#9:
Re: Novi spomenik A.Starčeviću
Autor:
Johanna
Postano:
11.05.2006. 12:21
 *to* je pobijedilo na natječaju??? nadam se samo da će uz njega na trgu biti i ploča (mramorna, što skuplja to bolje) na kojoj će biti i objašnjenje što taj spomenik predstavlja.
Kramarić je imao ružni radijator, Đapić ima stepenice. Osijek se pretvara u grad loših spomenika.
|
Moram malo ispraviti, odluku o dizanju spomenika stradalnicima Domovinskog rata donijela je Županijska skupština, a predsjednik povjerenstva koje je izabralo rad bio je Vladimir Šeks. Kasnije je bilo dosta skandala, dakako političkih, oko samog povjerenstva. Osobno čak mogu reći da mi se radijatori na neki način sviđaju, no NE na tom mjestu. Više ih zamišljam 3x višlje i to na nekom otvorenom prostoru. Zašto su baš ovdje postavljeni, mogu pretpostaviti. Isto tako je postavljanje ovoga spomenika na Trg čisto stvar politike, jednim dijelom obilježavanje teritorija. I opet mogu reći da mi se ova ideja sviđa (čak puno puno više od radijatora), ali opet ne na ovom mjestu. Primjerenije bi mi izgledalo u centru nekog parka koje će se u potpunosti uskladiti sa samim spomenikom pa čak i uistinu postaviti ploča s cijelom popratnom pričom. U ovom konceptu trga mislim da će biti "ko' šaka na oko".
|