#15:
Autor:
MacaPapucharica
Postano:
18.10.2008. 8:28
a čuj, bitno da se vozače educira reklamama u kojima neka glupača lakira nokte i dok se s druge strane telefonske veze događa nešto što mi ne vidimo (možda su dečki naletili na kantu za smeće) ona prevrne lak za nokte koji polako curi.
da, lak za nokte koji curi će sigurno natjerat vozače da malo promisle o svojem načinu vožnje, puno bolje nego recimo slike pregaženih pješaka ili mrtvih ljudi za
volanom koji su se sa 200 zabili u drvo a da nisu bili vezani.
laka za nokte svima
|
mislim da (slučajno ili namjerno) nisi shvatio simboliku dotične propagandne poruke sa lakom za nokte:
dakle, oni se voze, telefoniraju curi (koja baš u to vrijeme lakira nokte) vesele se i slave jer je kolega posatao doktor ili sl. Uglavnom bit je da on telefonira na mobitel (dakle, ne pazi na promet oko sebe) i u trenutku kada mi čujemo, a ne vidimo, da se dogdila nesreća, ona prolijeva lak za nokte...a on sasvim jasno simbolizira krv...
barem sam tako ja to shvatila...
i puno mi je draže vidjeti takvu "reklamu" za oprez u prometu, nego one se smrskanim autima i mrtvim tijelima...
al, zapravo, ovo sve skupa je offtopic
ono što je istina je da se jako malo pazi u prometu, nebitno bili vozači automobila, motociklisti, biciklisti, pješaci ili ini...
|