#7:
Re: Kamo na ljetovanje? [Osječka televizija]
Autor:
bondgirl
Postano:
01.07.2008. 18:52
Bez ikakvih namjera da zvučim pretenciozni i hvalisavo,preporučila bih odlazak van Hrvatske na ljetovanje,ukoliko ste naravno tip kojem nije do plaža i ludih izlazaka. Meni osobno takav provod dosadi nakon dva-tri dana,pogotov ako je riječ o nekom ljetovalištu gdje je hrpa ljudi i moraš preskakivati ljude da dođeš do mora kao npr. u Makarskoj.Većinu u odlasku u inozemstvo spriječe financije,što je razumljivo,s obzirom da cijene divljaju i da nam je standard takav kakv je.
Međutim, ima agencija koje nude prihvatljive aranžmane,Ferijalni savez isto nudi zanimljive destinacije po prihvatljivim cijenama uz mogućnost obročnog plaćanja.Dobra varijanta je isto tako i odlazak u vlastitioj režiji,tipa traženje smještaja preko interneta koji je moguće dobiti za male novce ako se rezervira recimo mjesec-dva unaprijed(ukoliko možete planirati unaprije,naravno)
Mislim i da je pogrešna predodžba da je naš Jadran povoljan,koliko sam čula, cijene u vanpansionskoj ponudi nisu ništa jeftinije nego negdje vani,a za te novce je onda bolje otići negdje van pa upoznati novu zemlju i novu kulturu.
Iz iskustva govorim da je za recimo neku "prosječnu" cijenu 7 dana na Jadranu moguće i provesti 7 dana u nekoj europskoj destinaciji,uključujući i avionski prijevoz.Treba puno truda i traženja najpovoljnjije ponude,ali se isplati.
osobno,agencijski aranžmani su mi uvijek zadnji izbor jer ne nude ništa posebno,a skupo naplate i ono što možemo sami,dakle informirati se,tražiti preko neta i slično.
|