#15:
Autor:
fairy
Postano:
09.08.2008. 19:36
Vidim sranje je dobro proslo,,,,opet...
...ne ne moze se proizvesti iz gnojnice ili gnojavke, ali cinilo mi se da ti sve kuzis...no evo bit cu opet dobra pa cu ti objasniti da proizvodjaci obnovljivih izvora energije u nasem slucaju recimo metana dobivenog od recimo gnojavke pomjesane s zetvenim ostacima svoj krajnji produkt ne koriste nego su oni naravno pametni biznismeni pa su se tako sjetili svoju dobiveni produkt pretvoriti u recimo elektricnu energiju koju prodaju drzavi za cijenu visu od one iz mreze, a od drzave kupiti jefitniju i tu zaraditi i pri tome recimo moze proizvesti i nesto humusa, nahraniti svoju njivu, a kako i ulazak u EU odredjuje norme po pitnaju proizvodnje el. izvora energije drzava moze recimo svoju dobivenu energiju zamijeniti za gorivo,,,smanjiti poreze nasim seljacima i zatvoriti jedan ciklus proizvodnje, a nasi seljaci ce opet uzgajati zitarice i hraniti stoku i svi ce opet biti sretni..
...e sada sto se tice hrane,,,recimo da se ove godine ponovila susa od prosle godine dogodilo bi se slijedece: kako je zbog pomenute suse i zakona ponude i potraznje vecina nasih ratara zasadilo kukukuruz i uljarice to znaci da bi isti nasadi propali, cijenje bi vrtloglavo rasle, a istovremeno pojavio bi se deficit zitarica jer ih ratari nisu posijali...zbog porasta cijena zitarica porasle bi i cijene stocne hrane, a time i mesa i mesnih proizvoda. cijena kruha i pekarskih pr, mlijeka i dr osnovnih ziveznih namirnica....uglavnom zivotni standard bi opao i potrosacka kosarica bi otisla k vragu,,,,e bas bi bilo super onda uzgajati repicu pa bi ju mogli sisati do besvjesti i vozit se po jeftinijoj cijeni goriva....nadalje posijati uljanu repicu ili psenicu ili neku drugu zitaricu nije isto,...druga je priprema tla, drugi strojevi, drugi rokovi,,,,zapravo sve je drugacije,,,a ono sto je najgore u svemu ovome je nas seljak, sokac kojem bi ti to sve trebao objasniti,,,,pa evo obzirom da vidim da se hvalis svojim znanjem i upucenosti mozda bi mogao poraditi na tome ili recimo kada bude iduci seminar u organizaciji PIO-a da malo navratis i pokazes ti nama par trikova,,,,
...ali nije to...nego sta si se nakacio na mene koji k,,,,daj stipu me na miru,,,,pa to je fascinanto kakav sam ja magnet,,,tu je dva dana i na koga ce nego na mene,,,
Mladicu bilo mi je zadovoljstvo,,,,
|