Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Kraš kupuje osječku Karolinu Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

#1:   Kraš kupuje osječku Karolinu Autor:  Redakcija 031 Postano:
Nadzorni odbor Kraš, d. d., Zagreb, dao je suglasnost na potpisivanje ugovora kojim Kraš, od prodavatelja Lorenz Bahlsen Snack World GmbH iz Klagenfurta kupuje 99,57 posto udjela u temeljnom kapitalu Karoline, tvornice keksa, vafla i slanica, d.o.o. iz Osijeka. Očekivana vrijednost ove investicije je do 7,3 milijuna EUR, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i integracije Karoline u Kraš. Ugovor će biti potpisan u Osijeku 9. 2. 2011. godine, kada će se održati i konferencija za medije, u 12,00 sati u Hotelu Osijek.

Preuzimanje Karoline dio je Kraševe inicijative za konsolidacijom hrvatskog konditorskog tržišta pokrenute prije nekoliko godina. Karolina u svom proizvodnom portfelju posjeduje kvalitete brandove kao što su Jadro i Moto, pa se ovom akvizicijom namjerava nastaviti razvoj kompanije u cjelini, kako ulaganjem u tehničko tehnološkom smislu, tako i jačanjem udjela Karolininih proizvoda na domaćem i izvoznim tržištima. Kraš planira raspodijeliti proizvodnju keksa u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, čime će omogućiti kvalitetniju segmentaciju asortimana i prilagodbu zahtjevima pojedinih tržišta.

Uključivanje Karoline u Kraš grupu, značajno je događanje u godini u kojoj Kraš obilježava 100. obljetnicu postojanja tijekom kojeg je postao lider konditorske proizvodnje na tržištu jugoistočne Europe.

Lorenz Snack-World u Hrvatskoj pojačava fokus na slane grickalice

Lorenz Snack-World će se u budućnosti i u Hrvatskoj fokusirati na poslove vezane uz slane grickalice. U okviru svog strateškog usmjerenja poduzeće je odlučilo odvojiti se od asortimana slatkiša.

Hrvatski tržišni lider Kraš preuzima Karolinin dosadašnji slatki asortiman s prepoznatljivim robnim markama Jadro i Moto. Ovom jakom vezom između Karoline, jednog od vodećih regionalnih proizvođača konditorskih proizvoda te hrvatskog tržišnog lidera Kraša, Karolini i njenim lojalnim i kompetentnim zaposlenicima osigurana je budućnost u renomiranom poduzeću.

Lorenz Snack-World će nastaviti samostalno upravljati segmentom slanih grickalica s robnom markom Bobi i ostalim robnim markama Lorenza te poticati daljnji razvoj ovog proizvodnog programa.

#2:    Autor:  neo091 Postano:
Ajde hvala bogu,valjda će dići tu karolinu na noge konačno Smile

#3:    Autor:  AlkicOs Postano:
hahah, prije če ju sasječ neg da če se popravit stanje.

#4:    Autor:  legica21 Postano:
jel oni imaju svoju trgovinu gdje se mogu kupiti keksi na kg.. kao što ima kandit??

#5:    Autor:  saba Postano:
ja se nadam da će oživiti stare karolina piškote u originalnom pakovanju

#6:    Autor:  pipi Postano:
imaju trgovinu u sklopu tvornice... mislim da radi samo četvrtkom i petkom... a mislim i da je 1kg moto keksa oko 15 Kn

#7:   Re: Kraš kupuje osječku Karolinu Autor:  Yoanna35 Postano:
brend, receptura i linija za proizvodnju piškota odavno su prodani Crvenki

#8:    Autor:  legica21 Postano:
pipi je napisao/la:
imaju trgovinu u sklopu tvornice... mislim da radi samo četvrtkom i petkom... a mislim i da je 1kg moto keksa oko 15 Kn

čula sam da je tvornica negdje na zelenom polju?? A kako točno doći do tamo? Tramvajem? xD Smile

#9:    Autor:  dumbaos Postano:
Da, parsto metara od zadnje stanice.

#10:   Re: Kraš kupuje osječku Karolinu Autor:  sakyosijek Postano:
trgovina je preko puta skole,a desno od ulaza u karolinu

#11:    Autor:  zen031 Postano:
Legice21, aj sad na temu o Dvorcu Pejačević pa i tamo pitaj "kako točno doći tamo".

#12:   Re: Kraš kupuje osječku Karolinu Autor:  Yoanna35 Postano:
Legice 21, dođeš tramvajem skroz do kraja, pređeš cestu, s lijeve strane je prvo Lidl, pa srednja ugostiteljska škola, pa tehnološka i medicinska, ideš do kraja puta kojeg prescjeca cesta skreneš lijevo i dok ne lupiš kapiju, tamo dalje pitaš dečki s porte će te uputiti za četvrtak ne znam ali petkom sigurno rade

#13:    Autor:  legica21 Postano:
zen031 je napisao/la:
Legice21, aj sad na temu o Dvorcu Pejačević pa i tamo pitaj "kako točno doći tamo".

imaš ti kakvih problema?

ako ne znas lijepo odgovoriti na pitanje, onda mi se nemoj obracati!

pipi, dumbaos, Yoanna35 hvala na odgovoru Smile

#14:    Autor:  ToniOsk Postano:
Legice21 do tamo dođeš bilo kojim prijevoznim sredstvom,ne zaboravi obuć patike,Osijek je toliko ogroman grad da ne možeš znati gdje je koja od svih tih mnogobrojih, 3 tvornica koje imamo,ponesi za sobom neku mapu ili GPS da se ne zagubiš Very Happy

#15:   Re: Kraš kupuje osječku Karolinu Autor:  Yoanna35 Postano:
stvarno ste domaćini..pa očigledno je da djevojka nije iz Osijeka...
Osijek031.com » Vijesti » Kraš kupuje osječku Karolinu Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::