#14:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
18.04.2008. 18:03
O ovom proračunu može se reći samo jedna stvar. Građevina. Dakle, ima tu građevine, građevine, građevine, davanja love siromašnima da bi glasali i na slijedećim izborima, građevine, građevine i građevine. Ima i građevine.
Možda sam totalno neuk, ali ne znam na koji će način građevinski projekti u planu i podjela love masi poboljšati ekonomsku sliku Osijeka.
Nastavak izgradnje tramvajske mreže, uređenje gradskih trgova, ulica i prigradskih naselja, izgradnju dvaju nathodnika, hehe, Šmit i Tadić slave.
Održavanje komunalne infrastrukture, programe izgradnje stanova - ovo može poboljšati samo ekonomsku sliku nekoliko osječkih građevinskih firmi (ne lezi vraže, uzmimo da u građevini nema mita za političare).
Pomoć umirovljenicima, socijalno ugroženima, osnovnoškolcima te roditeljima novorođenčadi - ovo može poboljšati ekonomsku sliku ljudi koji će lovu dobiti, te eventualno Pivovare i lokalnih mesnica, gdje će ljudi tu lovu nabrzaka potrošiti.
Možda se opak plan za gospodarstvo ove divne vlasti krije u izgradnji poslovnih zona? A što je to? Tko će u tim zonama biti?
Naravno, nisam ništa očekivao. Neće se ništa niti promijeniti. Osim što će Đapićevi fanovi uzvikivati da se sada tramvajem truckaju do Juga 2. Ne čudim se, pogledamo li sastav ove vlasti, izuzevši Vrdoljaka, ostali imaju veze sa biznisom kao i ministar Bajs sa turizmom. No, tu smo gdje jesmo - ne preostaje nam drugo nego da se i mi bacimo u građevin - 10% debelom, i gradiš što ti padne na pamet.
|