#4:
Autor:
magy
Postano:
02.10.2008. 14:38
Eto,jedino sto mozemo biti ipak sretni na pokojnog Tudzmana je sto imamo cjelovitu Hrvatsku(kakva je takva je al je cijela)u ono vrijeme bez oruzja i tehnike se suprostavio jachoj i vecoj armiji,Europi koja je bila za cjelovitu yugoslaviu,Londo-Pariz-Beograd,osovina koja je htijela ugasiti Hrvatsku,jak srpski lobi u spomenutim gradovima i drzavama je bio strasan,nama je ostala Njemacka i Vatikan da nas brane,da nasi emigranti salju novac(koji je nakraju zavrsio kod raznih Zagoraca i ostalih lopova)hrabri ljudi sa majcama i patikama a velikim srcem za slobodom,samo kada se sjetim kada smo prelazili savu i napustali zauvijek Posavinu prolazili smo pokraj decki koji su bili u ratu za Vukovar,Osijek,Brod,Vinkovce,ja sam se osobno divila tim hrabrim deckima koji su mi se usjekli u srce zbog krunice oko vrata i stare puske(nezmam kako se zove)a gledala sam sta imaju srbi,tenkove,oruzje moderno,avione...neznam kako je Tudzman pregovarao sa onom glavatom adzajom milosevicem,znam da smo prodani,da je moj grad u posavini MODRICA,srpski,znam da 50 sela u posavini cisto hrvatski naseljeno nikad.nikad nije bio srpski,al eto sada je...i ne samo hrvatski nego i bosnjacki.al kako smo sebi rekli kada smo prelazili savu 92 doce opet sunce nama..doslo je u Osijeku,Zagrebu,Brodu...svagdje nas ima,snasli smo se,zivimo posteno i volimo ovu zemlju i sve njeno postujemo jel je i nasa,isto sam Hrvatica kao i neka rodjena Zagrepcanka,isto volim ju,al znam da smo prodani..i to znam za koga i za koja mjesta...al,opet smo oprostili Tudzmanu i vrhu njegovom sto smo bar u Hrvatskoj nasli dom svoj novi,sto su nas primili dobri ljudi u Osijeku,Brodu,Djakovu...eto bar to smo dobili od njega,,,,al neka mu je laka zemlja hrvatska,jedna postena posavka koja zivi u Osijeku,koja ima kucu i koja ce i umrijet u Osijeku.pozzz svima...
|