#13:
Re: Slab odaziv na izbore, pobjednik HDZ [Vijesti Osječke]
Autor:
PreacheR
Postano:
14.12.2010. 10:04
kao što već rekoh opet ponavljam. gdje je onaj moj Osijek u koji nikad nisu mogli prismrditi hdzovci glavaševi, od muke nije znao koga više da kandidira al u Osijeku ta opcija koju danas predstavlja hdz, hdssb i hsp nije nikad dobivala više od 30posto zajedno, jer je Osijek bio napredna sredina čak i 90tih a šta je ovo danas. Gdje ste moji Osječani trgnite se dokle će nam grad voditi lopovi hdzovski ili ovi klimavci kojima se upravlja iz zeničkog zatvora a za đapića svi znamo šta je napravio u našem gradu i koliko ga je zadužio. Jel nema neke europske opcije koja može povući ovaj grad da ne ostane vukojebina iz koje svaki mladi obrazovan čovjek želi pobjeći
|
Ja bih rekao da je 'građanski' Osijek kojega nostalgično prizivaš postao isuviše inertan i rezigniran, kao da zazire od politike. Ako realno sagledamo vladavinu liberala u 90-ima, vidjet ćemo da nam nije donijela puno dobroga, čak i ako u obzir uzmemo otegotnu okolnost tada ratom iscrpljenoga grada. Mnogi protagonisti tadašnje vlasti (Kramer, Benašić, Bučević, Bajto...), koji su se usput rečeno debelo materijalno okoristili, sada su politički irelevantni, kao uostalom i njihova stranka.
S druge strane, jedan SDP, trenutno po rejtingu vodeća stranka u Hrvatskoj, kroz sve ovo vrijeme nije uspjela u Osijeku isprofilirati jednog kvalitetnog političara koji bi privukao upravo glasače lijevog centra. Vrdoljak, u jednom trenutku sigurno vodeći političar lijevog centra u gradu, se definitivno iskompromitirao svojim konformističkim odnosom spram Bubala i ostalih glavašoida (Felt, oprosti što rabim tvoj termin), što bi Ilija Čvorović rekao - 'za male pare se prodao'. U tom odnosu snaga, možda nas i ne treba čuditi dezorjentiranost i neodlučnost birača. Jer kako drugačije objasniti trijumf nikad ozloglašenijeg HDZ-a, pa makar to bilo i na ovim marginalnim 'uličnim' izborima. Kao što si već objasnio, HDZ nije mogao prismrditi vlasti u gradu čak ni u ono trijumfalno, poslijeratno vrijeme.
Nažalost, ja također spadam u onu grupu ljudi koja samo serenda i pametuje po forumu, a ništa ne poduzima. Za početak bih mogao ponovo početi izlaziti na izbore. Ali pobogu za koga glasovati...
|