#13:
Autor:
Bentena
Postano:
13.01.2011. 14:15
Prevrtanje iz supljeg u prazno.Sto je tu novo?
Voda se u suvlasnickim zgradama placa po clanu,dakle ukupan racun za vodu se podijeli sa stvarnim i trenutnim brojem stanara...i to je to...dobijes iznos po osobi...
To dakako ne znaci da je takav nacin i najbolji jer uvijek postoje oni koji vise,i oni koji manje i stedljivije koriste vodu...
( ne moze trositi jednako netko tko zivi sam i dodje prespavati u stan i neznam ,obitelj s troje djece i bakom koja ih cuva vise od pola dana )
Kada sam prije nekoliko godina trazila u Vodovodu(preko Zavoda za stanovanje,dakako...) da nam se uvede sustav ocitanja po brojilu(ovisno koliko vertikala u stanu imate,i iz sredstava pricuve) fino su mi odgovorili da je to komplicirano u starim zgradama i da blablabla...je to njima vise posla,nama "skupo"...da i dalje ostaje zajednicka voda po cijevima izmedju katova koja se mora placati preko zajednickog racuna...ovako im je jednostavnije...ocitaju stanaje...posalju raucn...blagajnik zgrade napravi obracun,pokupi lovu i njima plati na jednom racunu...
I,sto sad?!?
Sada ce oni to isto raditi umjesto blagajnika...eto...imat ce vise neplacenih pojedinacnih racuna,a gradjani ce puniti drzavni proracun s placanjem uplatnica...O.K.Stima...
I,zasto bi,predstravnik stanara morao javljati Vodovodu brojcano stanje u zgradi?
Kao i za Unikom...cccccccc....Mora da su otovrili neka nova radna mjesta,tipa...teta koja se javlja na telefon kad zovu predstavnici zgrada da jave jeli neki student otisao doma na tri tjedna,jeli netko ima goste duze od 15 dana i jeli je netko poslao klince na ljetovanje dva mjeseca...
Nema mi smisla to,osim ako svaki stan nema svoje brojilo...pa kad te nema...nema te...ne trosis...kad vas ima hrpa...trosite i platite to i koga briga koliko vas je i koliko dugo...
Ipak,drago mi je da su promjenili plocu...
Tada sam zvala i ovlastenog majstora da napravi probni racun koliko bi nas tada ta novotarija kostala...i onda je vecina stanara koji su mahom preuredili svoje kupaonice odustala jer ima tu malo stemanja i prljanja i radova...a i jer su shvatili ono sto se zeli postici pojedinacnim placanjem...odnosno da ce im racuni vjerovatno narasti...
Eto.
I,jos nesto bih htjela napisati...nije mi jasno cemu dizanje galame oko cijene vode...mila majko...kod nas u zgradi je to prosjecno 30-setak kuna po osobi...a toliko kosta gluplji "nazovi obrok" u McDonaldsu...te novce ce mnogi DNEVNO potrositi za kavice,sokice,pice,cigarete...nebitno...Uopce nije usporedivo...
|