#7:
Autor:
Ica
Postano:
14.01.2011. 22:30
Poskupilo je i mlijeko u stucu - studentski centar! Prije je litra bila oko 5,5 - 6 kn ako se ne varam, uglavnom ja u kešu sam plaćao 1,5 kn cca za litru mlijeka. Sada više nemaju mlijeka od 1 L nego po 0,2 L, samo ona mala na slamčicu...tome je jedini razlog poskupljenje - zar ne! Tko još uz ručak prije mlijeko na slamčicu, zna se za što je mlijeko - uzmeš ga kući pa praviš palačinke, kakao, staviš u kavu, ili ga piješ za doručak...
Znači, sada je litra mlijeka (5 malih) 15 kn a ja platim 3,7 kn cca za litru!!! Ne bih imaš ništa protiv kada bih znao da je seljak koji je pomuzao krave dobio većinu toga novca...baš me zanima tko "pobere kajmak s mlijeka"?
Samo pakovanje je glupo - 2 dl - daje bar pola litre. Moram načeti 2-3 mala mlijeka da napunim šalicu. U kavu stane jedno. Smeće mi puno "čaura" od mlijeka. Neznam kako se isplati tako prodavati mlijeko - mislim veći dio cijene je ambalaža, slamčica...
Ali, nije to novost. Ukinuli su kantine u osijeku, ukinuli proizvode, nema voća, nema jaja, nema sira,...nebih se čudio da za 3 godine ukunu stuc u potpunosti!
Smiješno kako nas (studente, roditelje, seljake..)pljačkaju i izrabljuju. U stucu litram lijeka košta 15 kn. Država plaća 75 posto a studenti 25 %. Zanima me koliko za litru dobivaju seljaci?
A uopće neću ulaziti u to da su studenti odlična potrošačka skupina gdje bi se mogli plasirati domaći proizvodi: voće, jaja, ulje, brašno, mlijeko, mesni proizvodi, mliječni proizvodi...
Ja svakako kupim mlijeko, voće, čepinsko ulje, županjski šećer, jaja na tržnici, sir... Očito država više voli da novac ide Konzumu, Merkatoru, Lidlu,...a ne direkt seljacima i firmama koje proizvode...
I da, jesam spomenuo da je litra mlijeka 15 kuna?
15 kuna? - Jel dobiju seljaci 1 kn za litru?
|