Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Ostaci iz restorana u smeće ili za napoj

#1:   Ostaci iz restorana u smeće ili za napoj Autor:  Leon Postano:
Na kraju svakog radnog dana u restoranima ostane velika količina ostataka hrane - objedi gostima jednostavno budu preobilni, ili im se ne svide. Prema riječima Anice Augustić, šefice kuhinje u hoteluMursa”, ostaci hrane se spremaju u posude koje se zatim stavljaju u za to predviđen kontejner.

- Kontejner s posudama u kojima se nalaze ostaci hrane odvozi jedna osoba koja time vjerojatno hrani životinje. “Školsko” bi pravilo bilo da se ostaci hrane melju, kuhaju i zatim bacaju, no to čine samo rijetki - objasnila je Augustić.

Restoran hotela Osijek”, međutim, posjeduje poseban uređaj za ekološko zbrinjavanje biološkog otpada.

- Ostaci hrane nakon obroka uobičajeni su u svakom restoranu i uglavnom se bacaju. Naš restoran radi u skladu sa sustavom HASAP koji predstavlja norme kvalitete prehrambenih proizvoda te posjeduje uređaj za ekološko zbrinjavanje biološkog otpada - rekla je Sandra Đurđević, direktorica hrane i pića u hotelu “Osijek”, dodavši kako se ostaci hrane u tom uređaju melju i razgrađuju uglavnom bez termičke obrade te na kraju bacaju.

Galba Benko, vlasnik kavane “Central” i restorana “Kopika”, objasnio je kako postupanje s ostacima hrane ovisi o količini koja je preostala nakon obroka.

- Ako je riječ, primjerice, o nekakvom ručku ili večeri za tridesetak osoba pa ostane veća količina upotrebljive hrane, postoji mogućnost da se ona upakira pa da je gosti ponesu kući. No, ako se radi o ostacima obroka koji više nisu iskoristivi, odlažemo ih u plastične kante te ih ljudi s kojima imamo dogovor mogu odvesti i iskoristiti kao, primjerice, napoj za životinje - rekao je Benko.

Napomenuo je kako u slučaju većih količina upotrebljive hrane ponekad zovu nekoga da preostalu hranu odveze u pučku kuhinju, različite domove i tomu slično.

Autorica: B.Božić/Glas-Slavonije.hr

Anonymous, kako vi zbrinjavate ostatke hrane?!

#2:    Autor:  OligofreniDikobrazoid Postano:
Leon je napisao/la:
OligofreniDikobrazoid, kako vi zbrinjavate ostatke hrane?!
Tko me vidio kako (i koliko) jedem, zna da kod mene nema ostataka hrane Laughing

#3:    Autor:  Dakota Postano:
Wow, baš me raduje da se doista ta hrana poslije korisno iskoristi. Ja osobno nosim jednom, slatkom peseku iza katakombi sve što mi ostane od hrane. Radost s kojom me dočekuje je nezamjenjiv osjećaj!

Smatram da bi se trebao uvesti zakon po kojemu bi svaki ugostiteljski objekt trebao odlagati raznu vrstu ostataka u posebne posude po koje bi se redovno trebalo dolaziti i raspoređivati tu hranu u azil, razne farme i kompost. Sigurno ima još brdo mjesta gdje bi ta hrana bila dobrodošla.

#4:    Autor:  nake_rado Postano:
Leon je napisao/la:
Anonymous, kako vi zbrinjavate ostatke hrane?!

Ne ostane ni kod mene u tanjuru previše hrane, tolko ga izližem da ni prat nemoraju.

#5:    Autor:  Dylan Postano:
Ne razumijem. Kako se moje ime stvorilo u tekstu?

#6:    Autor:  nake_rado Postano:
Dylan je napisao/la:
Ne razumijem. Kako se moje ime stvorilo u tekstu?

Ajd ti pogledaj ovu temu klik

#7:    Autor:  snaša Postano:
Ostane hrane...ha,ha,ha..

#8:    Autor:  Circa Postano:
Ja volim ostatke hrane i kad mlinci malo zagore uz rub tepsije i janjetinu volim ja i sve...

#9:    Autor:  tonya Postano:
Dam psu. On voli papati. Jako. Sve. Jednom je jeo luk.

#10:    Autor:  DonQuijote Postano:
tonya je napisao/la:

ja sam višeput jednom jeo luk!

#11:    Autor:  ela Postano:
Ostatke hrane kod mene rješava kućni ljubimac.

#12:    Autor:  Monstrum Postano:
ostatke hrane kod mene rješava otac

#13:    Autor:  tonya Postano:
DonQuijote je napisao/la:
tonya je napisao/la:

Ti si idol moga psa! Smile

#14:    Autor:  Circa Postano:
tonya je napisao/la:
DonQuijote je napisao/la:
tonya je napisao/la:

Ti si idol moga psa! Smile

Ne!!!
Ja sam!!!
Osijek031.com » Vijesti » Ostaci iz restorana u smeće ili za napoj

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::