#8:
Autor:
Evil Poodingh
Postano:
01.06.2010. 15:57
Nekidan je Kawasaki 3p svirao u KMTu, njihova cijena je 14000kn ( a i to je previše ), Ruiz, bend u velikom usponu, kao stvoren za ovakav festival, košta 2500kn, Đubrivo košta oko 8000kn, imaš Morso, One Piece Puzzle, srpske Repetitor, Petrol ( koji npr košta 400€ ), Nežni Dalibor, Goribor, Stuttgart Online, zatim Cojones, Samostalne Referente, Drum N' Zez, to sve košta do 1000€, a dosta tih su bendovi koji npr u Rijeci i Zagrebu pune klubove.
Ne znam u što se ovaj Osijek pretvorio, ljudi dolaze na koncerte samo ako svira Hladno Pivo, Zabranjeno Pušenje, Let3, Pipsi, Rambo ili Dubioza, a i to u večini slučajeva ako je besplatan upad. A bili smo poznati kao Rokerski grad. Mi smo sada qrac a ne rokerski grad, mi smo zadnji grad u kojem neki mlađi bend dobije publiku, kod nas će Ruiz i sl ekipa gore navedena puniti klubove, kada u svim drugim mjestima budu već izlizani.
I baš zato, ovako nešto, gdje su novci donirani, gdje će biti bespla upad, je savršena stvar za neke takve bendove, da se predstave osječkoj publici, i da pokažemo da ipak nismo u takvom šupku, nego da i kod nas ima mjesta da mladi bendovi u usponu, čiji se albumi prodaju po shopovima, čiji se spotovi vrte na TVu, mogu biti prihvačeni, te da mogu i tu zasvirati, a da se ne pitaju, ako se već pojavi neki naivni entuzijast koji će im organizirati koncert ( i naravno financijski zaleći ), zašto je nama došlo 30 ljudi, koji je kurac ovome gradu ( takva pitanja sam slušao previše puta, i ne znam što da kažem )
Mogu ti još navesti 20ak kvalitetnih bendova, mogu ti napisati primjer programa kakav bih napravio sa 50000kn budžeta za bendove, ali što mi to vrijedi, kada uvijek postoje "pametniji", koji ne prihvaćaju i savjete, a kamoli dobronamjerno ponuđenu suradnju onih koji su ipak malo više kruha jeli, i koji se bave s time već godinama...
Zadnja promjena: Evil Poodingh; 01.06.2010. 15:59; ukupno mijenjano 1 put.
|