#5:
Autor:
WalterWolf
Postano:
04.12.2007. 14:23
Ispričat ću vam jednu priču:
Prije par godina, u blizini gdje radim, sam svaki dan gledao jednu veliku hrpu šute i smeća u zajedničkom dvorištu nekoliko stanara i poslovnih objekata. U toj hrpetini je stvarno bilo svega. Od stakla, cigala, hrđavih armatura, puloraspadnutog drveta sa interesantnim šiljcima i još štošta, s obzirom da su neki stanari odlučili tamo baciti i svoje smeće i, naravno, još netko tko je uvidio priliku. Najveće zlo je bilo što su se mala djeca (4-7 godina), iz istih domaćinstava, igrala na toj hrpetini.
Stanari su bili nižih financijskih mogućnosti, no to ne opravdava situaciju.
Jedan dan smo se moji prijatelji i ja okupili s namjerom da to očistimo jer smo se brinuli za tu djecu, a i bilo je vrlo upitno što se još nalazi u toj hrpi. Npr. štakori, miševi i sl.
Za početak smo pitali stanare, smijemo li mi to dirati, odnosno počistiti, da nebi ispalo da nekome još nešto i krademo. Stanari su se složili i mi smo naručili kamion.
Kada smo počeli čistiti, smeću nikada kraj. Napunili smo prvi kamion al nismo sve mogli utrpat. Cijena još jedne ture je bila 200 kuna, a mi smo svi zajedno imali još 120 kuna.
Odlučim se da pitam stanare da nas malo poguraju, ono svako po 10-20 kuna i nakupit će se.
Na moje iznenađenje, njima se to nije svidjelo i nisu htjeli ništa dati.
Uspijem se ja dogovoriti sa tipom za kamion da mu kasnije dam novce, jer sada nisam imao više, samo da završimo taj posao. I tip pristane.
Završili smo mi taj posao, napunili dva kamiona zapremine 4 tone i dvorište je napokon izgledalo čisto i sigurno za tu dječicu.
Slijedećeg dana dolazim na posao, a tamo me čeka pisamce i čudan pogled mog šefa upućen naravno meni.
A u pismu piše:
Dragi susjed,
Ubuduće gledaj svoja posla i nediraj što je naše jer to nije tvoja briga. I još par rečenica koje neću citirati jer sadrže preko nekoliko uvreda i glupavih izmišljotina koje su me skoro dovele u vrlo neugodan položaj pred šefom. Sva sreća pa imam normalnog šefa koji nije idiot i dobro mu je poznata situacija.
Pouka dana: Kad vidiš tak nešto, nemoj zasukat rukave, zovi komunalce i sanitarnu... i po mogućnosti novinare
|