, i prijavu poreza pogledao, i njihove kuće i aute.
Mislim, ne kužim, svima je teško, ruši se država, pa kad bi osječka tržnica bila oaza blagostanja i izolirana od svih nedaća, i kad bi obrtnici tržnice mastili brk kao i do sada, od 1961. pa to bi bilo zaista jedinstveno u državi.
Gdje da ide u štrajk žena s djetetom, bez posla, koja moli Boga da sad dobije posao u Portanovi, kod nekog trgovačkog obrta ili d.o.o.-a za jedno 2.700,00 kuna, s nedjeljama i blagdanima?
Digula, daj i njih primi!
Pozdrav!
|