#8:
Autor:
PreacheR
Postano:
28.12.2010. 17:52
Na koju foru je taj Damir Rogulja odjednom postao član uprave Kandit Premijera?! Svojevremeno sam čuo priče da je lik bezveznjak, navodno se nije baš proslavio u Allianz-u, pa ga je onda Bubi preko neke štele uzeo kod sebe u poglavarstvo. Nije mi jasno na koju ga je foru Pipunić uzeo kod sebe, mora da je nekome dužan gadnu uslugu kad je njega stavio na tako odgovorno mjesto. Ne znam lika i ne želim griješiti dušu, samo pišem ono što sam čuo o njemu, možda u tim pričama ima zlobe i zavisti.
Btw, volio bih kad bi mi uvažena novinarka Zdenka Rupčić objasnila što joj to znači 'slador u šećeru'. Naime, tako je u tekstu briljantno opisala pojam digestije. Ta jezična eskapada mi zvuči otprilike kao i paradajz u rajčici ili bundeva u tikvi i sl.
|
manje više nebitne stvari se pišu kao o količini prizvodnje i digestiji,,nitko ne piše kakav je kaos nastao od ulaska "Žita" u šečeranu a to je kako su ljudi otpuštani i kako nema mjesta za sezonske radnike koji su poslani na zavod za zapošljavanje prije nego su trebali otići.
Na mjesto šefova postavljeni nestručni ljudi koji dolaze iz Žita tj . kojekakovih farmi i silosa što nema veze sa šečeranom i prizvodnjom a zapošljavaju se pojedinci koji dolaze na dogovorene mimo natječaja poslove..
Smanjuje se radna snaga na minimum tamo di je potrebna,vrši se mobing nad ljudima i sve to da bi profit ostala sve veča ,,ljudi koji rade po 6-7 kampanja i više se vjerojatno neče više ni primati i neče imati jedini izvor prihoda koji su imali ,,što naravno ako je profit u pitanju nije ni bitno..
Istina je da je bio kaos i prije ulaska "Žita" u vlasničku strukturu osječke šečerane ali da su donijeli nešto dobro ljudima,zaposlenicima,sezoncima i nisu.
Ako želi napraviti nešto pozitivno za grad i regiju kao i samu tvornicu,neka osigura ljudima radne uvjete ,radnu i zaštitnu odječu,menzu i sve ono što imaju u 21 st. zaposlenici jedne tvornice.Naravno i da se pazi na socijalnu sliku grada i ljudi koji žive u njemu a to je da s ljudi u kampanji znali si zaraditi da prežive godinu koja je sve teža i duža...
|
Već ti je Felt dosta toga odgovorio, nadovezat ću se na njega.
Kažeš da je Žito na mjesto šefova postavilo nestručne ljude, s tom konstatacijom ću se djelomično složiti. No ako uzmemo u obzir da su u Kanditu do sada glavnu riječ vodili Pavić i njegova kćerka, u tom slučaju bi i kakav drvosječa ili vodoinstalater bili kvalitetnije rješenje. Ako ništa drugo, ovi novi neće krasti.
Što se tiče Šećerane, lega mi je tamo bravar i otkako je Žito ušlo unutra svaki dan baca kukavicu. Zašto? Pa zato što su ovi uveli reda i sada mora raditi. Zašto svi drugi kukaju? Zato što više nemaju 3 pauze dnevno, zato što nema više bezbrojnih ispijanja kava, zato što nema više kuhanja čobanca ili fiša za vrijeme radnog vremena, zato što nema više krađe željezne skalamerije nakon remonta ili prebacivanja iste 'krišom' preko ograde, zato što nema više spavanja u noćnim smjenama, zato što nema više 100 šefova i šefića, zato što nema više kojekakvih kooperantskih firmica pomoću kojih se prala lova u remontu, zato što nema više krađe šećera i rezanca u dosluhu s vagarima...Nabrojao bih i vrlo domišljate načine krađe čokolade i lješnjaka iz Kandita za koje sam čuo, ali post mi je ionako predugačak.
Koliko znam, nije bilo otpuštanja u Šećerani i Kanditu, samo onih koji su uhvaćeni u krađi. Ostali su dobili neke otpremnine. Ne vidim ništa neobično u tome da novi vlasnik želi racionalizirati proizvodnju zbrinjavanjem viška radnika i smanjivanjem nerealno visokih plaća. Ako to ne možemo shvatiti onda je očito da dobar dio naših mentalnih sklopova još uvijek korespondira sa socijalizmom. Ispalo je da ovim postom branim Žito, koje baš i ne simpatiziram, no ne mogu ostati nijem kada netko pokušava opravdati nerad i lopovluk.
|