Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Neke ulice osvijetljene su prvi put u povijesti Osijeka

#1:   Neke ulice osvijetljene su prvi put u povijesti Osijeka Autor:  Redakcija 031 Postano:
Dvadesetak radnika Parangala angažirano je na rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na čak 47 lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

Direktor Parangala Zdravko Banjan potvrđuje kako tri rasvjetna stupa upravo postavljaju u dvorište OŠ Mladost, s osam će stupova biti osvijetljeno okružje OŠ Višnjevac, a polumračnu Ulicu Bartula Kašića, umjesto lampi na kućama osvjetljavat će suvremena stupna rasvjeta s 35 svjetiljki. Gradonačelnik Krešimir Bubalo održao je obećanje dano u veljači vijećnicima GČ Tvrđa koji pet godina inzistiraju na rekonstrukciji javne rasvjete u Kašićevoj tako što je za zahtjevnu gradsku investiciju osiguran novac, izrađen je projekt i radovi traju. Parangal se, u postupku javne nabave, ljetos izborio za posao vrijedan 2,4 milijuna kuna pa užurbano odrađuje sve prioritete po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, te kapitalne investicije kakva je u Kašićevoj. U kolovozu je MO Brijest u Usorskoj ulici dobio 20 novih rasvjetnih stupova u dužini 500 metara i vrijednih više od 250.000 kuna, Velebitska ulica na Jugu 2 je osvijetljena za 75.000 kuna, dok je donjogradska Gorička prvi put dobila rasvjetu! Rujan je počeo “gašenjem mraka” u Ulici Eugena Savojskog u Podravlju, vrijednim 169.000 kuna, gdje s 22 čelična stupa svjetiljke osvjetljavaju 530 metara ulice.

Banjan kaže kako radove odrađuju prema predviđenoj dinamici i završetak posla na 47 lokacija planiran je do kraja rujna.

Autor: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr

#2:    Autor:  pernabukano Postano:
Ovakvi vijesti me stvarno vesele, jer znam koliko takve stvari znače ljudima koji tamo žive.

#3:    Autor:  del Bosqe Postano:
Za početak bi se trebali pozabaviti mrakom na Trgu Ante Starčevića ili pitati nekoga tko je postavio skupu rasvjetu zašto ona ne radi svoj posao tj, tjera mrak.

#4:    Autor:  Heroina9 Postano:
Ok, hvala za rasvjetu po Brijestu...dosad smo imali onu tipičnu seosku, trč trč pa na svakoj petoj kući koje jadno svijetlo...ugl jedan od velikih problema i dalje ostaje, a to je rasvjeta od Cestinga pa do Brijesta! Opće poznata stvar je da je tamo mrkli mrak, tek na groblju gori jedna veća lampa, nadalje od groblja je i dalje mrkli mrak. Stvar je u tome što je tamo nedavno napravljena staza, veliki br ljudi se kreće tom stazom ili koristi bicikli kao prijevozno sredstvo! Čim padne mrak, već oko 21 h gotovo pa je nemoguće proći tim dijelom bez nelagode ili pretpostavke da ćeš završiti negdje na travi kada ti u susret bude išao auto s upaljenim dugačkim svijetlima. Ljudi koji često prolaze tim dijelom, znat će o čemu pričam! Već duže vremena kontaktirano je gradsko poglavarstvo, a ovaj problem spomenut je i na STV-u. Rečeno je kako je za taj problem zadužena županija, pa se onda cijelo vrijeme prebacivalo na nekog drugog. Eto ja se samo nadam kao i ostali građani Brijesta da će se i ovaj problem riješiti u skorije vrijeme!

#5:    Autor:  inspektormaska Postano:
projektant ili grupa projektanata projektirala
izvođač postavio po projektu

ista ekipa vedri i oblači po građ. projektima, mislim da sa trgom najviše ima veze grigić ali nisam siguran...
čak i imaju neke komisije "za lijepo" valjda su mislili na estetiku i te stvari
inače za mene je "malo čudna" jedna stvar ako je istinita naravno. kako recimo u jednoj osobi možeš imati recimo privatnog projektanta koji radi i aplicira na projekte... i ujedno biti član komisija pri gradu .. županiji ili whatever
neko normalan bi to mogao nazvati sukobom interesa... no pošto smo u osijeku čini se da je to normalno i po zakonu

#6:    Autor:  PreacheR Postano:
Premda mislim da to nije u ingerenciji Grada, sramotno je da je petlja na zapadnom ulazu u grad (kod gradilišta Portanove) i dalje neosvjetljena! Tu nije u pitanju estetski dojam nego sama sigurnost prometa. Hoće li se taj problem već jedanput riješiti?!
By the way, lega mi radi u Parangalu pa kaže da ih Grad plaća na kapaljku, tek toliko da si skrpaju za plaće (koje su ionako morali dobrano skresati)...

#7:    Autor:  Chavez Postano:
Svaka čast Bubalu i gradskoj upravi. Samo naprijed!

#8:    Autor:  Antitijelo Postano:
Niti ja nebi volio da mi djeca hodaju po mračnim ulacima.... Svaka čast gradskoj upravi!!!

#9:    Autor:  Leteci mungos Postano:
Thumbs up za postavljanje nove javne rasvjete.

Btw. Kakva se rasvjetna tijela koriste? Ima li tu kakvih pomaka prema stednji, promjeni, ...?!

#10:    Autor:  Mr. Seal Postano:
Leteci mungos je napisao/la:
Btw. Kakva se rasvjetna tijela koriste? Ima li tu kakvih pomaka prema stednji, promjeni, ...?!

E to i mene zanima! U zadnjih ohoho godina se unaprijedila tehnologija rasvjete, a mi i dalje pičimo po starim načinima (i troškovima)!

#11:    Autor:  centurion Postano:
bas danas gledam na stranici Grada natječaj za udruge i slucajno bas vidim da je natjecaj za mjesto stručnog suradnika u zastiti okolisa..

za 40ak prijavljenih ispituje se znajnje iz :
Zakona o učinkovitosti korištenja energije u neposrednoj potrošnji (Koliko vidim jedan od prijavljenih je onaj covjek sto je napravio onu energetski ucinkovitu kucu.
takvih ljudi treba u izvrsnoj vlasti!

Inace,pohvale za rasvjetu u kašićevoj,od MUPa do Trpimirove i novu rasvjetu i stazu od cestovnog do zeljeznickog mosta. Nevjerovatno ej da se cekalo na to do 2010g.
Osijek031.com » Vijesti » Neke ulice osvijetljene su prvi put u povijesti Osijeka

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::