Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Potonula Mirna luka zauvijek ostaje gradsko ruglo?!

#1:   Potonula Mirna luka zauvijek ostaje gradsko ruglo?! Autor:  Leon Postano:
Potonuli brod-restoran “Mirna luka” do daljnjeg ostaje na dnu osječke Zimske luke, u samom gradskom središtu, doznajemo od Tomislava Cicvarića, kapetana Lučke kapetanije u Osijeku.

Iako je u jednom trenutku sve bilo spremno da se “Mirna luka” sigurno otegli iz Zimske luke, nizak je vodostaj onemogućio izlazak prema otvorenoj vodi pa se moralo čekati podizanje vodostaja Drave, a u međuvremenu se situacija ponovno zakomplicirala.

- Dok smo čekali da se vodostaj podigne dovoljno za sigurno tegljenje potonulog restorana, ponton, koji je neko vrijeme plutao, zbog oštećenja je ponovno završio na dnu, a novo vađenje komplicirano je i skupo, rekao je Cicvarić napomenuvši da brod-restoran ostaje na dnu do daljnjeg.

Kako ističe Cicvarić, sigurnost plovnih putova zadaća je Lučke kapetanije pa će tako i mjesto na kojemu je ponovno potonula “Mirna luka” biti propisno obilježeno, a plovnost Zimskom lukom neće biti dovedena u pitanje.

- Vađenje potonulog restorana trebao bi financirati vlasnik, a očito je kako nema dovoljno novca za skupo i komplicirano vađenje i tegljenje. Mi nemamo sredstva za takve zahvate koji nisu u našoj nadležnosti, a sramota je što je Zimska luka i dalje bez pravog gospodara koji bi rješavao ovakve situacije. Smatram kako bi se u rješavanje ovog problema trebali uključiti Grad i Županija jer, kako sada stvari stoje, “Mirna luka” ostaje na dnu do daljnjega i doista je pitanje kada će i kako biti uklonjena, kaže Cicvarić.

Nedavno uklonjeni metalni dijelovi s gornje razine “Mirne luke” završili su na deponiju tvrtke “Kairos”, a ostatak nekadašnjeg restorana podsjećat će na nemar vlasnika i nadležnih službi koje nikako da pronađu način za uklanjanje

Uzrok potonuća “Dore” još uvijek nepoznat?!

Mjesec dana prošlo je od potonuća Osijek-Koteksovog broda “Dora”, a uzroci potonuća i dalje nisu poznati. Kako saznajemo od Ivane Marjanović, glasnogovornice Osijek-Koteksa, nikakve službene informacije od policije još uvijek nisu primljene iako je pokrenuta istraga pa je i konkretan razlog potonuća i dalje na razini špekulacija.

- Kada dobijemo službeno izvješće i kada se utvrde razlozi potonuća, obavijestit ćemo javnost, rekla je Marjanović.

Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske, rekla je kako o tijeku istrage, kao i rezultatima, ne smije razgovarati s novinarima, već samo s vlasnikom broda kojemu će se, kada istraga bude gotova, dostaviti dokumentacija. Ništa konkretno o potonuću Dore nije nam mogao reći ni župan Krešimir Bubalo, predsjednik županijskog ekostožera. “Ne možemo ulaziti u rad policije niti “pritiskati” da ubrzaju istragu. Ekostožer je svoj posao obavio kada je “Dora” potonula, a istraga o razlozima potonuća je stvar policije”, rekao je Bubalo, dodavši kako se govorilo o neispravnim ventilima kao razlogu potonuća.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr

Foto-kronologija:
Potonula "Mirna luka" (03.07.2007.)
Demontiranje potopljenog pontona (20.10.2007.)
Potopljeni ponton i dalje trune (02.02.2008.)

#2:    Autor:  Mikro Postano:
Jednog dana će i ovaj naš Grad potonut kao Atlantida

#3:    Autor:  Lugar Postano:
Mikro je napisao/la :
Jednog dana će i ovaj naš Grad potonut kao Atlantida

"...o nama će pričat ko i mi o Atlantidi, a možda i neće. A jebo nas nemamo sreće...!
Smile

#4:    Autor:  cybe Postano:
ma taj potopljeni "brod" je tek početak gradskog projekta: Osijek-grad na rijeci,ili kako su već taj projekt nazvali?! Treba zavarat turiste,pa povezati bogatu povijest grada,od turaka,do grada na rijeci,pa pokazivati vrhove jarbola što vire iz rijeke,čim oseka stigne.Hm,koje turiste?

#5:    Autor:  muvifrik Postano:
najbolje da i županija i grad sačekaju da se otopi grenland, koji će podići razinu mora za 6 metara, a onda će valjda i drava porasti, da prekrije nesposobnost gradske uprave.

#6:    Autor:  Ingo Postano:
ja zaista ne vidim u cemu je problem.

pitanje je samo tko treba snositi troskove uklanjanja. ako je to vlasnik, neka digne kredit ... ako je to grad i nema novaca, onda neka grad digne kredit i racun ispostavi vlasniku. ako vlasnik ne plati, sud je taj koji treba utjerati dug.

na slican nacin bi rjesio i neuredjena procelja zgrada koja su postala ruglo ovog grada

#7:    Autor:  deltaos Postano:
došle u osijek i ostala korumrana politička i lobistička bando, znao sam da će to tako završiti , živjela pravna država ...eee cicvaricu..to ti je bio moto kad si odbirao zanat,..''rasto sam pored dunava''..moj osijek pun ja sunca uz dravu miran i tih''..

#8:    Autor:  morgan Postano:
cybe je napisao/la:
ma taj potopljeni "brod" je tek početak gradskog projekta: Osijek-grad na rijeci

sudeći po ovom Grad pod rijekom...
Osijek031.com » Vijesti » Potonula Mirna luka zauvijek ostaje gradsko ruglo?!

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::